פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

פורום יישור שיניים הוקם על מנת לתת מענה לשאלות בנושאים המגוונים של יישור שיניים. בעידן בו אנו חיים, הטכנולוגיות הרפואיות מתקדמות בצעדי ענק ומשפיעות השפעה ישירה על התאמת סוג הטיפול, משך הטיפול ויכולת התאמה מקסימלית של סוג טיפול למטופל ספציפי וכל זאת לצד שיטות הטיפול האורתודונטיות הקונבנציונאליות.

בפורום נעסוק בגילאים ובאוכלוסיות המתאימות והזקוקות לטיפול אורתודונטי, נענה לשאלות הגולשים ונשתדל לתת מענה מקיף ויעיל ככל שניתן. כמו כן, ננסה "לפזר את הערפל" של עולם המושגים האורתודונטי ועל שיטות טיפול אשר רבים מאתנו נחשפים אליהם היום אולם אין אנו יודעים מה פשרם והאם הם מתאימים לכל אחד ואחת מאתנו.

נעמוד גם על חשיבות הטיפול על ידי רופא/ה מומחה/ית ועל המשמעויות הנובעות מכך.
1622 הודעות
1565 תשובות מומחה

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

18/02/2020 | 02:01 | מאת: שוקי

שלום, הוצאתי את הפלטות אחרי זמן שלא נגעתי בהן והן היו בארון במקלחת, שמתי לב שבקופסא יש נקודות עובש שחורות אבל לא שמתי לב אם היה עליהן בכל מקרה שמתי אותן בתוך מים חמים עם 2 קוקידנט כעבור 4 שעות צחצחתי עם משחה ושמתי בפה. קיים סיכוי שהעובש עבר אליי למרות הניקוי? תודה!

15/02/2020 | 17:44 | מאת: נועה

שלום יש לי שן אחת באמצע הלסת התחתונה שהולכת אחורה, והשיניים לידה קצת קדימה כשאני מדברת זה מאוד בולט ואני ממש שונאת את זה. בנוסף יש לי כנראה לסת עקומה עליונה, כשאני מחייכת בצד שמאל יש לי חיוך ישר עם שיניים יפות ובצד ימין יותר מבליט את השינים העליונות. זה לא מאוד נורא אבל לי זה מפריע כי החיוך לא סימטרי. האם אפשר לטפל במצב כזה עם גשר שקוף או רק ברזלים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום על פי התאור שלך ניתן לתקן את הבעיה עם קשתיות שקופות. תפני לאורתודונט מומחה לקבל יעוץ . בברכה ד"ר צור

13/02/2020 | 11:01 | מאת: ליאל

היי לפני כיומיים עשיתי גשר בשיניים בשתי הלסתות והרופאה שמה לי חומר בשתי השיניים הטוחנות התחתונות במטרה להגביה את המנשך. הגשר עצמו נותן לי תחושה של לחץ על השיניים וזה נראה לי נורמלי אבל ההגבהה מאוד כואבת זה לגיטימי? כמה זמן אצטרך להישאר עם זה? תודה.

שלום ליאל בדרך כלל נשארים עם ההגבהה מספר חודשים. הרגישות עוברת לאחר מספר ימים עד כעשרה ימים. רצוי שהמגעים יהיו סמטרים בשני הצדדים. כשאת סוגרת את הפה ששני הצדדים יגעו. בברכה ד"ר צור

שלום רב אני בת 16. יש לי גשר למטה ולמעלה כבר מעל חצי שנה. בלסת העליונה כבר שמו לי בפגישת ביקורת האחרונה שרשרת לסגירת רווחים. לאחרונה שמתי לב לסטיית קו אמצע קלה שיש לי בין שתי השיניים החותכות העליונות לאף (קו האמצע של האף וקו האמצע של שני השיניים החותכות העליונות לא באותו קו). שאלתי את עצמי ממה זה יכול להיות. אני לא חושבת שלפני הטיפול הסטייה הזאת הייתה. ממה זה יכול לנבוע? האם כדאי לי להעלות את הנושא הזה מול האורתודנטית שלי בפגישה הבאה או לחכות קצת? איך מטפלים בסטיית קו אמצע כמו זאת? תודה רבה.

שלום נעה הייתי מיעץ לתשאלי את הרופא המטפל. לעיתים קו האמצע מלחתחילה לא היה באמצע והמודעות לכך עולה בזמן הטיפול. לעיתים התזוזה לא היתה סימטרית בשני הצדדים ולכן יש סטיה קלה שניתן לתקנה בהמשך מהלך הטיפול. טיפול בקו האמצע נעשה באמצעות גומיות לסגירת רווחים שבאמצעותם ניתן למשוך את השיניים בכיוון לא סמטרי, ובאמצעות גומיות בין לסתיות המאפשרות למשוך את השיניים באופן לא סמטרי בצג ימין ושמאל וכך להזיז את קו האמצע. בברכה ד"ר צור

08/02/2020 | 21:52 | מאת: מדלן

האם ניתן ליישר שיניים באינוויזליין גם במצבים קשים של שיניים עקומות? או רק במקרים קלים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מדלן ישנם הרבה מקרים קשים שניתן לטפל עם אינויזלין. לא אוכל לתת לך אבחנה מבלי לראות את המקרה. לצורך טיפול בטכניקה של קשתיות שקופות במקרה מורכב את זקוקה לטפל אצל אורתודונט מומחה שיש לו את הידע והנסיון לטפל במקרה שכזה. תחפשי ותתיעצי עם רופאים שטיפלו במקרים מורכבים עם טכניקת אינויזלין. בברכה ד"ר צור

08/02/2020 | 13:43 | מאת: בינת

האם אכילת אוכל חם בזמן טיפול אורתודנטי עלול לקדם את הטיפול או לקצר אותו? הריי החוט חוזר למצב המקורי (וכך מיישר את השיניים) רק במצב של חום...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חום משפיע על חוטים אורתודונטים שנתונים מראש להשפעת חום. לא כל החוטים הנם כאלה. בדרך כלל החוטים הראשונים הם כאלה, וככל שמתקדמים בחוטים משתמשים בחוטים עבים יותר שהם אינם נתונים להשפעה טרמלית. החום הטבעי של הפה מספיק להפעלת החוטים הראשוניים במידה והם היו חוטים טרמלים. בברכה ד"ר צור

07/02/2020 | 21:56 | מאת: אנונימית

אם בוחרים לעשות יישור שיניים בפעם השנייה בגלל שכעבור זמן לאחר הטיפול הראשון השיניים חזרו להיות עקומות - האם זה עלול לגרום נזק לשיניים? או עלייה בסיכון לתופעות לוואי? האם הלחץ בשיניים שמופיע שוב בטיפול השני יכול לגרם נזק לאחר הפסקת הכוחות של הטיפול הראשון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום במידה ולא נגרם נזק לשיניים במהלך הטיפול הראשון , והשורשים תקינים, ניתן לעשות טיפול אורתודונטי כאילו זו הפעם הראשונה. במידה ויש ספיגה קלה של קצוות השורשים , יש לשקול לצמצם את זמן הטיפול . במידה והשורשים תקינים אין עליה בסיכון של תופעות הלוואי. בברכה ד"ר צור

שלום רב! אני בן 27 והשיניים שלי מעט עקומות. הייתי רוצה מאוד לתקן אותן. שמעתי לאחרונה על שיטת ציפויי חרסינה לשיניים. מבחינה רפואית - מה כדאי לי יותר - אינוויזליין או ציפויים כאלו? יש לציין שמבחינה כלכלית אין לי בעיה תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירז טיפור אורתודונטי מאפשר לך להשאר אם השיניים הטבעיות שלך לעומת ציפוי שמחייב אותך לכל החיים להשאר עם ציפוי כלשהו. במידה והצבע של השיניים שלך תקין, אין שברים, אין סתימות גדולות, ואין סיבה אסתטית לצפות את השן פרט לכך שהשן מעט עקומה, הרי הפתרון הנכון יהיה טיפול אורתודונטי. בציפוי של השן מקבלים פיתרון מידי אסתטי אולם יש פגיעה בציפוי האמיל החיצוני ולא ניתן בעתיד להשאיר השן ללא ציפוי. בברכה ד"ר צור

02/02/2020 | 20:34 | מאת: אלי

היי אם יש לי גשר בשתי הלסתות, ולסת אחת ישרה וניתן להוריד את הגשר אבל הלסת השנייה צריכה להמשיך טיפול, נהוג להוריד את הגשר בלסת הישרה ולהשאיר את הגשר בלסת שצריכה המשך טיפול? יש אפשרות להשאיר את הגשר במצב סטטי עד ששתי הלסתות יהיו מוכנות ויהיה ניתן להוריד את שתיהן בבת אחת?

שלום אלי רצוי להשאיר את הסמכים בלסת שסיימה ולסיים את שתי הלסתות באותו זמן. לעיתים צריך להשתמש בגומיות בין לסתיות או להתאים את רוחב הקשתות. במידה ורק נשאר לעשות פיניש קטן אפשר להוריד לסת אחת מוקדם יותר. בברכה ד''ר צור

02/02/2020 | 18:08 | מאת: ירדנה

היי, יש לי מנשך עמוק שמתבטא בצורה הזאת- https://m.youtube.com/watch?v=1uYiifr7W6s 1) מהי הסיבה שהשיניים התחתונות שלי צמחו בצורה הזאת (כלומר החותכות צמחו גבוה יותר לשיניים הטוחנות)? 2) בסרטון הזה מראים גם דרך טיפול על ידי חוט אינטרוזיה. כמה זמן לוקח לחוט הזה לתקן את המנשך? האם התוצאות איתו מהירות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירדנה הסיבה לכל היא מבנה גנטי והתפתחותי. תיקון מנשך עמוק אורך הרבה זמן. כשנה עד שנה וחצי. בדרך כלל מנשך עמוק יכול לגרום לשחיקה של השיניים התחתונות ולעיתים נזק עתידי לחניכיים. ישנן מספר דרכים לתקן מנשך לקוי כזה. בברכה ד''ר צור

02/02/2020 | 14:19 | מאת: ראובן

לדר שלום רב אני מטופל בגשר פנימי כבר קרוב לחצי שנה, השיניים שלי קטנות ביחס ללסת מה שיצר מראה מרווח. כרגע מה שקרה שהרופא צמצם את הרווחים על ידי הקטנת הקשת כך שחזית השיניים נכנסה פנימה (מידי). האם ישנה דרך להחזיר את המצב לקדמותו ולהוציא את הקשת כלפי חוץ? לאחר מכן לבצע השלמות על ידי ציפויים. האם ישנו כח בטיפול אורטודנטי שיכול להוציא את השיניים כלפי חוץ מבחינת מיקומם ולא הזווית ? אשמח להסבר תודה מראש

שלום ראובן ניתן לדחוף את השיניים חזרה החוצה. קשה להסביר לך איך עושים זאת, אבל אפשר. בברכה ד''ר צור

שלום רב!בני בן ה16 לקראת סיום טיפול של חצי שנה עם סמכים וגומיות. לקראת סוף הטיפול הרופאה החליטה שיש להוריד את כל הסמכים ולהדביקם מחדש. שאלות: 1.האם זה הליך מקובל? 2.האם פרוצדורה זו אינה פוגעת בשיניים כל פעם? 3.נעשתה לו הגבהה בשיניים האחוריות בתחילת הטיפול והוא לא סוגר את פיו היטב מזה שישה חודשים. האם זה תקין והאם הסרת החומר המורכב לא פוגע בשן? 4. איזה אינדיקטורים יש לי שהטיפול אכן מוצלח? מה על הרופא לבדוק בסוף הטיפול. תודה רבה מראש על התשובות.

שלום נורית יתכן והרופא המטפל ראה שלצורך המשך הטיפול הסמכים לא מודבקים באופן מתאים על השיניים. הדבקה חוזרת לא עושה נזק. כדי לבדוק אם הטיפול בכיוון תקין אפשר להתיעץ עם אורתודונט מומחה נוסף. בברכה ד''ר צור

01/02/2020 | 11:33 | מאת: שירי

בחודשים האחרונים ירדתי 15 קילו, ואני מרגישה שהפלטה טיפהלה גדולה עליי. מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הרופא המטפל יכול לחזק את ווי הפלטה כך שתהיה יציבה יותר. הרזיה לא אמורה להשפיע על קשת השיניים. הווים פשוט נחלשו וצריך לחזק. בברכה ד''ר צור

31/01/2020 | 12:43 | מאת: ירין

היי אני בת 21 ויש לי שאלה על שיני בינה אני עשיתי גשר לפני חמש שנים. במידה והשיני בינה יצאו לא בצורה טובה ואני אצטרך לעקור אותן - התוצאות של היישור שיניים עלולות להיפגע? השיניים יכולות להתעקם או שאין קשר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירי שיני הבינה יכולות ללחוץ ולעקם את השיניים במידה ואין להן מקום.הן יכולות לדחוף את השיניים והלחץ מתבטא באזור הקדמי. בדרך כלל רצוי לעקור כשבוקעות ואין מקום. בברכה ד''ר צור

30/01/2020 | 03:15 | מאת: אורטל

שלום.. שמו גשר בשיניים התחתונות לפני כ 3 וחצי חודשים..כרגע אחת השיניים הטוחנות זזה לי כשאני נוגעת ביד.. שמתי לב לזה כי השן התחילה לכאוב לאחרונה ולקבל רגישות..אני חוששת לאכול בצד הזה שמא המצב יחמיר הייתי אצל רופא שיניים השבוע ועשה לי צילום והשן שמעל השן שזזה(השן בינה שאין עלייה קוביה) היה חור ועשיתי בה סתימה ובשן שזזה אין משהושהוא לא תקין לפי הרופא..רציתי לשאול אם זה השן שזזה וכואב לפעמים זה משהו תקין בגשר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יתכן והשן זזה על רקע הלחץ והשינוי בחוטים או על רקע מגעים חדשים שנוצרו עם השיניים העליונות שגורמים לתגובה הזו. זה לא נשמע כמדאיג אבל תשאלי את הרופא המטפל בפגישה הבאה. בברכה ד''ר צור

27/01/2020 | 20:54 | מאת: שרית

שלום, עוברת טיפול אורתודנטי לפני חמישה ימים שמו לי בפעם הראשונה שרשרת גומיות (זאת שסוגרת רווחים) באחת מהפגישות עם האורתודנט. מאז אני סובלת מלחץ ורגישות בלתי נסבלת בשיניים, הרבה יותר מהפעמים הקודמות ששמו לי גומייה בודדת על כל שן. הרגישות קיימת גם ברקמת החניכיים שמסביב לשיניים. האם זה אמור לכאוב במורה הזאת? ועוד חמישה ימים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרית השרשרת גורמת ללחץ והרבה שיניים זזות בבת אחת. תקפידי לצחצח על החניכיים לעשות עיסוי ולמנוע נפיחות. אם לא עבר עדין תגשי לרופא לבדוק. בברכה ד''ר צור

17/01/2020 | 13:18 | מאת: יסמין

שלום. לפני שלושה חודשים שמו לי גשר למטה. בגלל סגר עמוק האורתודנט שם לי שתי הגבהות כחולות בטוחנות העליונות מכל צד. לאחרונה שמתי לב שההגבהה קצת ירדה כי היא נשחקה. האם החומר הזה רעיל? האם הוא יכול להינמס במגע עם אוכל חם? עצם זה שהיא נשחקה זה סימן לכך שהחומר קצת התפורר בפה שלי ואולי בלעתי קצת מהפירורים של זה. תוכלו להרגיע אותי? תודה מראש

שלום יסמין החומר אינו רעיל והוא נשחק עם הזמן. לא גורם לשם נזק אם פרורים נבלעים. שבוע טוב ד"ר צור

16/01/2020 | 20:06 | מאת: רונה

שלום אני בת 17 עוברת יישור שיניים רגיל. יש לי גשר למעלה ולאחרונה שמו לי למעטה ושמתי לב שבלסת התחתונה שלי יש קוביות על כל השיניים (כולל השיניים הטוחנות האחרונות) אך בלסת העליונה לא צירפו את הטוחנות האחרונות (מימין ושמאל). 1. רציתי לשאול למה האורתודנט עשה את זה ומה הם השיקולים של צירוף הטוחנות האחרונות בטיפול האורתודנטי 2. אצלי אין שיני בינה בלסת התחתונה אלא רק בלסת העליונה (מסיבה גנטית). בגלל שבלסת העליונה צריך לסגור לי המון רווחים - אני חושבת שבמידה ולא יצרפו את השיניים הטוחנות האחרונות הן תהיינה מחוץ לקשת השיניים האחידה בסוף הטיפול. כמו כן אם יצרפו אותן לדעתי תיהיה פחות סכנה לבקיעה לא תקינה של שיני הבינה שעתידות לצאת כיוון שיהיה יותר מקום. האם אתם מסכימים אם מה שאני חושבת? האם זה באמת נכון? תודה רבה מראש, רונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונה לעיתים משיקולים של עמדת שיניים טובה לא מוסיפים את השיניים הטוחנות השניות אלא בשלב מתקדם של הטיפול. כאשר יהיה צורך בהתאמת עמדת השיניים בשתי הלסתות או צורך בסגירת רווחים יצטרך הרופא להוסיף את השיניים האחרונות. בברכה ד''ר צור

12/01/2020 | 22:58 | מאת: אורטל

שלום אני בת 27, והחלטתי לעשות לעבור יישור שיניים. רציתי בהתחלה גשר עם קוביות שקופות אבל הרופאה אמרה שהתהליך הזה יקח יותר זמן מהגשר הרגיל. אז החלטתי לעשות קוביות שקופות למעלה ולמטה רגיל. החלטתי לעשות גשר עם קוביות שקופות מכיוון שאני מתביישת בגילי לעשות גשר רגיל. האם מומלץ לעשות למעטה גשר רגיל ולמעלה קוביות שקופות או שלא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא אמור להיות הבדל איכותי בין קוביות שקופות למתכת. בהנחה שנותנים לך קוביות שקופות מחברה איכותית. בהחלט אפשר לפצל בין הלסתות. בברכה ד''ר צור

למה לגרום את כל הסבל הזה בשביל משהו שאני מאמין שלא אמור להפריע לנו אחרי הכל ככה נולדנו מה זה משנה שזה לא ״ישר״ ככה נולדנו אנחנו לא צריכים לרצות יותר מזה

שלום. יש סיבות רפואיות וגם סיבות אסתטיות. זו התשובה בקצרה. בברכה דר צור

02/01/2020 | 17:22 | מאת: אנונימי

ערב טוב, סיימתי לפני 6 שנים טיפול אורתודנטי שמשכו היה שנתיים וחצי. בטיפול הכניסו את הלסת העליונה שלי פנימה באמצעות רסן. בתחילתי הטיפול הייתי אז בן 15 בערך אפי היה סולד, כנל גם במהלך הטיפול. לקראת סוף הטיפול, לא בדקתי אם אפי סולד(לא צילמתי את עצמי מהפרופיל). לאחר הטיפול( שנה בערך לאחר שסיימתי), כאשר צילמתי את עצמי מהפרופיל, אפי נראה קצת מכופף בקצה, ולא סולד יותר. יש סיכוי שהטיפול ברסן גרם לשינוי באף, ולנפילת סלידתו, אוו שבמהלך השנים והגדילה , השתנה אפי? זה ממש חשוב לי לדעת. תודה מראש למומחים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הטיפול לא יכול לגרום להקטנת הסלידה של האף. השינוי קשור לתהליך ההתבגרות. בבנים השינוי של האף גדול מהשינוי שחל בבנות . בברכה ד''ר צור

01/01/2020 | 16:44 | מאת: יעל

שלום. אני בטיפול אורתודנטי כשנתיים בגלל מנשך עמוק ורווחים בשיניים העליונות. מתי שהרופא הדביק לי את הגשר למטה הוא שם לי הגבהות כחולות בטוחנות עליונות. עברו שנתיים והמנשך תוקן לסגר שנראה די אידיאלי, וביקשתי מהאורתודנט להוריד לי את ההגבהות הכחולות, כי הרגשתי שאין בהם צורך אך הוא התעקש להוריד לי אותן ביום של ההורדה של הגשר עצמו. הסברתי לו שבגלל שההגבהה יוצרת קצת גובה, אז הסגר אולי נראה תקין יחד איתה, אבל אולי כאשר הוא יוריד לי את ההגבהה - המנשך עדיין יראה מעט עמוק ועדיף לראות אך המצב בלי ההגבהה. כמו כן השיניים כבר לא מתנגשות לי בקוביות למטה. האם הרופא צודק ועדיף להוריד את ההגבהה בסיום הטיפול כולו?

שלום יעל בדר כלל מורידים לקראת סיום הטיפול או שמורידים את הגובה בהדרגה בפגישה או שתיים לקראת הסוף. לאחר ההורדה השיניים בדרך כלל בוקעות למגע מושלם. בברכה ד''ר צור

31/12/2019 | 19:54 | מאת: נועה

שלום רב, יש לי כבר שנים רבות מקבע בשיניים (עליון ותחתון). לפני מספר ימים נתקע לי במקבע העליון גרגיר של אוכל. הוצאתי אותו בזהירות ובכל זאת הרגשתי טיפה לחץ בשן הקדמית האמצעית (מס' 21)...קצת מזכיר את הלחץ כשמקבע מתנתק מהשן. עם זאת, הסתכלתי במראה טוב טוב וראיתי שהמקבע עדיין דבוק לשיניים ולא נראה שמשהו זז. הלחץ בשן עבר אך אני מרגישה כאב קל כאשר אני נוקשת על השן. רעיון מה זה יכול להיות, והאם מצריך טיפול? תודה רבה

שלום הרגישות העכשוית קשורה ללחץ שהיה. אם לא מרגישים שיש תזוזה והתעקמות של השן אפשר לצפות שהרגישות תעבור. לעקוב מספר ימים. בברכה ד''ר צור

31/12/2019 | 00:43 | מאת: דני

1.כמה זמן צריך להיות עם גודר לשון? 2.האם יש תחליפים לגורד לשון? 3.האם חייב להרחיב במקרה של סגר אחורי צלבי? 4.באיזה מרחיבים בדרך כלל משתמשים בסגר צלבי אחורי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גודר לשון שמים בד"כ למספר חודשים. במקרים של דחיפה חמורה אפשר להשאיר גם כשנה. במידה ומשתמשים בפלטות בשתי הלסתות, למשל במיכשור פונקציונלי, המכשיר יכול להוות תחליף לגוד רלשון. סגר צלבי אחורי רצוי לתקן בגיל צעיר כשהילד גדל. התיקון מונע סטיה פונקציונלית של הלסת התחתונה, ומפנה מקום לשיניים העליונות שלא יבקעו בצפיפות. ניתן להשתמש במכשיר קבוע, בורג המודבק ומחובר לטבעות, או בעזרת פלטה נשלפת עם בורג להרחבה. תלוי בחומרת הבעיה ובגיל הילד. בברכה ד"ר צור

30/12/2019 | 09:20 | מאת: בתאל

האם ניתן להשתמש בשיטה כאשר ישנה שן אחת שמולבש עליה כתר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בת אל כן. ניתן להזיז שיניים שמודבק עליהן כתר. השן תזוז כמו שאר השיניים. בהצלחה ד''ר צור

28/12/2019 | 21:13 | מאת: ליבי

שלום רב ידוע לי שתופעת לוואי מסוג ספיגת שורשים בטיפול אורתודנטי היא די נפוצה. הייתי רוצה לדעת אם ישנם תסמינים ספציפיים שאני עלולה להרגיש במהלך הטיפול המעידים על תופעת הלוואי הזו. תודה רבה ליבי

שלום ליבי התופעה קיימת אבל היא לא שכיחה באופן שקיימת בכל מטופל.בסופו של דבר ברוב רובם של המטופלים אין ספיגה של השורשים. ניתן לבצע צילום ביקורת כל חצי שנה באופן שגרתי ולעקוב אם יש תהליך כזה. באופן כללי רצוי שהכוחות לא יהיו גדולים מדי ולתת מספיק זמן בין הביקורים כך שהרקמה סביב השורש תעבור תהליך ביולוגי תקין. בברכה ד"ר צור

23/12/2019 | 20:20 | מאת: אינסה

אהלן. אני עוברת טיפול אורתודנטי על ידי גשר רגיל. לפני שלושה חודשים שמו לי את הגשר למטה ולאחרונה אני מרגישה כאב פועם באחת מהשיניים החותכות בלסת התחתונה, כאב מוזר כזה. השן רגישה למגע ואני שמה לב שהצבע שלה קצת השתנה ונהייה טיפהלה דהוי. אני לא חושבת שמדובר בסתם כאב בגלל שהשיניים זזות אלא יותר מזה. מה זה יכול להיות? זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אינסה התאור שלך של רגישות עם שינוי צבע מחייב התיחסות. תגשי לאורתודונט. בברכה ד"ר צור

23/12/2019 | 17:52 | מאת: רינת

שלום רב אני שומעת יותר ויותר על מקרים בהם שיניים זזו והתעקמו מאוד לאחר יישור שיניים, למרות הרטנציה, ואני תוהה איך זה יכול להיות? והאם כדאי לבצע יישור שיניים בכלל? אפשר בבקשה קצת הסבר על התופעה? ומה צריך לעשות בשביל שהתזוזה לא תקרה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רינת השיניים יכולות לזוז כל החיים.יש להן נטיה טבעית להצטופף. יש תקופות שהנטיה מתרחשת יותר כמו בתקופת בקיעת שיני הבינה או בתקופת ההתבגרות שהרקמות -שפתיים ולחיים פחות גמישות ויוצרות לחץ של כיווץ על השיניים. יש אנשים שהתופעה מתרחשת יותר ואחרים פחות. רק פלטה -שומר מצב לכול החיים יכול למנוע שלא תהיה אף פעם תזוזה. בברכה ד"ר צור

23/12/2019 | 07:59 | מאת: מתעניינת

היי אני שמה לב שבכל ביקור אצל האורתודנט הוא מגדיל לי את הקוטר של החוט (שעליו שמים את הגומיות) ולאחרונה התחיל לשים חוט לא עגול אלא מרובע כזה. רציתי לדעת מה הקשר בין ההגדלה של החוט לכך שהשיניים מתיישרות. תודה :)

שלום הקוטר העולה של החוט יוצר מגע הדוק יותר בין החוט לסמך. בתוך הסמך יש חריץ עם תכונות מכניות של מלבן.החוט המרובע גורם לשן לקבל את השיפוע הרצוי. כמו כן נוצר קן כמו של פסי רכבת שהשיניים יכולות לזוז לאורכו. החוט מספיק קשיח כך שהשיניים יזוזו ימינה או שמאלה או אחורה מבלי שהחוט מתקפל. בברכה ד"ר צור

21/12/2019 | 02:20 | מאת: doron

אתה אולי משתמש במכשיר בשם dna appliance או fagga להרחבת לסת והבאת המקסילה קדימה? או לפחות מכיר אורטודנט שמתעסק עם המכשירים האלה? לאחר בדיקה עמוקה באינטרנט רלו המכשירים הכי טובים לסידור בעיות לסת וגדילה לא נכונה של פנים גם במבוגרים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דורון המכשירשאתה חושב הוא חלק מפילוסופיה הוליסטית כללית. זו פלטה עם עם בורג להרחבה שהיו משתמשים בה גם לפני 50 שנה ומעלה. ישנן היום דרכים טיפוליות יותר פרקטיות ויעילות במקרים שאינם דורשים ניתוח. קיימים מכשירים כמו carieer cl.3 או שתלים אורתודונטים בשילוב כוחות אורתופדים. תחפש ותקרא . דרכים אלה הם ה up to date של האורתודונטיה היום , בנוסף לניתוח אורתוכירורגי במקרים שאין ברירה. בברכה ד"ר צור

20/12/2019 | 20:15 | מאת: רותם

יש לי קיבועים כבר כמה שנים. הם כל פעם זזים לי ואני כל פעם מגיעה מחדש לאורתודנט. זה קורה כל פעם כשאני אוכלת אוכל קשה. האם זה אומר שאני לא יכולה לאכול אוכל קשה כל החיים שלי? או שפשוט האנשים שעובדים אצל האורתודנט עושים לי עבודה לא איכותית ומכאן זזים לי הקיבועים? מה אני יכולה לעשות עם זה? זה לא הגיוני ואפילו אבסורדי אם אני לא אוכל לאכול אוכל קשה או עיסתי, או בכללי בעייתי (אגוזים, גזרים, גרנולה וכו') רק בגלל שיש לי קיבועים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותם אני מסכים שזו בעיה. הקיבועים נועדו לשמור שלא תהיה תזוזה של השיניים. עליך להזהר עם דברים קשים.בהנחה שאת יודעת מה הדברים שגורמים לניתוק הקיבוע אין ברירה ועליך להזהר קיימת אפשרות להחליף את הקיבועים בפלטה שתרכיבי כל לילה. זו החלטה שלך. אין פתרונות אחרים נכון להיום. בברכה ד"ר צור

יש לי 2 בעיות: 1. שיניים עקומות בשתי הלסתות 2. חוסר של שיניים, אחת בכל לסת (כל אחת בצד שונה 26 , ו33 - אינם, לצערי ) חשבתי שבטיפול אורתודנטי יהיה אפשרי להרוויח גם את הנושא הזה ולחסוך שתלים. הרי לעיתים בצפיפות גבוהה ממליצים על עקירה מה דעתך על כך? בשבילי זהו שיקול בבחירת אורתודנט ורציתי לדעת אם בכלל יש כזה כיוון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אריאל ניתן לעיתים לסגור את הרווח הקיים בחוסר שיניים. כדי לקבל החלטה יש כמובן צורך בבדיקה. מומלץ שתבדקי אצל מומחה לאורתודונטיה כדי שיהיה רופא עם מספיק ידע מקצועי וידע בטכניקות לשלוט בבעיה כזו. בברכה ד''ר צור

איך אורתודנט שלא עבר טיפול אורתודנטי בעצמו, נחשב אורתודנט טוב? הרי הפציינטים של אותו אורתודנט עוברים את הטיפול שלו, מן המקובל שהוא יחווה על בשרו את מה שהם עוברים, גם בשביל הניסיון של עצמו וגם כדי לחוות דעה! לדעתי צריך להוציא חוק שכל רופא שיניים שרוצה להתמחות באורתודנטיה, צריך לעבור טיפול אורתודנטי בעצמו. מה אתם אומרים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צביקה התשובה שממש לא. האם רופא צריך לחלות בכל המחלות כדי להבין? בשביל לדעת לומדים את המקצוע ותוך כדי הלימודים וההדרכהמהמורים לומדים מה המטופל חווה. תטפל אצל מומחה עם נסיון ותהיה רגוע🙂 בברכה ד''ר צור

14/12/2019 | 17:28 | מאת: לינוי

שלום רב אני בת 17, ואני שרה יפה. אני עושה בקרוב גשר. יש לי מין פחד לא מוסבר שהטיפול האורטודנטי שאני הולכת לעבור יפגע בקול שלי (אני לא מתכוונת לדיקציה בדיבור בגלל המכשור, אלא ממש שהקול שלי ישתנה) אתה יכול להרגיע אותי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לינוי לא שמעתי על מקרה שהקול השתנה בעקבות טיפול. נראה לי שאת יכולה להיות רגועה. בהצלחה ד''ר צור

13/12/2019 | 09:22 | מאת: שלומית

שלום רב, בתי תהיה בעוד 4 חודשים בת 12. הלכתי איתה ליעוץ אורטודנטי ב2 מרפאות שונות. בשתיהן נאמר שצריכה ישור אך במרפאה הראשונה אמרו שאפשר כבר לעשות יישור עכשיו ולא דיברו איתי בכלל על עניין התחלפות שיניים(יש לה עוד שן חלב טוחנת למטה ו2 שיניים טוחנות למטה שנפלו אך רק מתחילות לצאת)וגם הפנו לצילום מיוחד של 40 דקות כהכנה ליישור ובמרפאה השניה נאמר שכדאי לחכות עוד כחצי שנה עד שיתחלפו ויצמחו כל השיניים אחרת היישור לא תמיד אפקטיבי ואמרו שתצטרך רק צילום פנורמי. מי מהשניים צודק?.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלומית על פי מה שהבנתי מתאור המצב את יכולה כבר להתחיל. ניתן להתחיל סמוך לסיום החלפת השיניים . במקביל לנשירת הטוחנות החלביות האחרונות שנשארו. בברכה ד''ר צור

05/12/2019 | 15:01 | מאת: ניקול

מה קורה לשיניים אם לא מורידים אבנית מהשיניים אצל השיננית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניקול אבנית גורמת לדלקת בחניכיים. פוגעת ברקמה שאוחזת את השן. בברכה ד''ר צור

05/12/2019 | 14:00 | מאת: ירון אלגרבחי

שלום לכולם, אני צריך עזרה דחופה. הילד עיקם את המפתח. הילד מטופל בבית חולים רמבם בחיפה. האם מישהו באזור ת"א אשדוד יכול לעזור במפתח? 0549926200

שלום בכל מרפאה אורתודונטית תוכל להשיג מפתח. בברכה ד''ר צור

03/12/2019 | 18:53 | מאת: עדי

באיזה שלב שמים גומיית שרשרת (powerchain) בגשר? ומה התפקיד שלה? תודה רבה

שלום עדי בשרשרת משתמשים כאשר ישנם רווחים בין השיניים באזור קדמי או אחורי . מגיעים לשלב הזה כאשר נמצאים באמצע הטיפול ויש חוטים עבים. בברכה ד''ר צור

בן 23 עשיתי גשר, והאורתודנט לא שם לי כלום בשן האחרונה למעלה בצד שמאל ובצד ימין. זה תקין? כי השן האחרונה בצד שמאל חצי בחוץ חצי בפנים במצב של הטייה.

שלום ליאור לעיתים השיניים בבקיעה ולאט לאט מגיעות לסגר תקין. במידה ואחרי מספר חודשים השן עדין תראה מחוץ למקום תשאל את האורתודונט המומחה לדעתו. בברכה ד''ר צור

שלום. אצל אחות שלי בת 14 עקרו שן טוחנת ראשונה בלסת תחתונה וגם צריך עקירה של טוחנת ראשונה בלסת עליונה כי השיניים מאוד רקובות ואין אפשרות להציל אותם ולעשות טיפול שורש. שאר השיניים אצלה בריאות. האם יש אפשרות לעשות טיפול יישור שיניים כללי ולהקדים שיניים אחוריות(טוחנת שנייה) ? תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קטי בהחלט ניתן לעשות זאת. כדאי לבדוק גם אם ישנן שיני בינה. חוסר שן בינה מעמיד בסימן שאלה את הכדאיות. כמובן שיש לבדוק את הסגר הכללי. טיפול מסוג זה מורכב יותר מהרגיל מאחר והתנועה אינה סמטרית בימין ושמאל ויש צורך לעיתים בשימוש בטכניקות מיוחדות לכך. חפשי אורתודונט מומחה שידע לעשות זאת ויחשוב שזה מהלך נכון עבור המקרה. בברכה ד''ר צור

30/11/2019 | 19:18 | מאת: יואב

התחלתי טיפול אוטודנטי לישור שיניים הרופא טוען שצריך לשייף שנ כדי ליצור רווח בין השיניים להתאמת הקשתיות.האם נכון לעשות זאת?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יואב לעיתים יש צורך לשייף מעט את השיניים בדפנות כדי לפנות מקום לשיניים צפופות או לצורך התאמת הסגר. השיוף עדין ואינו אמור להשפיע על חוזק השיניים בהנחה שמבצעים אותו הדרך הנכונה. בברכה ד''ר צור

27/11/2019 | 17:56 | מאת: מאי

יש לי שן תחתונה שיש עליי מקדימה כתם שחור והיא קשה מהשורש אני עוברת עליה עם הלשון והיא כמו ברזל מההתחלה שלה יכולים להחליף לי אותה לשן חדשה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאי הייתי ממליץ להבדק אצל רופא שיניים. יתכן והכתם הוא אבנית או שאולי התחלה של עששת-ריכבון. בכל אחד מהמקרים ניתן בטיפול יחסית פשוט להתגבר על בהעיה. טיפול מסוג כתר המכסה את השן עושים במקרה שלא ניתן לתקן באופן יחסי פשוט. בברכה ד''ר צור

05/12/2019 | 21:05 | מאת: מאי

הייתי אצל רופאת שיניים והיא אמרה שזה אבנית ולי זה נראה כמו התחלה של ריקבון. מה קורה אם לא מטפלים תיפול לי השן?

05/12/2019 | 21:13 | מאת: מאי

ואם ככה למה היא לא שמה לי כתר

שלום ד"ר, מדוע בעצם לא מורידים קיבוע בשיניים התחתונות? זה נשאר לכל החיים.. זה מפריע לי ומציק בפה אני נוגעת בזה עם הלשון ומפחדת שהיא תיחתך מהברזל של הקיבוע כי הוא פתוח כזה. ולא רצו לסדר/להוריד לי אותו ואני מפחדת שהוא יפצע לי את הלשון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רצוי מידת האפשר להשאיר הרבה שנים. לשיניים יש נטייה טבעית להצטופף עם השנים. בד''כ מתרגלים לקיבוע והוא אינו פוצע אלא אם ירד חלק מהדבק. אם בכל זאת תורידי הקיבו מומלץ שתהיה לך פלטה ללילה שתוכלי לשים מדי פעם בשבוע. בברכה ד''ר צור

26/11/2019 | 23:39 | מאת: מורכבת

היי, יש לי שישה כתרי זרקוניה על השיניים הקדמיות העליונות שעשיתי לא מזמן אחרי שכל החיים התעקשתי שאני לא רוצה יישור שיניים. אבל הלשון שלי ממשיכה לדחוף את השיניים קדימה ככה שאפילו שאני מרוצה מהכתרים עדיין יש בעיה שכבר ממש קשה לי לסגור את הפה בגלל שהשיניים בולטות קדימה. אפשר עדיין לעשות יישור שיניים (בצורה שלא נראית לעין למשל קשתות שקופות) על שישה כתרים קדמיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום במידה והכתרים אינם מחוברים ביניהם ניתן לבצע טיפול אורתודונטי עם הקשתיות השקופות. בהצלחה ד''ר צור

25/11/2019 | 20:59 | מאת: דיאנה

שלום. הורידו לי גשר לפני כמה ימים ושמו לי קיבוע. חסרה לי בלסת העליונה שן קבועה (ניב) והייתי רוצה לשים גשר מרילנד. האם הקיבוע לא יפריע לשים גשר מרילנד? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דיאנה הקיבוע יכול להפריע במידה ומשאירים כפי שהוא. הרופא המשקם יכול להוריד חלק ממנו בזמן הכנת המרילנד.להוריד מהחותכת הצדדית. אבל צריך לשקול אם להוסיף פלטה בנוסף כדי לשמור על שאר החותכות כך שלא יזוזו. בברכה ד''ר צור

25/11/2019 | 15:20 | מאת: רותם

שלום, רציתי לדעת מדוע בד"כ כאשר מטופל מסיים את הטיפול האורטודנטי ומקבל פלטות שקופות ללילה ואז כשלעיתים קורה שאחרי תקופה הפלטה נשברת לו, מדוע לוקחים לו מידות מחדש לפלטה ולא שומרים את המידות המקוריות שהן בעצם כאשר השיניים היו במצב הכי מושלם? כי כמו שאתה יודע, בלא מעט מקרים הפלטה כאשר היא נשברת זה קורה לפעמים אחרי שאותו אדם לא שם את הפלטה מספר ימים ואז תוסיף לזה עוד המתנה לתור לרופא למידות כך שבלא מעט מקרים קיימת תזוזה מסויימת של השיניים אז למה רוב האורטודנטים לא שומרים או נותנים לפציינט לשמור את המידות המקוריות?

שלום הגבס בד''כ נשבר או נשחק בזמן הכנת הפלטה ולכן לא ניתן לחזור על הפלטה ללא מידה חדשה. במידה ולא נשבר תוכלי לבקש מהאורתודנט לשמור את המידה. בברכה ד''ר צור

23/11/2019 | 11:49 | מאת: ענת בלומנזון

שלום רב. האם אכילה ו/או לעיסה של דברים קשים בשלב הכאבים של הגשר (בימים הראשונים אחרי ההדבקה) עלולה לגרום לנזק? אם אני עדיין לועסת חזק את האוכל למרות הרגישות והכאב בשיניים, זה עלול לעשות טראומה לשיניים? או נזקים נוספים? תודה רבה

שלום ענת אכילה של דברים קשים אינה גורמת לנשך לשיניים בתחילת הטיפול. צריך להזהר לא לגרום להפלת הסמכים-קוביות. בברכה ד"ר צור

יש אמונה הגורס כי בגיל הילדות, כשהשיניים החלביות מתנדנדות והן בדרך ליפול, אם מנדנדים יותר מדי את השיניים בעזרת האצבע אז השיניים הבשריות יכולות לצאת עקומות. האם זה נכון? או שזה סתם מיתוס?

שלום ירון המיתוס אינו נכון. כששן מתנדנדת עדיף להוציאה מהר כדי למנועה מהשך הקבועה לבקועה הצידה בגלל שהשן החלבית לא נשרה בזמן. בברכה ד"ר צור

21/11/2019 | 13:59 | מאת: ספיר

היי :) האם ניתן להדביק קיבוע קבוע לאחר יישור שיניים גם ברביעיות (מלתעות)? כי בדרך כלל שמים רק ב6 שיניים את הקיבוע. אני עוברת טיפול אורתודנטי בגלל סגר עמוק, ואני מפחדת שבמידה ולאחר הטיפול האורתודנט יחליט לא להדביק לי את הקיבוע גם במלתעות בלסת התחתונה, האינטרוזיה תיעלם כי לא תהייה תמיכה שלהם והסגר יהפוך להיות עמוק שוב. האם באמת ככה עושים כדי לשמר את הטיפול במצבים של סגר עמוק? בתודה ספיר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ספיר ניתן לשים קיבוע על ששת השיניים התחתונות וגם על שמונה השיניים. האורתודונט המומחה מחליט על פי נהעיה שהיתה בתחילת הטיפול. גם במנשך עמוק ניתן לשים רק בשש שיניים ולהשתמש באמצעים נוספים כמו אומניווק-פלטה שקופה בלסת התחתונה, או פלטה עליונה ללילה שמונעת את בקיעת החותכות התחתונות. עליכם לבחור ביחד מה הדרך העדיפה למקרה שלך. בברכה ד"ר צור

19/11/2019 | 20:24 | מאת: מישהי

האם overjet זה בעצם שיניים בולטות? האם בכל מצב כזה צריך רסן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום over jet מוגדל פרושו שהשיניים בולטות. המונך מתאר את הפער בין השיניים העליונות לתחתונות. יש פער נורמטיבי ובמידה והוא מוגדל הרי שיש בעייה. ישנן מספר דרכים לתקן את הבעיה. שימוש ברסן זה אחד מהדרכים. תשאל את האורתודונט המומחה שאתה מתיעץ איתו מה האפשרויות שעומדות בפניך. בברכה ד"ר צור