תופעות לאחר עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

06/11/2019 | 21:19 | מאת: עדי

שלום.לפני 4 ימים ביצעתי עקירת שן בינה מספר 48 צד ימין תחתון. לאחר הטיפול קיבלתי 2 כדורי אוגמנטין ליום למשך 5 ימים ו4 כדורי פלג'יל ליום למשך 5 ימים. במקביל שטיפול קטרסידול ומי חמצן 3% .אשמח לעזרה עם 2 שאלות: 1. היום- היום הרביעי לטיפול- הלשון במד העקירה עדיין בתחושה קצת עמומה/רדומה-כלומר מרגישה אותה אבל משהו לא כהרגלו. יש לציין כי לא טיפלתי בסטראידים בשל מחלת רקע. האם זה יכול להעיד בהכרח על פגיעה בעצב הלשון היות יחלפו כבר 4 ימים? מה עלי לעשות ? מה האופציות? 2. האם ניתן להפסיק אנטיביוטיקה לאחר 4 ימי טיפול במקום 5? האם זה מספיק מבחינת כיסוי מפני זיהום?. היות וזה גורם לי לתחושה פיזית מאד לא טובה הרופא בחופש ואשמח למענה תודה רבה

שלום עדי, לאחר עקירה מתפתחת בצקת העלולה להפעיל לחץ על עצב הלשון העובר קרוב. לאחר ירידת הבצקת התחושה בדרך כלל חוזרת. משך הטיפול האנטיביוטי בהתאם לשיקול דעתו של הרופא המנתח. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים