סרטן מתקדם בכבד, האם יש עוד סיכוי?

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

24/05/2013 | 00:18 | מאת: טל

שלום, לפני כחודשים וחצי אבי (בן 52) חש בכאבים בבטן העליונה ובהיקף החזה, הוא אושפז לפניי כשבועיים וחצי בבי"ח ולאחר ct ובדיקות נוספות נמצא גידול בכבד. נלקחה ביופסיה מהכבד ובתשובה ראשונית מדובר ב- Adenocarcinoma (טרם התקבלו הצביעות שיתכן ויכוונו למקור ספציפי) הגידול פעיל ועם גרורות מרובות בכבד וברטרופריטונאום על פי דברי הרופאים. בשבוע האחרון חלה החמרה במצבו של אבי והוא סובל מצהבת בלחמיות ובעור, בצקות בקרסולים, תשישות וחוסר צלילות לפרקים. כמו כן, בבדיקה נמצא שהכבד מוגדל 6 ס"מ מתחת לקשת הצלעות. לפני כיומים אבי שוחרר מבית החולים כאשר הטיפול היחיד שהוא מקבל כעת הוא אך ורק נגד הכאבים וההפרעות בשינה. זאת בטענה שלא ניתן לעשות שום טיפול כנגד המחלה! יש לציין כי במכתב השיחרור נרשם "ה-Perormance statup של המטופל אמנם מאפשר טיפול אך למטופל יש Bilirubin-18.24mg/dl והפרעה ביתר אנזימי הכבד - לכן לא יוכל לעמוד בטיפול כימי." ובמילים פשוטות שאין יותר מה לעשות. כמובן שקשה לי ולמשפחתי לקבל את התשובה הזת ולכן אנחנו נכונים לעשות כל שביכולתנו כדי לקבל חות דעת נוספות בנושא. מהם הצעדים שעלינו לנקוט והאם באמת לא ניתן לעשות יותר כלום? תודה מראש.

מס דברים לצערי הערכים הגבוהים של הבילירובין אכן אינם מאפשרים טיפול כימי. יש לברר האם ניתן לנקז את דרכי המאה הכבדיות וזאת יש לשאול גסטרואנטרולוג במידה וכן ויורידו את רמת הבילירובין ויגלו את מקור הגידול אז ניתן לטפל.

מנהל פורום סרטן הכבד