הקשר בין סטאטוריאה ומחלות לבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/12/2018 | 14:23 | מאת: בטי

שלום, מחפשת לפנות ליועץ גסטרו עם התמחות מתאימה, לאור בירור מתמשך ללא אבחנה. בן 40, בדרך כלל בריא ללא מחלות רקע סובל מאוד כ-7 חודשים משלשולים מימיים בתדירות (בד"כ 3-4 פעמים ביום) ומרקם משתנה (לפעמנים מים וגזים רבים), עם נפיחות בבטן, גזים ואי נוחות רבה בבטן. לא מעשן, לא צורך אלכוהול, ללא סימני צהבת, משקל תקין ללא ירידה/עליה במשקל. בעבר לא סבל מעולם מתסמינים דומים. בדיקות דם תקינות. גסטרוסקופיה, קולנוסקופיה, וידאו קפסולה ללא ממצאים. סיטי בטן (ט.מ אנטרוגרפיה) תקין, פרט לנגעים בכבד. ב-MRI כבד הממצאים הודגמו המנגיומות וציסטות. ממצאים: אין מיימת. כבד – בגודל ומרקם תקין. בסגמנט 8 מודגם נגע בקוטר 1.5 ס"מ עם אות גבוה ברצפי T2. בסגמנט 4 שני נגעים בקוטר 0.7 ס"מ ו 0.6- ס"מ, גם כן עם אות גבוה ברצפי T2. הנגעים עם אות נמוך ברצפי T1. הנגעים עם האדרה נודולרית היקפית ומילוי מההיקף למרכז. בנוסף, מספר ציסטות זעירות באונה הימנית של הכבד בקוטר 5 מ"מ. כיס המרה, הטחול, הלבלב והאדרנלים ללא ממצא. אין לזהות גושים בבטן העליונה. הכליות בגודל ומבנה שמורים. סיכום: המאנגיומות בכבד וכן ציסטות זעירות. בבדיקות צואה לתפקודי לבלב - אלאסטז תקין, פרופיל שומנים - FAT ACID, NEUTRAL FAT בצואה. כלומר זוהתה צואה שומנית. לאם היסטוריה משפחתית של סרטן שד וסרטן עור. אביה (הסב) נפטר מסרטן מעי הגס אחרי גיל 60. כך גם ארבעת אחיו ואחיותיו. שאלות: 1. האם יתכן ש-mri כבד לא זיהה גידולים בלבלב? 2. היינו רוצים להתייעץ עם מומחה גסטרו נוסף. בגלל שהכיוון היחיד עד כה היא סטאטוריאה (צואה שומנית), האם כדאי לפנות למומחה למחלות לבלב? או עדיף לפנות לייעוץ אצל גסטרואנטרולוג מומחה עם התמחות רחבה? 3. האם במקרה זה מומלץ לעשות MRI לבלב (שמענו ש-EUS פולשני)? תודה מראש.

היו לי מקרים MRI לא זיהה גידול נוירואנדוקריני בלבלב אולטרסאונד זיהה. אנו ממליץ לפנות למומחה לבלב אצלנו בבלינסון להמשך ברור בהקדם

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב