טיפול לקשיש בן 81 עם psa 62

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

07/07/2019 | 23:47 | מאת: ש

קשיש כבן81 ,עם רקע 3 התקפי לב, קוליטיס כיבית כרונית ושאר ירקות... מלפני כשבועיים חש חולשה וירידה בתפקוד היומיומי. אושפז בבהח. שם נעשה לו סי טי חזה בטן ואגן. בתוצאות- ערמונית מוגשמת עם חשד לece. האדרה המערבת גם את בסיס שלפוחיות הזרע? עשו לו בדיקת psa - שתוצאתה 62. הופנה ליעוץ אורולוג- בדק אותו רקטלית והתרשם מערמונית קשה דו צדדית. הארולוג המליץ על ביופסיה ומיפוי עצמות כלל גופי להשלמת הערכה סיסטמית. וכבר להתחיל טיפול תרופתי ביקלןטמיד 50 מג כדור אחד ליום. שאלותי הן: 1. בהנחה שמיפוי העצמות תקין - איזה פרוטוקול טיפול הייתה ממליץ לאדון? 2. האם היית מבצע בדיקות נוספות טרם קביעת טיפול? 3. בהנחה שמיפוי העצמות תקין, זה אומר שוודאי המחלה הינו מקומית? תודה רבה על המענה

שלום רב, 1. לפי תיאורך המלצתי היא בדיקת PET Ga68 PSMA שהיא הרבה יותר רגישה לאבחון התפשטות מחלה 2. יש להתחיל טיפול הורמונאלי מסרס עם זריקות. ישנן מספר אופציות, ביניהן זולדקס, דקפפטיל, סופרפאקט אך אם יש סבל של אצירת שתן או קושי במתן שתן עדיף לתת פירמגון. 3. ביופסיה זו בדיקה הכרחית לאבחון מלא של המחלה. במידה ומדובר במחלה מקומית שטרם התפשטה, יצטרך המטופל לעבור את הזריקות והקרנות לערמונית. במידה שהמחלה גרורתית אז בשלב הראשון אין מקום להקרנות אבל כן יהיה מקום לשקול תוספת טיפול ביולוגי. בכל מקרה כדאי מאד להגיע לאונקולוג למומחה בתחום שינהל את המחלה ואת המטופל בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית