סרטן.......................?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

02/05/2018 | 13:01 | מאת: רונן

בן 57. סובל מליפומות מרובות בכל הגוף, דום נשימה בשינה בדרגה בינונית, ומזה כ14 שנים הגדלה שפירה של הפרוסטטה (אני מקווה שהגדלה שפירה לאור הממצאים האחרונים), לאחרונה חלה עלית :PSA 6/2014 – 1.05 / 9/2015 – 1.21 / 5/2016 – 1.37 / 4/2018 – 2.26 ---------------------------------------------------------------------------------  ב- 25/1/2018 ביצעתי CT בית החזה, עם חומר ניגוד. סיבת ההפניה: לפני שבועיים המופטיזיס, חום ושיעול. טופל אנטיביוטית. האם יש ברונכיאקטזיות? השוואה: 9.1.2007 ריאות: - באינטרוול הארוך שבין הבדיקות חלה הרחבה של דרכי אוויר אבל הרחבה זו הינה מינימלית כך שיש ברונכיאקטזיות מינימליות באונות התחתנות. - יש מספר קשריות שפירות: - מסוידות, גרנולומות כמו למשל באונה ימנית תחתונה בחתך 199-204, 193 או באונה שמאליתתחתונה חתך 64. קשריות אלו גדלו בהשוואה לבדיקה הקודמת כעת בקוטר של 2 מ"מ בבדיקה קודמת 1 מ"מ. - יש מספר קשריות יציבות סולידיות בלתי מסוידות, כמו למשל באונה ימנית תחתונה בקוטר של 2*1 מ"מ בחתך 132,145, האונה השמאלית התחתונה, האונה השמאלית התחתונה בחתך 63, 78, 126, 132. פלאורה: אין תפליט פלאורלי ואין תפליט פריקרדיאלי. יש קשרית אקסטרה פרנכימטית חדשה מימין, כלומר פלאורלית לטרלית לפלאורה הפריאטלית, בקוטר 1.1*0.7 ס"מ בחתך 25-201. בלוטות לימפה: אין לימפאדנופתיה במיצר, שערי הריאות או בתי השחי. שדיים: נראים תקינים. קרדיווסקולרי: גודל הלב, האאורטה העולה והעורק הריאתי הראשי תקינים. אין לראות הסתיידויות בעורקים הקורונריים. בטן עליונה: פסגת הכבד, האדרנלים והטחול תקינים. יש אטרופיה של הלבלב, משמעותית לגיל שהייתה משמעותית גם בביקה הקודמת אז המטופל היה בן 46. בנוסף, יש הסננה של השומן המזנטריאלי ללא שינוי משמעותי בלוטות לימפה קטנות בתוכו – misty mesenterium שזהו ממצא בלתי ספציפי. עצמות: ללא עדות לממצא הורס עצם. יש המנגיומות בחוליות T12, L2, L4. שומן תת עורי: קשריות עדינות תת עוריות חדשות כנראה מהזרקות תת-עוריות (של אינסולין? – ראה פסקת בטן). לסיכום: 1. לא נצפה מוקד ספציפי שגרם לסיפור של ההמופטיזיס. הברונכיאקטזיות שנצפות הינן מינמיליות ואין לראות דלקת סביבן. 2. לגבי הקשריות האקסטרה פרנכימטית החדשה מימין – אטיולוגיה לא ברורה. בגלל שאין רקע אונקולוגי סביר ביותר להניח שמדובר בגידול ניורוגני שפיר. אבל על מנת לאמת זאת מומלץ לבצע בדיקת CT מעקב בעוד 3 עד 6 חודשים. ניתן את המעקב לאורך הזמן גם לבצע ב- MRI. 3. אטרופיה של הלבלב – משמעותית בהתחשב בגיל המטופל. לקורלציה קלינית. ---------------------------------------------------------------------------------  ב- 29/3/2018 ביצעתי US בטן. הבדיקה הייתה כביכול תקינה מלבד ממצא של טחול בגבול העליון של הנורמה בגודל של כ13.1 ס"מ. מרקמו הומוגני. כתבתי כביכול, כי למרות הממצאים לגבי הלבלב ב,CT בבדיקת US נכתב שלבלב ללא ממצא גס... ---------------------------------------------------------------------------------  ב- 1/5/2018 ביצעתי צילום בית החזה. צל המיצר כולל צל הלב תקין בגודלו ובצורתו. אין עדות לתסנין או ממצא ריאתי חריג אחר. סתימה חלקית של סינוס קוסטסטופרני השמאלי. --------------------------------------------------------------------------------- רופא הריאות שלי נמצא בחופשה וגם תור אליו לא קרוב. חסר אונים ומודאג מאוד מהממצאים... האם כדאי לעבור מהקופה למעקב וטיפול במכון ריאות בבית החולים? מה דעתך על הממצאים? מה המלצתך? תודה רבה מראש.

03/05/2018 | 11:51 | מאת: עינת לוי

שלום רונן , זוהי שאלה ארוכה המצריכה עיון בתיק הרפואי , המלצתנו היא להגיע לייעוץ מסודר אצל רופא ריאות ,ניתן לקבוע תור תמיד לרופא מחליף הן במסגרת קופת חולים והן במסגרת בית חולים באמצעות ביטוחים משלימים מהקופה וכו.. לשיקול דעתך בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה