פרוגנוזה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

22/06/2016 | 14:54 | מאת: אסי

בן 59 בעבר עישון כבד, עבר לובקטומיה שמאלית עליונה ב 8.2014 , ADENOCA IB כולל מדיאסטינוסקופיה לאחרונה 8.2015 היה מאושפז בפנימית עם המופטיזיס , תסחיף ריאתי וגוש מדיאסטינלי מימין שגורם ללחץ על SVC אושפז בנוירוכירורגיה בסוף אוגוסט עם דימום מגרורה מוחית ( חולשת צד שמאל והמיאנופסיה שמאלית) עבר קרניוטומיה עם כריתה של גרורה באונה פריאטלית מימין, בפתולוגיה SCLC גידול שונה מזה שנכרת ב 2014 מאז עבר קרינה לחזה 30.10 וSRS לגרורות נוספות במח, סיים טיפול קרינתי לפני שבועיים וסטרואידים לפני יומיים סובל כעת מתסמינים ניורולוגים_ המיאנופסיה חוסר יציבות בהליכה וכן מחולשת גפיים תחתונות, כנראה ע"ר טיפול ממושך בסטרואידים CT לפני שבוע עדיין לא דווח אך יש הטבה משמעותית בגוש במיצר ואין גרורות גרמיות 27/1 מקבל כעת קורס 4 של קרבו אטופוזיר ל SCLC ED שהתייצג עם SVC SYND ועם מחלה מוחית כמחלה יחידה מחוץ לחזה קיבל SRS וקרינה לחזה 30/10 בCT מלפני שבועיים לדעתי תגובה בגרורה בריאה גידול ראשוני והופעת פנאומוניטיס של קרינה. יש קוצר נשימה באמצעים קלים, אך אין חדש. ECOG1 2.3.16 היה מאושפז בפנימית א עם פרכוסים הותחל טיפול אנטיפרכוסי , Ct מח הראה שיפור בצרבלום, ביצע אתמול MRI עדין אין פענוח אבל יש עשרות גרורות במח מבחינה נשימתית יציב ירד בהדרגה בסטרואידים תכנית Wbrt בדחיפות 3.4.2016 סיים Wbrt לפני שבוע כולל קרינה ח"פ ללבלב ( היה מאושפז עם פנראטיטיס ע"ר גרורות עם כאבי בטן) לאור התקדמות מחלה כפיזור בטני ושיפור ממצב תפקודי 4 למצב תפקודי 2-3 הצעה ל טופוטקאן שבועי. לא מתאים למחקר OPDIVO (מצב תפקודי וגרורות מוחיות תסמיניות). ב 17.6 בפנימית ד עם דלקת ריאות. אני מבקש פרוגנוזה ומה זה אומר על מצבו של אבא תודה

26/06/2016 | 07:56 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אסי העברת תמונה מאד מדוייקת של גידול אגרסיבי עם מחלה פעילה למרות טיפולים שונים שקיבל. אינני חושבת שהפורום הוא המקום להערכת הפרוגנוזה של חולים ספציפיים, אך נראה לי שאתה מבין שהפרוגנוזה מוכתבת ע"י מידת האגרסיביות וקצב התקדמות הגידול עד כה. אני מציעה לשאול את האונקולוג המטפל להערכתו. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה