פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

3672 הודעות
3190 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

שלום, שאלה לגבי בני בן ארבע. התפתחות דיבור תקינה, רכש שפה בגיל צעיר וכו. לפני שנה עשינו בדיקת שמיעה מאחר ולא תמיד ענה לפניות הגננת בגן. יצא תקין. הוא בהחלט שומע היטב כשאנחנו משוחחים איתו אבל מתעקש על ווליום מאוד גבוה בזמן צפיה בטלויזיה והאזנה לדיסק בטייפ. מהצד השני שהלכנו לזאפה להופעת ילדים הווליום של המוסיקה הפריע לו והלחיץ אותו. האם יכול להיות שהענין הוא ויסות? למי אפשר לפנות? קלינאית תקשורת?

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי לחזור על בדיקת השמיעה ולעקוב אחר העוצמות בהן מעדיף לשמוע. נדיר שתהיה רגישות רק בתחום השמיעה, אבל יכול להיות. הוא יכול להגיד מה ומתי לא נעים לו לשמוע.

05/11/2019 | 22:43 | מאת: לי

שלום בני כמעט בן 4. מאוד מוזיקלי. כבר מספר חודשים מתופף על סירים עם מקלות תיפוף. מכה מאוד חזק על הסירים. פתאום חשבנו שהרעש עלול לפגוע לו בשמיעה... מדובר במצטבר בכשלושת רבעי שעה ביום. (מתופף כרבע שעה ברצף מספר פעמים ביום). מחר נקנה לו אוזניות לשים בזמן התיפוף. האם מחצי שנה בה ניגן כך כל יום עלולה להיפגע השמיעה שלו? האם לדעתך כדאי לגשת לבדיקה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי , אם עשה הפסקות בתיפוף, לא נגרם לו נזק תמידי טו שהחלטתם לקנות לו אוזניות או אטמים, רק תוודאו שמשתמש בהם והם ספציפיים לפחתת רעש. לגבי בדיקה, לא נראה שיש התוויה אבל אם תרצו, תעשו בדיקה. חשוב שהתיפוף לא ימשך הרבה זמן ברצף.

29/10/2019 | 12:34 | מאת: יעל

היי, אני אקדמאית תואר שני. ( בכוונה מציינת) לאחרונה אני מוצאת את עצמי באה לכתוב מילה ופתאום שוכחת איך כותבים אותה..מבחינת העיצורים. מכירה את זה? למה זה קורה שיש בלק אאוט? למשל המילה טחון. ורציתי לכתוב טחנתם וכתבתי תחנטם וזה נראה לי שגוי ופתאום אני לא זוכרת ואז הולכת אלא השורש.. אגב באינטרנט הרבה אנשים כותבים עם שגיאות משוועות. למשל :מיזו ולא מי זו ביצפר ולא בית ספר מישהו ולא מישהו אני ידבר ולא אדבר ( לשון יחיד עתיד עם יוד ולא אלף) את חושבת שזה קשור לזה שאני רואה במדיה ואז זה מדבק אותי בתת המודע? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה שהקשב שלך לא בפוקוס....

15/10/2019 | 15:41 | מאת: חן

בטיפול האחרון שהיה לי לפני כשבוע היה בחדר בנוסף לקלינאי המטפל בי סטודנט להפרעה תקשורת שנמצא במהלך הלימודים. אשמח לדעת האם הסטודנט יהיה מעורב בטיפול ומה יהיה התפקיד שלו בטיפולים הבאים. מדובר בטיפול במבוגרים מעל גיל 18. ידוע באיזה שנה הסטודנט נמצא? (רוצה לדעת לפני טיפול הבא שיהיה לאחר החגים שיהיה לי רעיון כללי). לא הכי נעים לי שיש עוד משהו שם (זה מבך שיש עוד משהו שמסתכל עליי), האם ישאלו אותי אם הוא יטפל בי (במקום הקלינאי הרגיל) או שאין בחירה בנושא? תודה רבה!

את יכולה לסרב לנוכחות של סטודנט לחדר, זכותך לפרטיות! היו צריכים לקבל את רשותך לנוכחותו, מההתחלה ולהסביר לך למה נכנס וכל שאלה שאת תשאלי. התשלום לטיפול על ידי הקלינאי עצמו ואם את מסכימה אז טוב שיש סטודנט (לעתיד) אבל אם לא מתאים לך, זכותך לבקש שיצאה מהחדר במהלך הטיפול שלך

16/10/2019 | 21:46 | מאת: חן

אף האם בהכרח הסטודנט יקח חלק בטיפול או שישב בצד? (בטיפול האחרון ישב בצד אך האם בעתיד גם כן?)

שלום רב, בננו בן שנה ותשעה חודשים (ילד שלישי) מתעקש לא להגיד אמא. מאוד תקשורתי ואומר אבא, בוא, עוגיה, בקבוקי ועוד מילים, אבל לא רוצה להגיד את המלה אמא... כשמסתכלים על תמונות הוא יגיד את שמות האחים ואבא אבל לא אומר אמא. כשמבקשים ממנו להגיד אמא הוא אומר די. כאילו עושה בכוונה... חייב לציין שמאוד אוהב את אמא, מנשק ומתפנק אצלה ואין כל בעיה. אבל כשהוא רוצה אותה הוא קורא לה 'בואי'. לפעמים מרגיש שהוא עושה את זה בכוונה. מה עושים?

עוזבים אותו בשקט! מקפידים שכל יתר האנשים בבית יקראו לה אימא, ולא בשמה.... הוא עצמו בקש: די! כבדו אותו

24/09/2019 | 15:46 | מאת: לינוי

בני בן 3.5 מרייר הרבה, יש יצים שפחות יש ימים שיותר, הוא יכול לחזור בשתיים מהגן עם חולצה רטובה על כל הבטן. (נעזוב רגע את הגננת העצלנית שלא מחליפה) עד עכשיו זה לא הפריע חברתית אבל עכשיו החל ללכת לגן משרד החינוך עם ילדים יותר גדולים שמעירים והוא נעלב. היינו אצל רופא אף אוזן גרון לפני שנה ושוב עכשיו .מצא שיש שקד שלישי ושקדים מוגדלים אבל אמר שאין צורך בניתוח, אמר גם שהריור לא קשור לשקדים. קיבלנו הפניה שאף לקלינאית תקשורת רציתי לדעת אם יש לך המלצה על קלינאית באיזור הצפון (קריות/כרמיאל/נהריה), הקופה אני לא יודעת כמה נמתין עד שיתפנה תור לכן גם פרטי זה אפשרות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית, ריור יתר נעשה פחות חמור עם הגיל, בן שלוש, יכלה להיות הטבה טבעית, !! אני לא מסכימה עם רופא אאג', השקד השלישי חוסם לעתים את הנשימה דרך האף והילד, חייב לנשום דרך הפה (אחרת מהיכן ינשום?), הייתי פונה לרופא אאג' המתמחה בילדים או ישירות למרפאת חוץ בבית חולים, ומציינת האם הילד מתקשה בנשימה דרך האף, האם הוא נוחר, האם נוהג לאכול בפה פעור ועוד....האם עבר בדיקת שמיעה? איך הדיבור שלו? ברור??? בנוסף יש מקום לבדיקה של פיזיותרפיסט לגבי אחיזת חגורת הכתפיים ובכלל, לגבי מתח שרירי בכלל - האם הוא היפוטוני (מתח שרירים ירוד), האם יושב בגב ישר ועוד. לאחר הבירור ואם אין ממצא אחר, זה הזמן לפנות לקלינאי תקשורת, אבל בינתיים לדעתי, עדיין מוקדם מבחינת בירור הסיבה לריור יתר.

זה אני נתנאל חמיאס שלפני 3 חודשיים בחודש 6 התלוננתי על בעיות באוזניים של לחץ שלא משתחרר הרגשתי שמיעה חלשה שקרה לי פתאומי ובפעם הראשונה הלכתי לרופא אף אוזן גרון בקפלן בדק אותי הכניס לי צינור דרך האף מצלמה ובנוסף בדק עם מצלמות בתוך האוזניים כתב לי בטופס שחרור שיש לי SOM מעט נוזליים ואמר לי לעשות בדיקת שמיעה וגם טימנופטריה עשיתי הכל תקין אין לי את הבדיקת שמיעה עשיתי אחרי 3 שבועות חודש אחרי שהייתי אצלו לא היה שום שינוי הלכתי לרופא אף אוזן גרון שוב בקופת חולים בדק רק את האוזניים החיצוניות אמר תקין ושלוש שבועות חודש אחרי שוב הלכתי לרופא אף אוזן גרון באשקלון בועז פורר סיפרתי לו את הבעיה הכניס לי את המכשיר שבודק את האוזן החיצונית רק את האוזן החיצונית ואת התעלה לא בדק בפניים ואז אחרי כמה זמן התחלתי לשמוע פקים בומים קליקים לבד לא ידעתי מה זה כבר השתגעתי מזה לא יודע אני מפחד שיש לי משהו באוזן התיכוניה או באוזן הפנימית איך זה שהבדיקת שמיעה תקינה וה2 הרופאים אמרו תקין והרופא של קפלן כתב משהו אחר לא יודע מה לעשות ואני עד עכשיו עם הבעיה האוזן לפני ב2016 היה לי נקב קטן בעור התוף הוא נסגר לא שומע טינטונים לא שומע ציפצופים רק שומע בומים ועד עכשיו מרגיש את הלחץ הזה ואת הפקים והקליקים האלו יש מצב שזה הלסת קשורה לבעיה הזאת ואני גם שומע כמו רוח באוזן ימין באוזן אני 3.5 חודשייים ככה לא עלו על הבעיה מה אני אמור לעשות כבר אין לי כוח אבדה לי התקווה אוףףףף ולפני שכל זה התחיל לא היה לי כלום שמעתי נורמלי תקין הייתי לאן אני צריך לפנות ?

לקריאה נוספת והעמקה

בעבר המלצתי לך לגשת לרופא פה ולסת, נבדקת?

לא ישלי תור בעוד חודש רק אמרו לי בקפלן להביא תופס 17 וצילום דנטלי של הפה

09/09/2019 | 13:14 | מאת: גל

שלום, יש לי ילדה בת 11 עוד מעט. היא מאובחנת גם עם פיגור וגם בעיית תקשורת, עברה בגיל 2 ניתוח בגלל וולולוס, ושמו לה ניסן, אם יש לה בחילות לא יכולה להקיא וסובלת. רופאת הגסטרו המליצה להפנותה לק. תקשורת ומרפאה בעיסוק כדי שילמדו אותה ללעוס- חייבת לציין שאוכלת דברים מגוונים ורכים ובעיקר בולעת. האם יש מומחה בתחום הזה? האם אפשרי ללמד אותה בכלל ללעוס בגיל כזה? מה אפשר לעשות? אני ממש רוצה לעזור ולא יודעת איך

לקריאה נוספת והעמקה

בעקרון בגיל זה לא תלמד ללעוס..... רצוי להמשיך לתת לה מגוון מזונות חתוכים מאד קטן, עד למזון גרוס. המשרד הרווחה יש המלצות למרקם גרוס במקרים אלו, תמצאי חוברת בנושא באתר של קרן שלם, באינטרנט. היא לומדת במסגרת של החינוך המיוחד? באיזה אזור בארץ? אני נותנת השתלמויות בתחום האכילה לילדים עם צרכים מיוחדים במסגרות של משרד החינוך

18/09/2019 | 12:49 | מאת: גל

היא בעלה נגב, בדרום הארץ

18/09/2019 | 12:52 | מאת: גל

אין שום אפשרות? ללמד ללעוס? היא ממש לועסת טיפה וישר בולעת, הגסטרו ביקשה שאפנה לק. תקשורת

18/09/2019 | 12:59 | מאת: גל

אשמח בכל זאת לנסות ולקבל הדרכה ממי שמומחה בתחום בדרום

06/09/2019 | 22:18 | מאת: נתנאל חמיאס

זה אני נתנאל חמיאס שהיה לי עם הבעיה באוזניים לחץ ואטימות באוזניים בתאריך 13.6 שהתחיל פתאומי ועשיתי כל הבדיקות האפשריות באוזנים בדיקת שמיעה בדיקת טימנופטריה הכל תקיין הייתי אצל 3 4 רופאים של אף אוזן גרון שאמרו לי שהכל תקין ואין לי כלום רציתי לשאול הקליקים והרעשים ששמעתי חשבתי שזה קשור לאוזניים ואז עלייתי על הבעיה שזה המפרקי לסת והפה אין לי כאביים בכלל אבל מרגיש כמו לחץ במוח ומאחורי האפרסכת של האוזניים האם הבעיה שיש לי במפרקי לסת זה מקרין לאוזניים והראש והאם המפרקי לסת קשורים לאוזניים ולאובדן שמיעה זמנית ? רצייתי לשאול בנוסף התחיל לי תופעה של משהו בחייכ גירוי עם רוק מלא שאני ישן כל הכרית שלי רוק מוגבר ושאני אוכל יש לי כמות רוק שהיא יוצאת מהפה ושאני מנענע את הראש באוזן הבריאה יש כמו רוח כזה אין לי טינטנון בכלל לא שומעים רעשים יש לזה קשר ללסת והפה אני חייב לשאול יש לזה פתרון ומה עושים במצב כזה מפחד שזה יהיה מסוכן מה זה התופעה הזאת שיש לי מאוד מפחד חייב עזרה מה לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

תנסה לפנות לרופא מומחה בפה ולסת - זאת התמחות של רופאי שיניים. תעלת השמע עוברת במעבר שיכול להיות קשור לפרק הלסת. בהצלחה

03/09/2019 | 21:10 | מאת: רוני

הי יש לי שאלה אני בן 21 לפני כשנתיים עברתי טיפול אורתודנטי בסיום בטיפול ברגשתי שמשהו לא תקין כשאני מדבר אחרי שחזרתי לרופא ועשינו צילומים ובדיקה שהכל תקין אחרי הטיפול והסגירה של הלסתות תקינה עדיין יש לי קושי בדיבור אני מדבר שוטף לגמרי אך מרגיש אי נוחות בזמן דיבור מילים מסויימוצךת ואותיות מסוימות,כמו למשל שאני מדבר אני מרגיש את הלשון זזה,או כל מיני צקצוקים בפה בזמן דיבור מהיר כאילו לא מרגיש לי חופשי לדבר.. אשמח לשמוע חוות דעת בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

יש תופעה שכיחה שנקראת דחיקת לשון, למעשה הלשון זזה במרחב הפה ונוגעת בשיניים. תרגול אצל קלינאי תקשורת יכול לסייע לך בתחושה ובדיוק התנועה של הלשון. במידה ויש דחיקת לשון, יש סכנה שהלשון תזיז את השיניים ממקומם, תופעה מוכרת וידועה. תפנה לקלינאי תקשורת שמטפל בנושא של דחקית לשון.

20/08/2019 | 20:50 | מאת: איילת

שלום, הבת הקטנה שלי תיכנס לגן בקרוב, היא תהיה בת שבעה חודשים במועד הכניסה לגן, והגננת האחראית על התינוקייה בגן, היא עולה חדשה יחסית (מספר שנים בארץ), אך עם מבטא רוסי כבד יחסית, יש עוד אנשי צוות בגן אך רוב הזמן כמובן החשיפה של הבת שלי תהיה לגננת הזו. רציתי לברר כמה הדבר (המבטא הכבד של הגננת) יכול להשפיע על פיתוח הדיבור, ההיגוי, והשמיעה של הבת שלי, בטח כאשר כ-8 שעות ביממה היא מעבירה בגן. האם יש מה לחשוש מהשפעה על הדיבור, השפה וההיגוי שלה במקרה כזה? (אציין רק שלרוב האנשים האחרים בסביבה (משפחה) של הבת שלי אין מבטא בכלל, וחשוב לנו כמובן שיהיה לה הרקע הרחב והטוב ביותר לפיתוח שפה וללא השפעות שיכולות להיות מגבילות או מקשות). תודה

מדינת ישראל התברכה בעליה ועולים לכל העולם, עדיין רוב האנשים אין להם מבטא זר. לדעתי ובמיוחד בגיל זה, החשוב שבגננת תהייה אוהבת וקשובה לילדה, שהיא תדבר איתה ותדאג לצרכיה. אם הייתה סבתא שלה, השאלה לא הייתה עולה כלל!!!! השפה נלמדת מכל הסביבה ולא רק מאדם אחד, המון ילדים בארץ גדלים נהדר עם כל מיני סגנונות דיבור ומבטא, גם ביתך תחשף ותלמד לדבר, כמו במשפחת, בהצלחה בגן!

28/08/2019 | 20:55 | מאת: איילת

תודה רבה! חשוב לי להגיד שאין לי כמובן כל בעייה עם עצם המבטא עצמו או המוצא כמובן, מדובר בגננת מדהימה וחמה. בכל מקרה, לפי מה שאני מבינה אז ממך אין מקום לדאגה לדעתך מבחינת ההשפעה על השפה שלה והמבטא שלה?

14/09/2019 | 20:02 | מאת: איילת

?

20/08/2019 | 15:32 | מאת: אורית

התינוק שלי בן החמישה חודשים הפסיק בשלושל השבועות האחרונים למלמל. מגיל חודשיים נהג לומר ahoo ahoo. בדיקת שמיעה בטיפת חלב הייתה תקינה. ממצמץ בעיניו כשיש רעש. לאחיו הבכור בן 3.9 יש אפרקסיה. אני קצת לחוצה עקב הניסיון שלנו עם הבכור. השינוי היחיד שחל לאחרונה היא שהפסקתי להניק אותו ועכשיו אני מנסה לחזור בהדרגה. מה מומלץ לעשות? יש לציין שאני מדברת אליו כל היום, מסבירה מה אני עושה ואף קוראת לו ספרים. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת שמיעה אינה מבוצעת בטיפת חלב, שם אולי ביצעו איתור בלבד. תפני לרופא אאג ותבקשי הפניה לבדיקת שמיעה מקיפה. תנסי לא להיכנס אליו תיקף כשקם בבקר, תני לו את השקט שלו ואולי יעסיק את עצמו בהפקת קולות ומשחקי קולות. הגריה לילד צריכה להיות מאוזנת, בין דיבור והשמעת קולות ושקט ורגיע כדי שיוכל למצוא את הקול והצלילים שלו.

20/08/2019 | 01:31 | מאת: אמא חוקרת

שלום, ביתי בת ה 4 מדברת בקול רם מאד, אפילו צועקת באופן קבוע, גם כאשר "רק" מדברת ובעיקר כשמשחקת ומתלהבת בדקנו ואין בעיית שמיעה. האם קלינאות תקשורת יכול לעזור במקרה הזה ללמד אותה לדבר בווליום נמוך יותר? לעיתים מאד לא נעים להיות איתה מרוב שמדברת בקול חזק ומתפרץ. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היא יכולה לקבל טיפול של קלינאית תקשורת אולי שי משהו במערכת התחושתית ומודעות, ובהרגלי הדיבור בסביבתה שכדאי לבדוק

זה אני שוב עם אותו סיפור כבר כמה פעמיים עם האוזניים שלפניי חודשיים ב13/6 התחיל לי תופעה פתאומי לבד של לחץ כמו (אטימות) ללא פקים וקליקים באוזניים ללא כאביים היתיי 3 פעמיים אצל רופא אף אוזן גרון עשו לי בדיקות בדיקת אוזניים אוטוסקופית וגם מצלמת סיב אופטי שהכניסו צינור עם מצלמה אמרו לי שהכל תקין אצלך רק לפני שחודש התחיל לי פקים באוזנייים וקליקים אתמול הייתי אצל רופא אף אוזן גרון מומחה באשקלון הראתי לו כל הבדיקות שעשיתי גם של הבדיקת השמיעה וגם שהייתי אצל רופא אף אוזן גרון אחר בבית חולים קפלן זה שהכניס לי מצלמות לאוזניים אמר זה קורה בתקופת מעבר הוא הסביר לי התעלת השמע שלך לא פתוחה עד הסוף היא נפתחת ונסגרת לא עד הסוף בגלל זה אתה מרגיש קליקים ופקים באוזן השאלה וזה יחלוף לבד חשוב לציין לפני שזה קרה לי הבעיה באוזניים שמעתי תקין פיקס והכי משגע אותי שאין לי כאביים אז מה זה יכול להיות התופעה של קולות מהאוזן כמו פיצפוצים או בועות קליקים איך שלא קוראים לזה והלחץ באוזניים אני מפחד שיהיה לי משהו מסוכן באוזניים ולפעמיים ישלי על הכרית רוק שיוצא לי מהפה זה הרבה קורה לי הרוק הזה מה אני צריך לעשות אני צריך ללכת שוב לרופא אף אוזן גרון ? חיייב עזרה אן יעוץ בזה

לקריאה נוספת והעמקה

אם נבדקה אצל אאג ולא מצאו כלום, תנסה אצל רופא פה ולסת, אולי שי בעיה בפרק הלסת ולא באוזן....

אפשרי גם לנסות תרגילי הרפייה ולעקוב מתי הקליקים מופיעים....

12/08/2019 | 11:42 | מאת: הילה

לא מצליחה להבין עד הסוף הבדלים ביניהם. האם ייתכן שיש שניהם? יש לי גמגום שאליו אני מודעת לכך. יש לי קצב דיבור מהיר שאליו אני לא מודעת אליו. ההגייה שלי לא תמיד תקינה - גם אליו לא הכי מודעת... בליעת הברות סופיות - שהייתי קטנה אמרו לי שאני בולעת הברה/צליל האחרון לפעמים ולא הייתי מודעת לכך - כיום לא יודעת... אני כן מצאת בטיפול אך אשמח לדעת אם ייתכן מצב של גם דיבור חטוף (שהבנתי לרוב אין מודעות) וגמגום (שיש מודעות לכך) ביחד? (כמובן שכל מקרה לגופו אך אשמח בכללי לדעת). בת 20

לקריאה נוספת והעמקה

מודעות איננו השוני בין שתי האבחנות, שייתכן שייכות לקצב דיבור, מודעות בשתיהן יכולה לסייע לשלות. החשוב זה היכולת לווסת את הדיבור ולארגן את הנאמר בצורה ברורה ובהירה, עם דיבור מובן לסביבה. אצל מבוגרים, כמו אצל ילדים, יכול לתת השהייה מסוימת לארגון המילים למשפט. אם את בטיפול, מה שחשוב זה שתסגלי לעצמך הרגלי דיבור יותר נוחים לך ולסביבה שלך

13/08/2019 | 22:50 | מאת: הילה

לא הבנתי כל כך את תשובתך... מה כן ההבדל בין דיבור חטוף לבין גמגום? תודה רבה על המענה!

02/08/2019 | 01:30 | מאת: ליאל

בת 26 בטיפול כמה חודשים אצל קלינאי תקשורת במכון שיש הסדר עם הקופה. בינתיים הקופה מביאה לי התחייבויות (מספר חודשים) אך נראה לי שיפסיק כי כבר הביאו לי מעבר למה שאושר בסל - לדבריהם. יש לי קשיים רבים בדיבור ונראה לי שאצטרך לעוד הרבה טיפולים עד שאגיע לשיפור משמעותי. כיום לא תמיד קל לאחרים להבין אותי ואני יודעת שזה מונע ממני להתקבל למקומות כמו עבודה וכו (בינתיים סטודנטית). שאלה האם אוכל לפנות לנציבות הציבור במשרד הבריאות אם הקופה יפסיק לממן לי טיפולים? (כלומר באופן חריג).

במידה ויהיה צורך בעוד טיפולים, הקלינאית תקשורת יכולה לפנות לאחראית התחום האזורית או הראשית בקופה ולבקש המשך טיפול, במידה והפנייה תהיה מנומקת, האחראי יכול להחליט על המשך טיפול על חשבון הקופה, הסל מגדיר את המינימים, לא את המקסימום! ולמה כל טיפול ממושך כל כך? האם את מצליחה לייסם את מה שאת מקבלת מהקלינאי? בד"כ ההצלחה נמדדת בשינוי שהמטופל עושה ובמידת ההתמדה בשינוי. בהצלחה!

06/08/2019 | 17:15 | מאת: ליאל

פעם אחרונה שהקופה הביאו לי מכסה לעוד טיפולים זה היה דרך בקשת החריגים, ואמרו שהביא לי מעבר שבד"כ נותנים (גם שהקלינאית כתבה שאני צריכה עוד). מנסה ליסם את מה שאני מתרגלת איתה בטיפולים לא יודעת עד כמה מצליחה (זה בעיות שונות בדיבור, הכל מולד לכן זה שנים של השתרשות..). חוששת שהקופה יפסיק לממן לי כמו כבר הביאו לי הרבה (וכל פעם שנגמר מכסה הקלינאית כתבה לי דו"ח שהעברתי לקופה)). (ולכן שואלת האם פנייה לנציבות פניות ציבור של משרד הביאות יכול לעזור או במידה והקופה לא תתן לי עוד אז אין מה לעשות מלבד פרטי שזה קצת קשה לי כלכלית (סטודנטית)

ברור שבמידה והקופה נתנה לך התחייבויות מעבר למינימום הנדרש, אין מקום לפניה למשרד הבריאות. יש מרכז בבני ברק שנותן טיפול המשך למי שסיים את מכסת הטיפולים. בכל מיקרה, אם קבלת כל כך הרבה טיפולים ועדיין אין שיפור, אולי זה הכי טוב שיש? אולי את צריכה לעבור תקופת למידה והפנמה של הלמידה ולא יהיה נכון להמשיך בטיפול, הטיפול לא שינה באופן מהותי את מצבך, עד עכשיו... אז למה עוד טיפול ישנה משהו מהותי? לפעמים יש גבול ליכולת שינוי! לפעמים להפסיק טיפול זה הדבר הנכון והנחוץ....ללא קשר למימון אלה בהתאם לשינוי שחל. בהצלחה

06/08/2019 | 21:31 | מאת: ליאל

הדיבור שלי מגביל אותי מדברים שאני רוצה בחיים (מקומות עבודה וכו') לכן אני חייבת לשפר אותו!! כן נראה לי שיש שיפור מסויימת מאז שהתחלתי... (שהייתי קטנה הייתי בטיפול מספר שנים והיה שיפור גדול לא 100% אך כן שיפור גדול. לקחתי הפסקה מסיבות שונות ולאחרונה חזרתי לטיפולים). מה זה המקום בבני ברק? מה השם? מה העלות? - יש סבסוד?

היי , אני בן 22 וסובל מקול גבוה ושבירות קול לפעמים. אמנם לרוב אני לא מקבל תגובות על כך מאנשים אך אני מרגיש שהקול שלי גבוה וזה מאוד מפריע לי. הייתי אצל רופא אף אוזן גרון בנושא של השבירות קול, הוא בדק את מיתרי הקול והכל היה תקין. הוא אמר שאני נורא מתאמץ בדיבור והמליץ על קלינאית תקשורת . אני נורא התביישתי לשאול אותו לגבי הקול הגבוה והאם יש לכך טיפול. האם אני סובל ממה שנקרא puberphonia? אם כן יש טיפול אינטרנטי שיכול להתאים?

לקריאה נוספת והעמקה

יש טיפול יחסי קצר לנושא גובהה הקול! לגבי המאמץ יתר, הטיפול יכול להצליח אם יש לך מוטיבציה ומודעות, כך שנראה לי שאתה תצליח לסגל לעצמך הרגלי דיבור יותר מתאימים לך. בהצלחה!

29/07/2019 | 14:01 | מאת: מעין

שלום, הבן שלי בן 3 ומדבר רב הזמן באופן צרוד, בעיקר כשמדבר חזק. בנוסף, לא מסוגל לבטא ר'. אני לא חושבת שזאת בעיה פיזית, כי עבר ניתוח שקדים לפני כחדשיים ומעבר לשקד המוגדל לא התגלו בעיות לאורך הדרך. לא סובל מדלקות גרון/נזלת. האם עובר לבד עם הגיל או דורש אבחון כלשהו? מאיזה גיל מטפלים בבעיות כאלו?

לקריאה נוספת והעמקה

הצרידות יכולה להיות משנית להמצאותם של השקדים ויתכן שיחלימו בחודשים הקרובים. יכול להיות שהוא מתאמץ או צועק ולכן יש לו גירוי יתר של הריריות במתרי הקות יכולה גם להיות בעיה מבנית במתרי הקול, שתסביר את הצרידות... מומלץ לפנות לרופא אאג' לבדיקת המתרים וגם לקלינאי תקשורת לבדוק את הדיבור שלו ומידת המאמץ שמשקיעה בדיבור ובהפקת הקול. במידה והילד משתף פעולה ונבון, ניתן לעבוד על הפחתת המאמץ הקולי. לגבי ה "ר" יש לו זמן לרכישה טבעית עד גיל 4 וחצי- חמש.

22/07/2019 | 13:15 | מאת: גמגום וריבוי שפות

שלום אני ישראלית בעלי צרפתי. בני השלישי ליעם בן שנתיים וחצי התחיל לאחרונה למגמת. מאש שנולד אני מקפידה לדבר איתו רק בעיברית ובעלי בצרפתית.אם נדבר אליו רק בשפה אחת בבית זה יקל עליו? הגמגום יעבור מהר יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

לא בטוח שמעבר לשפה אחת תקל עליו, אולי? אין תשובה חד משמעית....תמיד תוכלו לנסות. בגיל כל כך מוקדם מדובר יותר על חוסר שטף התפתחותי הקשור ליכולת לארגן את המילים לפי הסדר הנכון ובצורה ברורה, לדעתי אין מה להילחץ, כעת תנו לו זמן התארגנות, תקשיבו לו בסבלנות וללא עזרה גדולה, תשדרו לו ביטחון ואמון ביכולת שלו להתבטא, לא משנה באיזה שפה. הוא צעיר מדי להדביק לו שמות ואבחנות, עדיין בשלבי רכישת השפה.....

20/07/2019 | 20:08 | מאת: דיבור בגיל שנתיים ו3

שלום רב.. בני בן שנתיים ושלושה חודשים אומ ר מילים התחיל לחבר שתי מילים ביחד בערך לפני חודש.. הוא ילד מאוד פעיל חברתי הוא מבין כל דבר שאומרים לו מבין הוראות .. השאלה שלי האם ההתפתחות השפה שלו לא מאוחרת? אני רגילה מבנותיי שבגיל הזה אמרו משפטים כבר.. ידוע שלא צריך להשוות.. אבל רוצה להבין אם הוא בטווח או באיחור.. תודה רבה..אמא..

בנים מפחתים כישורים מוטוריים וקולות של מכוניות וחיות טרף לפני שמדברים עם הבובות, כמו הבנות.... בחופשת הקיץ, כשהילדים עם ההורים הם לרוב קופצים מהר מבחינת דיבור ושפה, החשיפה וההקשבה של ההורים מקדמים אותם. אם הוא התחיל רק עכשיו לחבר את המילים, תני לו זמן ותעכבי אחר ההתקדמות, בטח יתקדם כעת, כשהחל לחבר. אם עד אחרי החגים לא התקדם בצורה חד משמעית, שווה יהיה לקבל הדרכה ומעקב אצל קלינאי תקשורת, אבל לא כעת, כי הוא בכל מיקרה בשלב פעיל ובהתקדמות.

17/07/2019 | 17:03 | מאת: נתנאל חמיאס

הייתי פעמיים אצל רופא א.א.ג בדקו לי את האוזניים אמרו לי שהאוזניים שלי תקינות הראתי להם את התצואות של הבדיקת שמיעה אמרו שהכל תקין איך תקיין אם האוזניים שלי עדיין בלחץ (תחושה של מלאות) לא שומע ברור קרה לי פתאומיי אני סובל ונימאס לי שומע חלקי לסירוגין פתאם ושוב נאטם לא מרגיש כאבים לא מרגיש כלום והתחיל לי תופעה בנוסף ללחץ שיש לי באוזן בזמן בליעה שומע קליק או פצפוץ באוזן ועושה אפצי הרבה מה אפשר לעשות במצב כזה אני סובל מזה וזה מפריע לי מאוד סליחה שאני חופר על זה אבל זה מאוד מפרייע לי איך זה מסביר שבבדיקת שמיעה ובדיקת טימנופטריה שעשיתי יצא תקין ואני שומע לחצים בשני האוזנייים סליחה שאני חופר על זה אבל אני סובל מזה :\

לקריאה נוספת והעמקה

אני מבינה את מצוקתך, מכוון שכל הבדיקות היו תקינות הייתי פונה לנאורולוג, יתכן ויש שינויים המערכת העצבים. במקביל בודק לחץ דם, שינויים משמעותיים בלחץ הדם יכולים לגרום לתופעות של שינויים באיכות השמיעה בדיקות כלליות גם יוסיפו מידע לגבי מצב בריאותך הכללי. בהצלחה

15/07/2019 | 02:10 | מאת: נתנאל חמיאס

הייתי במכון שמיעה שטייינר באשקלון עברתי בדיקות שמיעה מקיפה ובדיקת טימנופטריה יצאו תקינות שאני מדבר בטלפון שומעים רגיל שאני צופה בטלוויזיה צריך להגביר כדי לשמוע אני שומע כאילו האוזן שלי בסוג של לחץ אני חודש ככה וזה פעם ראשונה שזה קורה לי התחיל לי מחודש יוני מה13/6 עד עכשיו לפני זה לא היה לי שום בעיות שמעתי ברור הכל היה מצויין ואז פתאם בתאריך שציינתי התחיל לי האטימות לסירוגין או לחץ או איך שלא תקראו לזה פתאומי קרה לי יכול להיות שאני אלרגי ולא יודע כי אני שותה הרבה קר יושן לייד מאורר ועושה אפצי הרבה ומרגיש כאילו לחץ בפנים ובמצח ןבראש ויש לי כמו דקירות באפרכסת של האוזן בעצם ממה זה נובע והאם זה קורה בתקופות מעבר או שזה משהו אחר מהמומחיים פה הייתי היום אצל רופא משפחה סיפרתי לו על הבעיה שלי הוא בדק לי את האוזן במקרה אמר שיש לי דלקת קלה הביא לי טיפות אוזניים דזורן וגם הביא לי הפנייה לרופא א.א.ג מומחה האם הוא יעלה על הבעיה כי זה מוזר לי אני בריא בדרך כלל ושכחתי לציין שיש לי נזלת שקופה כזאת שאני מוציא עדיין מהאף האם זה יכול להיות תעלה שמע חסומה או סיב אופטי וממה זה נובע הבעיה שלי האם אני יכול לבקש מהרופא א.א.ג שיבדוק לי את החצוצרות שמע האם הם חסומות או סיב אופטי הצינורות האיורור חסומות גם כן אני חייב עזרה ממכם בבקשה אני סובל :\ ויש לי פה הפנייה שצילמתי תראו מה הרופא משפחה כתב שם באנגלית חייב עזרה ושכחתי לציין עוד משהו חשוב שאני מכניס אוזניות לאוזן שומע שירים בעוצמה בינונית מרגיש כאילו האוזן שלי לאט לאט נסתמת שוב אני ממש סובל מזה

לקריאה נוספת והעמקה

כדי להמשיך בטיפול רפואי

13/07/2019 | 15:46 | מאת: טל

הי אני מאוד מודאגת. בני בן השנתיים אומר מילים בודדות ( מים, המ המ,צצי(מוצץ),עגיה(עוגיה), עושה קולות של חלק מהחיות. ). הוא ילד מאוד תקשורתי ,חייכן, מבין הוראות , יודע צורות, קטגוריות של בעח,ירקות,פירות,ועוד.. האכילה שלו תקינה ונקייה בהתאם לגילו (אוכל בכפית) ההתפתחות המוטורית תקינה (החל ללכת בגיל שנה וארבע). אך עדין הוא לא מדבר לפי גילו. לאחרונה היינו אצל קלינאית לשם אבחון. לטענתה האבחון לא סופי אך יש חשד לדיספקסיה ורבלית. כמו כן לעיתים אני שמה לב כאשר הוא ממלמל גיבריש הלשון שלו טיפה בחוץ. אשמח לדעת סימטומים של דיספקסיה ורבלית? האם לפי התיאור את חושבת שזה הכיווון? מה ההשלכות בעתיד לילד עם דיספרקסיה? האם הוא ידבר? ישתלב בחברה? אשמח למענה לשאלותיי

לקריאה נוספת והעמקה

בן שנתיים ותקשורתי! חבל שאת בלחץ! בגיל הזה יש שונות רבה בין ילדים... לפעמים מדברים בג'יבריש ולאט לאט מתחילים להגות נכון ולדבר ברור, זה תהליך ויש ילדים שזה לוקח להם זמן.... תשתדלי להבין מה הוא אומר ולחזור על המילים כדי שישמע אותם בצורתם הנכונה. בינתיים צעיר מדי לטיפול, תשחקי איתו בחיקוי קולות של כל מיני דברים ותעודדי אותו לדבר, כמה שיותר

שלום, בני בן שנה ו7, שומע שתי שפות (אנגלית מאבא ומשפחתו, עברית בכל השאר), מבין הכל כולל מצבים, הומור, ממש הכל, תקשורתי לחלוטין, מוטוריקה גסה ועדינה תקינה, בכל מדדי ההתפתחות מעל לגילו באופן מובהק, אבל לא מדבר. משתמש כמעט רק באה אה אה, יש לו אינטונציה נכונה (למשל ללא, כן, איפה), בקושי הוגה עיצורים. בחודשים האחרונים השתמש באופן ספורדי בכמה מלים (אמא, אוח (לפתוח), בי, זה, ועוד כמה), אבל אין שום שיפור ב3 חודשים האחרונים, והמלים לא מתקבעות והשימוש מאוד מועט (מילה שתיים ביום בקושי, עוד מעט עיצורים, ובעיקר אה אה). נדמה לנו שלפני כמה חודשים היה יותר חזרות על עיצורים (תה תה תה, בה בה, דה דה). בדיקת שמיעה תקינה לחלוטין. אני מאוד מודאגת. זה נראה כאילו אין לו אפשרות לומר מלים. האם לפנות כבר לקלינאית תקשורת? איש מקצוע אחר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הילד בן שנה ו-7 חודשים...בן, עדיין בתחום הנורמה. בגלל דאגותך רצוי שתפני לקלינאי תקשורת, לקבלת הדרכה לטיפוח שפה, לא נראה לי מתאים לטיפול! חשיפה לשתי שפות יכולה לעקב את הדיבור, בכל מיקרה, לא הייתי משנה. חשוב שכל מבוגר ישמור על תקשורת בשפה אחת, בלי לבלבל בניהן.

29/06/2019 | 17:55 | מאת: אוזן הימנית סתומה לי פתאם

לא נרדם בגלל האוזניים היה לי לפני 3 שנים חור קטן בעור התוף חור קטן בתופית שנסגר לבד ומאז שמעתי טוב והשמיעה חזרה לי וכל זה התחיל לפני שבועיים וחצי פתאם אני מרגיש שהאוזן שלו הימנית סתומה פתאם הייתי אצל רופא אף אוזן גרון אומר שהאוזנים שלי תקינות הכניס מצלמות לראות שאין משהו אומר אין לך כלום אני מרגיש שהאוזן שלי הימנית סתומה פתאומי קרה לי ככה מישהו יודע מה זה ומרגיש קצת כאבי ראש לפעמיים זה ככה כבר שבועים

לקריאה נוספת והעמקה

יש מחלה של חירשות פתאומית, רצוי לפנות לחדר מיון במיוחד לאחר שהרופא לא מצאה כלום.... אם לא עבר, תפנה שוב לרופא אף אוזן גרון

שלום אני בעל תואר ראשון בהפרעות בתקשורת ועובדת כקלינאית תקשורת בתחום השפה והשמיעה מזה כשנתיים. אני מתעתדת לעבור לארה"ב ורוצה לעבוד שם כאודיולוגית. מה עלי לעשות על מנת שאוכל לעבוד שם בתחום זה?? תודה רבה

תפני לאירגון האמריקאי, אשר מרכז את המידע ואת ההסמכה, בנוסף יש חוקים שונים בכל מדינה. תצטרכי שני אישורים, אחד מהארגון האמריקאי ושהני ממדינה בה את תמצאי asha.org זה הארגון

24/05/2019 | 13:53 | מאת: אחת

היי, בגדול פעם הייתי בישנית ולא הכי מדברת. כיום כולם מעירים לי שאני מדברת מהר ושקשה לעקוב אחריי ולא רק מהר גם הרבה!!! אני לא יודעת למה אבל אני מרגישה שאני עלולה לשכוח דברים או כשאני מדברת אני נזכרת בעוד דברים.. גם בכתיבה אני כך.. אני צריכה להיות יותר תמציציתי וממוקדת. האם אני צריכה עזרה של קלינאי? תודה

אם לך זה מפריעה, כדאי לבדוק, שינוי בצורת הדיבור רק בתנאי שיש מודעות ומוטיבציה לשינוי, לא רק בגלל שאחרים אומרים. תבדקי את עצמך ותחליטי. תמיד אפשר לפנות להתייעצות, לפני שמתחייבים לטיפול ושינוי.

11/06/2019 | 03:51 | מאת: אחת

תודה על המענה. זה מפריע לי כי מעירים לי. כי אנשים מתקשים לעקוב.ובשלב מסויים הם לא איתי.לפעמים זה מעצבן. כי המסר לא עובר טוב. הכי מפריע לי בראיונות עבודה. אני לא עוברת. נתנו לי טיפ שאני צריכה להיות יותר ממוקדת כי כמו שאמרתי אני מדברת הרבה. התחלתי להקליט שיחות בנייד לא הכי אהבתי לשמוע.. זה נשמע שאני משתלטת על השיחה. אבל בגדול אני לא בולעת מילים אלא זה כמו לקרוא טקסט בלי פסיק ונקודה. אכן לא מתומצת. לפעמים אני מתחילה משהו וקופצת למשהו אחר. אני לא יודעת אם זה מצריך קלינאי תשורת אבל איך אפשר לשפר את זה. רעיונות?

09/05/2019 | 09:53 | מאת: אמא עם יד על הדופק

הי, ראשית מתנצלת על אורך השאלה.. רציתי לדעת כיצד יודעים האם איחור שפתי נובע מבעיות רגשיות או תקשורתיות? בני בן 3 שנים, חודשיים לאחר ניתוח כפתורים ושקד 3(היה עם דלקות אוזניים כרוניות, לא הפנו אותי לבדיקות מעמיקות וככה למעשה "בזבזנו" חודשים יקרים ללא מענה ראוי לדלקות,עד שבדקתי ברצינות את העניין מעצמי ורופא א.א.ג, ראה שיש ירידת שמיעה 30 ונוזלים באוזניים), כעת מתחילה עימו טיפולי קלינאית ופועלת להשמתו בגן שפתי(בהתפתחות הילד הרופאה מתקשה לאבחן אם מדובר בקושי תקשורתי או רגשי והפנתה לפסיכולוגית ילדים) השתפר מאוד מאז הניתוח מבחינת נינוחות, רגוע יותר יושן טוב יותר אך אוצר המילים לא פורץ דרסטית(רוכש מילים בודדות עדיין אין משפטים),מבין הכל, ממלא הוראות, מגיב לשם ויוצר קשר עין , יש הצבעה על דברים ובקשות , לא משחק בכפייתיות, נהנה ממשחקים משותפים עם אחיו ובקרב ילדים מבני משפחתנו האם מדובר בקשיים רגשים או קושי תקשורתי? הקושי החברתי ניכר עם בני גילו, נניח רוצה לשחק בגינה ציבורית במתקן מסוים ויש ילד באותו המתקן, הוא בוכה או צורח ואותו הילד נבהל ועוזב את המתקן.. מרגיש שמאוד מתוסכל כי לא מדבר.. חשוב לי לציין שבסביבות גיל שנתיים(קצת לפני) כשדלקות האוזניים היו בשיאן - ידע לומר מס מילים שלא אומר או משלים כעת, אך ממשיך לרכוש מילים בקצב איטי מאוד(כמו "איה איה הו" שהיה שר-לא שר זאת יותר אבל למד את המילה "אמא"ומשתמש בה בהקשר נכון). מצטערת על אורך הדברים,אשמח להתייחסותך.

לקריאה נוספת והעמקה

ניכר שאת דואגת ובצדק, לפי התאור לא נראה לי שיש בעיה רגשית. יש לו סיבות טובות לעיכוב ברכישת השפה וגן שפתי לשנה, שנתיים יכול לתת לו את החשיפה המובנת ומעקב, אינטנסיביות שהוא זקוק. תמשיכי בטיפול של קלינאי תקשורת דרך הקופה ואל תאמיני אם יגידו שלא זכאי, הוא בהחלט זכאי. תדאגי לקבל הדרכה מהקלינאית בגן וגם בקופה. בהצלחה

22/04/2019 | 01:17 | מאת: ראם

היי, קוראים לי ראם, אני בן 15.5 כשהייתי ילד קטן קבלתי הרבה עזרה מקלינאי תקשורת (4 סדרות של 12 מפגשים) ולמרות זאת אני לא הוגה נכון את האותיות ס,צ,ז,ש אני רוצה לתקן את הדיבור שלי ומחפש סרטונים ביוטיוב טיוב/ ספרים שמהם אלמד איך להגות את האותיות נכון. תוכלי בבקשה להפנות אותי לאתרים בהם אוכל לראות וללמוד בעצמי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מצטערת, לא מכירה כאלה. יש סרטוני הדרכה לחברה "הדים" זה חומר ירגול, אולי זה יעזור לך? תוכל גם לפנות לקלינאי תקשורת ולבקש הדרכה, תתרגל כפי שימליצו לך ותעשה את התהליך פעם אחת וביסודיות ומקצועיות במקום לחפש סרטונים, מה דעתך?

12/04/2019 | 13:57 | מאת: Mary

בתי בת 7,5,נולדה בשבוע ה- 34,סבלה בינקות מרפלקסים של יניקה ומציצה לא מפותחים. עד גיל 4 סבלה מריור יתר. עם הזמן הריור פסח. אבל מאז ומתמיד אוכלת עם פה פתוח והבקשות שלנו לסגור את הפה לא עוזרות. האם ניתן לבדוק את נושא השרירים סביב הפה ואם זה באמת עניין השרירים, האם יש תרגילים לחיזוקם?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לבדוק אצל רופא אאג' כי אולי יש לה קושי נשימתי וזקוקה לפה פתוח כדי לנשום בזמן האכילה. אם הרופא לא מוצא בעיה, האם היא אובחנה עם היפוטוניה? יתכן ויש חולשה כללית, המאיינת אותה? בהחלט כדאי לבדוק אצל קלינאי תקשורת כדי ללמוד על פעילות הפה תאום הנשימה בזמן האכילה.

11/04/2019 | 13:57 | מאת: אמא

שלום רב בני בן ה 4.5 לא הוגה בצורה תקינה הברות שורקות: ז, ש, צ, ס. מתי נדרשת התערבות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לקראת כניסה לכתה א' ובהתאם להחלפת השיניים, אי אפשר ללמד אותה את ההגאים האלה ללא שיניים קדמיות. רצוי שתעבור בדיקת שמיעה, רק כדי להיות בטוחים שאין בעיה. רצוי לרשום אותה עכשיו לטיפול, אפילו שהיא צעירה מדי, רק כדי שהיא תמתין שנה בתור, ותגיע לטיפול בסביבות גיל 5 וחצי, בהצלחה

שלום, בני כמעט בן 7 תלמיד כיתה א. אובחן לפני שנה וחצי עם קשיי שליפה ושיום ועבר מס' טיפולים בהם קיבלנו אסטרטגיות להתמודדות. הדבר התבטא מגיל צעיר בקושי לרכוש צבעים, לאחר מכן מספרים וכדומה. בכל קושי כזה חיפשנו דרך שונה יצירתית ללמד אותו (מאד עזרה הדרך הווקאלית של שירים שיצרנו לו וכו). כעת בכיתה א' והוא לא מצליח לזכור את הניקוד וזה מאד מעכב אותו ברכישת השפה. הוא קורא אך עדיין יש לו הרבה טעויות והוא נבוך לקרוא מול הכיתה או המורה. מחפשת דרך יצירתית ללמידת הניקוד. אשמח לתובנות. תודה רבה

השירים מקשרים בין חלקי המוח השונים, לכן השירים מסייעים בזכירת מילים וכו'. אולי שי גם שירים לניקוד? ובעצם, משתמשים בניקוד רק בכיתות הנמוכות כי אחר כך מעט מאד מנקדים! כל הקשיים שתיארת מתווכים בליקוי למידה קל, אולי צריך מומחה ללמידה, קלינאי תקשורת או מורה להוראה מסייעת שילמד אותו ויתן לו אסטרטגיות ספציפיות לקושיים המזוהים.

בני עבר היום ניתוח כפתורים ואנודואידים(שקד 3)בהצלחה רבה. רציתי לדעת מס שאלות: 1. תוך כמה זמן ניתן להבחין בשינוי מבחינה שפתית ? מה מצופה כעת לאחר הניתוח? מרגיש שהוא שומע מצוין כעת, אבל מסקרן אותי לדעת טווחי זמן לשינוי שפתי.(לפני כן היה אומר מילים בודדות, חלקן משובשות, ירידת השמיעה התבטאה ב30 db ) חלק מהמילים כאילו מתקשה להגידם שוב. 2.האם יתכן שליקוי השמיעה ובעית השקד גרמו לבעיה התפתחותית שבאה לידי ביטוי בתסכול/ויסות/ אי שקט וכ'ו ? 3.האם הקשיים שתוארו בסעיף השני, אמורים לחלוף בעקבות הניתוח? אציין שעד הניתוח קם קבוע באמצע הלילה למיטתנו ונרדם יחד איתנו עד הבוקר.. לתשובותיך אודה מקרב לב.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

להלן תשובת לשאלותיך, 1. במידי תרגישו ששמועה יותר טוב, לאחר כשלושה חודשים תבחינו בהתקדמות בשפה והדיבור. 2. לקוי בשמיעה יכול לגרום לחוסר שקט, אבל לא חייב. רצוי בכל מיקרה לבדוק אותו בעוד כמה חודשים ובנתיים להמשיך ללמד אותו סגנונות תגובה לחוסר שקט, בעניין ויסות , תלוי מה היה הקושי עד עכשיו. יכול להיות שיפור בחוסר שקט, אבל לא חייב. בנים מציגים יותר קשיי קשב וריכוז מבנות, ליקויי למידה וכן, קושי בויסות חושי. אם הקשיי לא יוקלו, תפנו להערכה של מרפא בעיסוק. 3. אתם אפשרתם לו לישון אצלכם במיטה, למה שיפסיק עם זה בעקבות הניתוח? אם אינכם רוצים אותו במיטתכם, החזירו אותו למיטתו ותשהו לידו עד שירדם בחזרה או לא, לשיקולכם.

01/03/2019 | 12:06 | מאת: אמא

שלום הקטן אצלי נולד שבוע 32 בן שנתיים עוד שבוע , מתוקן שנה ו 10 . אחרי לידה בסונר ראש שביצעו הופיעה בצקת בהימספרה השמאלית עם אוטם באזור טמפוראלי וב MRI הדגים אוטם MCA משמאל.בדיקת EEG תקינה . כהתרשמות ראשונה של הנוירולוגית בפגיה הבחינה שאכן יש הבדלים בצדדים וחולשה בצד ימין בגוף. כיום הילד עם התפתחות תקינה מורגש שאכן יש הבדל מזערי בצדדים רק אם מחפשים , נמצא במעקב של נוירולוג מאז הלידה. התחיל למלמל כרגיל ודבר כמה מילים ונשאר איזה תקופה על אותם מילים, מדברת איתו מסתכל איך אני מהגה את המילה אך לא מסוגל להגיד כלום ורק צועק. בקשתי לבצע בדיקת שמיעה ותוצאה הייתה שמיעה ירודה של 40 -35 כתוצאה מנוזלים. עבר לפני חודש ניתוח כפתורים ושקד שלישי, מרגישה שיש אכן כמה מילים חדשות , אך עדיין יש אצלו קושי לחזור על הברות או מילים מסוימות . אוצר מילים שלו היום עומד כמעט 15 מילים לא מעבר, מנסה לבקש משהוא לא מצליח הכל אצלו אאא אאא . בדיקת שמיעה אחרי ניתוח אמורים לעבור בעוד שבועיים . מציינת שהוא מבין הכל , כל מה שמבקשת ממנו עושה אך לא מצליח להסביר את עצמו . קלינאית תקשורת עוד לא היינו אצלה , המליצה לתת לו זמן של חודש וחצי חודשיים אחרי ניתוח ואז להגיע לאבחון. מאוד לחוצה שהקושי והעיכוב שיש אצלו קשור לאוטם . במידה וזה קשור לאוטם מה הסימנים שרואים ?

לקריאה נוספת והעמקה

אצל ילודים אשר עברים פגיעה נאורולוגית בגיל מוקדם מאד, המוח מעביר את התפקוד לאיזור אחר במוח, ככה זה אצל ילודים כי המוח שלהם עדיין מאפשר מעברים לאזורים שלא נפגעו. מה שאת מתארת מתאים לילדים גם בלי סיפור מיוחד סביב לידתם ויכול להיות קשור לירידה בשמיעה שהייתה וגם לקושי בתכנות פעולות הדיבור. הצעת הקלינאת תקשורת להמתין מעט אחר הניתוח, מתאים ונכון, בהמשך תקבלו הדרכה והילד יכול כבר להתחיל טיפול, אין מה להמתין מעבר לגיל שנתיים וחצי.... כמובן בהתייעצות עם הקלינאית תקשורת שבטח תעקוע אחר השגיו ותחליט מתי היהי זמן להתערב באופן ישיר בנתיים, את עושה כל מה שנחוץ, כאמא דואגת ואהבת.

22/02/2019 | 09:31 | מאת: קרן

שלום, עד איזה גיל במידה ותינוק לא ממלמל\משמיע קולות ראשוניים מגדירים זאת כבעיה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בן כמה התינוק שלך? אם הוא בוכה, זה תקשורת מילולית והמילמול למשחק מופיע לקראת 4-5 חודשים ולא לצורכי תקשורת אלה לעצמו, בשעות שאין אדם בסביבתו. רק מעבר לגיל חצי שנה ויותר יש משמעות למילמול. אצל ילדים עם לקוי בשמיעה המילמול קיים ואחרכך נעלם, כי אין חיזון חוזר קולי. אם התינוק שלך מעבר לגיל חצי שנה רצוי לבדוק את שמיעתו

21/02/2019 | 22:26 | מאת: איזי

היי בתי עוד 3 חודשים בת 4. עדין לא הוגה את ההברות "ח" ו- "ר". מלבד אלו הוגה את שאר ההברות. ניתן לומר שהדיבור שלה נשמע קצת כמו "הונגרית". בנוסף, לפעמים נראה ש"בולעת" חלק מהמילים כשאומרת משפטים ארוכים. בזמן שהיא עיירנית אפשר לנהל איתה שיחות עם משפטים ארוכים . היא משתמשת בהטיות של זמן באופן תקין, רבים יחיד וכד'. כשהיא עייפה יכולות להיות שיבושים בבניית משפטים. פנינו לקלינאית תקשורת אך הילדה לאחר מספר קטן של מפגשים לא שיתפה פעולה. רציתי לשאול איך נשמע לך התיאור? האם הדברים קשורים אחד לשני? לגבי ההברות שאינה הוגה- האם זה יגיע מעצמו ועד כמה העיכוב חריג? (אומרת א במקום ח ו-ר) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ביתך מתוארת כילדה עם התפתחות תקינה, עדיין מדי צעירה לטיפול באותיות שציינת. כדאי להמתין ושהיא תתחיל טיפול בתחילת גן חובה, ולא ללחוץ עליה, היא עדיין לא בשלה לרכישת ההגאים שציינת. הם נרכשים על ידי רוב הילדים לקראת גיל 5, אין מה למהר ואין סיבה לדאגה. ממליצה לרשום אותה בתור לטיפול כדאי שלאחר המתנה ארוכה, תכנס לטיפול בשנה לפני כתה א׳, בנתיים יש לה מסימות התפתחותיות רבות לפניה.

19/02/2019 | 00:46 | מאת: אמא

שלום בני בן 2.2. בן יחיד. בגיל 4 חודשים אובחנה גמישות יתר ועיכוב מוטוריקה גסה. בגיל שנה וחצי הלך לבד. היום עדיין קיים סרבול קל בכל הקשור לריצה וקפיצה. נכנס לגן חדש לפני 5 חודשים. בבית- מאוד ורבלי, אוהב לשיר, להצחיק, מביע רצונות במילים. צוחק מתוכניות בטלויזיה, מתחיל לזהות רגשות בתמונות- עצוב, כועס, שמח. בגן שעשועים- כשפוגש שם ילדים מהגן יוזם תקשורת, משחק ביחד. היום הגננת עשתה לנו שיחה שמצד אחד הילד מאוד פעיל במפגשים. שהוא מאוד חכם ומבין דברים מהר. ומצד שני שהוא לא חברותי, לא משחק עם ילדים אחרים, נקשר לצעצועים ספציפיים- בבימבה או לנגן עם תוף. ושההתנהגות שלו לא תואמת גיל- בוכה הרבה כשלוקחים לו צעצוע, או לא מסכים להתנהג בהתאם להוראות המטפלת (יוצא עם אוכל לחצר למרות שאסור). קצת מבולבלת- האם יש כאן משהו שיכול להצביע על הפרעת אוטיזם חס וחלילה? האם ההתנהגויות שלו באמת לא מותאמות גיל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, את מתארת ילד מפותח בהתאם לגילו, מבחינת יחסים בחברה, ההתפתחות קשורה לחשיפה, הוא נכנס לגן ורצוי לנהל את השיחה לגבי כישורים חברתיים ואחרים שלמד בחמשת החודשים שלו בגן. צריך לראות את התנהלותו על רצף התנהגו של ילד שמסתגל למסגרת, ולהבין את ההתפתחות האישית שלו!לפי התאור לא נשמע שיש קוים של אוטיזם. אם את מאד מודאגת, תפני למכון להתפתחות הילד ותבקשי שיבצעו הערכת התפתחות, הם המוסמכים הבלעדיים לקביעת רמות התפתחות. לגבי הגננת, תתייחסי לדבריה ברצינות, אולי שי דברים מסוימים שהיא תמליץ לך כדי "לשפר" את ההסתגלות להמצאות עם ילדים אחרים (שזה עקר התהליך למידה בגיל זה)

07/02/2019 | 07:56 | מאת: מירב

שלום רב, 1- יש לי תינוק בן 3 חודשים והוא איננו ממלמל בכלל עדין ואינו משמיע קולות למעט הבכי . בדיקת שמיעה תקינה. האם זה נורמלי ? מתי תינוקות אמורים להתחיל למלמל ? 2- דבר נוסף -התינוק מוציא במכוון הרבה רוק מהפה ועושה בועות רוק עם השפתיים. מה זה אומר ? תודה, מירב

לקריאה נוספת והעמקה

הבועות אומרות שמתחיל להיות מודע לאברי גופו ומכיר את פיו. לגבי קולות, עדיין מוקדם, ישמע קולות בהמשך. בן שלושה חודשים וכבר דואגת ומפרשת, ... תהיני ממנו ותני לו להתפתח לפי הקצב שלו!

07/02/2019 | 14:16 | מאת: מירב

תודה רבה, נרגעתי קצת מתי אני אמורה לצפות שהתינוק יתחיל למלמל ולהשמיע קולות ?

הוא כבר יראה לך, תרגיעי ותיהני ממנו בכל יום

02/02/2019 | 12:56 | מאת: ליאת

שלום קוראים לי ליאת ואני בת 21 וחצי יש לי תסמונת מוביוס חלקית חצי פנים צד שמאל עם שיתוק אני מדברת ואוכלת רגיל אבל יש לי עין עצלה. אבל הדיבור שלי הקול הזה מאוד מציק לי זה מטעה הרבה אנשים שחושבים שאני אוטיסטית וצוחקים עליי השאלה אם יש ניתוח שאני יכולה לעשות כיום? הקול הכי מפריע לי..

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ להפנות את השאלה לרופא אף אוזן וגרון המומחה בבעיות קול, יש כמה רופאים כאלה במספר בתי חולים, עליך לבקש הפניה למרפאת קול בבית חולים, אם אדע באיזה אזור בארץ, אוכל להמליץ לך על בית חולים ספציפי, בנתיים כדאי. לך לברר בבית חולים קםלן, הדסה עין כרם, ביה״ח תל השומר, ועוד,,,

28/01/2019 | 01:22 | מאת: רונן

אני לוחם חיר שכרגע פרופיל 97 ויש לי וועדה רפואית לקביעת פרופיל בעקבות ירי ללא אטם , יש לי ירידה קלה באוזן שמאל בתדר 4KHZ לדציבלים 30 השאלה היא כמה זה חמור מה ההשלכות והאם זה יכול לפסול אותי מכשירות לשירות קרבי מצורף תמונה של הבדיקת שמיעה

לא מצאתי את הבדיקה, אם זה היה אירוע ירי חד פעמי, יש סיכוי טוב שהשמיעה חזקה ואין נזק ארוך טווח. לגבי המשך השרות, אין לי מידע, מצטערת

היי, ראשית סליחה על האורך. יש לי אחות אוטיסטית נמצאת בהוסטל. קצת רקע: בניגוד לאוטיסטים אחרים היא מדברת שוטף משפטים שלמים ולא תבניתיים. ממש מדברת רגיל כמו כולם.יוצרת קשר עם הסובבים. לרוב הבעיה אצלה זה שהיא מדברת הרבה ווכ שהיא באי שקט אז יכולה אז זה יכול להיות נון סטופ למשל לשאול שוב ושוב את אותה שאלה. יש לציין שהיא תקופה ארוכה נמצאת שקטה שלווה ונינוחה. כך שהדיבור רגיל. אחותי לא תמיד מספרת מה עובר עליה לאחרים אלא רק לאימי שנוהגת לדבר איתה יום יום טלפונית, לבקר 3 פעמים בשבוע. וכמובן שהיא מגיעה לביקור. אחותי החלה להתלונן על כאבים ביד ואחרי כשבוע קרה מקרה בהוסטל והתקשרו אלינו. הבנו שקרה משהו ממש חריג אחד המדריכים עשה לה משהו בכוח הוא משך אותה מהספה לדבריה קשר לה את הידיים לאחור והעלה אותה על ההליכון היא החלה לצרוח( אסור לה לעלות על ההליכון והיא מועמדת לניתוח בברך עקבקריעת רצועה בברך שגרמה לשחיקת סחוס ועיוות הרגל). מאחר והמדריכות לא היו נוכחות אלא בדירה ליד הם שמעו את הצעקות ונכנסו. הבנתי שהיה בלגן גדול הן נבהלו מההתנהגות שלו אפילו כלפיהן היה שם עימות. אני לא ממש יודעת מה היה שם כי לא ספרו לנו אבל כולם אומרים לנו להגיש תלונה במשטרה ואגב הוא פוטר באותו ערב עי האחראי שאף דיווח למנהל אגודת אלו"ט. כך או כך אחותי החלה לגמגם היא מאוד רגישה לסיטואציות למשל אם צועקים עליה היא מרגישה אחרי זה לא טוב עם עצמה בוכה.. כמובן שהבינה שקרה משהו אולי הכאיב לה , אולי המומה מהתקיפה שלו מהעוצמה שלה מהיחס שלו ואף היא יודעת שהיה בלגן סביבה שכולם נבהלו וצעקו. הבעיה שהיא החלה להפסיק לדבר כלומר היא יכולה לומר את שמי כי פונה אליי ואז שקט או מצביעה על משהו ולא יוצאת לה הברה. אנחנו כל הזמן מנסים לא להתייחס לדבר רגיל אבל אימי שמה לב שהמצב מחמיר בעיקר בטלפון שלא יכולה לתקשר עימה. יש לציין שבעבר היה לה טראומה היא גמגמה ועשינו כפי שאימי בקשה לא להתייחס וזה עבר. דבר אחרון, היא כל הזמן מתלוננת על כאבי ראש באזור המצח כנראה. כבר כמה שבועות. האם יכול להיות שמדובר בבעיה רפואית שגורם לגמגום? מה דעתך? איך לפעול? ברצוני לציין ששם לא מתיחסים אליה יותר מידיי ולא מנהלים איתה כלל שיחות. אין גם פעילויות היא רק יוצאת לעבור וחוזרת אחרה"צ לחדר שם מסתגרת מתחת למיטה גם בשל מצבה ברגל עם כאבים. בעיקרון היא ברמה גבוהה לחוסים האחרים ודיי בודדה עיקר הקשר הוא עם המשפחה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני מבינה שאת גואגת לאחותך, אז כמה מילים להרגע: אנשים לא מגמגמים בגלל טראומה, ובטח לא בגילה של אחותך! היא חרדה אולי בגלל אירוע מסויחם, את למעשה לא יודעת בבטחות מה קרה לה וגם לא מטפלת בה על בסיס יומי, כדי להתערב בטיפולה. היא נמצאת המערכת שמכירה ומטפלת בה לאורך השנים והדבר הנכון זה לעבוד איתם ביחד. אם אחותך מדווחת על כאב פיזי, קודם כל יש להתייחס על ידי בדיקת רופא ובדיקות נוספות, במידה ואין ממצאה שניתן לזהות או לטפל בו מניחים שיש רקע רגשי או ביטוי למצוקה נפשית... ואז, אמור להיות טיפול או תמיכה רגשית במערכת של אלוט ובהוסטלים. ממליצה לך לפנות אליהם ולהיעזר בשרותים שלהם. כל טוב

תודה על המענה המהיר. התכוונתי שזה נובע ממוצקה נפשית. השאלה איך עוזרים לה כעת לצאת מהגמגום? אולי את יודעת מניסיון? תודה

סליחה אבל בתור איזו סמכות את טוענת שגמגום לא יכול להופיע בעקבות גורם פסיכוגני? הוכח מחקרית שבבגרות גמגום יכול בהחלט להופיע לאחר טראומה ולמעשה הינו ביטוי שלו. שנית - הכותבת כותבת לך בבירור שנעשה מעשה של אלימות כלפי חסרת ישע, הוא אפילו פוטר, ואת ממשיכה ואומרת לה ש"היא כנראה לא יודעת מה ארע שם"...זה לעצום עיניים לעוול. הייתי מציעה לממן לה טיפול פסיכולוגי פרטי אם זה לא נעשה במוסד עצמו, ולבקש מהפסיכולוגית או העוס במקום לתת מענה לאחותך ובוודאי לא להתעלם. מדובר באדם, פיקח ומפותח לדבריה, בן אנוש - ומגיע לה יחס שכזה.

21/01/2019 | 14:27 | מאת: אליצור

ילד בן 6 , על הרצף האוטיסטי, בתפקוד גבוה, מדבר בשפה גבוה , קצב הדיבור איטי ולעיתים נתקע באמצע המשפט וחוזר על הברה. מה האפשרויות לטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

כמו בכל ילד שאינו מאובחן, סבלנות, תמיכה וזמן לתת לו למצוא את המילה, מעט עזרה אם מרגישים שזה עוזר מבלי לפגוע בכבודו וברצף המחשבה. דיבור איטי זה הפתרון שלו לחיפוש מילים וארגון המחשבה, פתרון יצירתי ויעיל. העקר שמתקשר בצורה יעילה ועשירה!

20/01/2019 | 23:19 | מאת: דוריתמר

אמא שלי, בת ה83 היתה מאושפזת בבי"ח למשך כשבועיים. תוך כדי האשפוז ועכשיו כחודש אחרי רואים התדרדרות בשפה המדוברת שלה. הרבה פעמים נתקעת ולא מצליחה להוציא את המלים החוצה. איך אפשר לעזור לה?

סבלנות, תמיכה ונשימה ארוכה... אלה הדרכים לעזרה. לא להעמידה במבוכה בגלל שחסרה מילה או נתקעת... אשפוז בגיל זה מבלבל ופוגע בתפקודו של האדם, אז סבלנות ותמיכה, הרבה אהבה עוזרת!

ובהמשך, אם מצבה לא משתפר אז, רצוי לפנות לרופא המטפל שיכול לבדוק את האינטראקציה בין התרופות שקבלה או מקבלת ואת השפעתם על תפקודה.

22/01/2019 | 14:59 | מאת: דוריתמר

תודה רבה. יש לך אולי הערכה תוך כמה זמן המצב אמור להשתפר כדי שנדע מתי הגיע הזמן לפנות לרופא.

17/01/2019 | 22:50 | מאת: ליאור

שלום, ילד בן 3 הוגה את האות ת במקום האותיות ק,ח,כ ולעי ים מחליף את האות ג ב-ד . האם זהו גיל להתחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת?

לקריאה נוספת והעמקה

זה שכיח עדיין בגיל זה, תפני לטיפול של קלינאי תקשורת.. הוא עדיין צעיר מדי לטיפול באותיות ספציפיות, אבל מכוון שהתורים ארוכים מאד, עד שיגיעה תורו בטח יהיה בשל ומוכן לטיפול , או לחלופין, ירכוש את ההגאים באופן טבעי ואז פשוט, תבטלי את התור! אל תתקני לו ואל תחזרי על המילים המשובשות, דברי ברור ותני לו לגלות בעצמו את הדרך... כמו בכל נושא השפה וההיגוי.

13/01/2019 | 09:51 | מאת: אמא מצטערת

ביתי בת 6 עוד מעט. עשיתי טעות איומה. אני מטבעי לא דברנית גדולה, אני אם חד הורית. גידלתי את ביתי במעין שקט מופתי. ידעתי מה היא צריכה מבלי שתתקשר ומילאתי צרכיה כך. הספיקה לי תנועה קלה שלה להבין אותה. בנוסף היא היתה איתי עד גיל 3 בבית. עלי לציין שהיא תמיד הייתה ילדה מאוד מרוצה ושמחה,מפותחת, נגמלה בקלות. ללא בעיות שינה או אכילה. חברותית וחכמה. אבל באופן לא מפתיע נוצר עיכוב בדבור. אפשר לומר שרק בגיל 3 וחצי דיברה במשפטים שמתאימים אולי לגיל שנתיים וחצי. היום היא הדביקה פערים, אבל אני עדיין שמה לב לכל מיני טעויות פה ושם. שאלתי היא האם עשיתי נזק קצת בלתי הפיך. האם פגעתי בה בתקופה בה התפתחות השפה היא קריטית ושבמובן מסוים אין ככ תקנה. בנוסף אני שואלת איך אפשר לתקן? אשמח לשמוע דעותייך והמלצותייך.

לקריאה נוספת והעמקה

בטח שלא עשית טעות ואל תאשימי את עצמך, הילדה שלך לא דברה "רק" אתך בחייה, בטח ביקרה בגן והייתה חשופה לטלויזיה ועוד... אם עדיין יש לה שגיעות, זה זמו לפנות להערכה , הדרכה וטיפול לקלינאי תקשורת. בגילה עדיין יש לה זכות לקבלו דרך קופת חולים, ללא קשר לעזרה שיכולה לקבל בביה"ס. תפני לקבלת עזרה לקלינאי תקשורת. ובעקר, את לא עשית טעות כל שהיא! אמאות תמיד מאשימות את עצמם, לא תמיד בצדק! זה חלק מהגדרת תפקיד אם!

שלום, הילד שלי בן שנה ו3. מגיל קטן היה נראה לי שמשהו מוזר בתקשורת שלו אלינו אבל אני לא מצליחה להצביע על הבעיה. אשמח שתאמרי לי אם תקין למשל הדברים הבאים: הוא לא מצביע על דברים.אבל אם מצביעים הוא מסתכל ועוקב. הוא קשוב ומבין הרבה מילים שאני אומרת לו כמו איפה כדור?הוא הולך ומחפש אותו אבל הוא לא אומר כדור. שהוא רוצה שארים אותו הוא מושך את הידיים שלי לכיוון מטה ולא מרים את הידיים שלו למעלה. הוא לא מבקש שום דבר מלבד מטרנה . הוא פשוט בוכה ואני מבינה לבד. הוא לא מבקש מילדים בני גילו כלום הוא פשוט לוקח להם.הוא מאד אוהב לשחק בגלגלים של מכוניות במקום להסיע אותם.הגננת והסובבים אותי אומרים שאני מדמיינת ומגזימה אבל אשמח לדעת אם זה חריג . (יש עוד דוגמאות אלו העיקריות)

לקריאה נוספת והעמקה

ממליצה לפנות לאבחון במסגרת התפתחות הילד ובנתיים לפנות לקלינאי תקשורת להערכה פרטנית. במקביל וכבשיגרה תפני לרופא ובקשי הפניה לבדיקת שמיעה. בגלל גילו אולי רצוי לבדוק שילובו בגן שפה במטרה לקדמו מבחינת שפה ותקשורת

תודה. פניתי לרופא משפחה והוא ממש צחק עליי. פרטתי לו את מה שכתבתי כאן והוא אמר שזה נשמע לו תקין ונורמלי לחלוטין .

אם התגובה של הרופא מרגיע אותך, אז בסדר גמור. אם את עדיין מודאגת, פני ישירות למכון להתפתחות הילד או לרופא התפתחותי וקבלי דעה נוספת. העקר שתרגישי שלמה ורגוע לגבי התפתחותו של בנך

31/12/2018 | 20:13 | מאת: אורלי

הבת שלי בת 6.5 אומרת ס במקום צ הבנתי כי ישנן מילים שיש לתרגל כמו בית ספר האם יש עוד מילים שיש בהם חיבור של האותיות ת ו-ס ? כי כשהיא אומרת יוצא לה אוטומטי צ נכון תודה

תפני לטיפול אצל קלינאי תקשורת, בגיל זה זכאית לטיפול. חבל שתנסי ״לתרגל״, בשביל זה יש ידע ונסיון של אנשי מקצוע שילמדו אותה כיצד להגות נכון, באופן מובנה, מדורג ותוך כדי משחקים ותירגול. בהצלחה

30/12/2018 | 13:44 | מאת: חיה

שלום, סבתי חולת אלצהיימר -סיעודית הייתה שותה באמצעות קשית וכרגע עברנו לשתייה באמצעות מזרק אל תוך הפה. באמצעות קשית במצבה זה יותר קשה לה האם יש הבדל ביניהם? האם עדיפה שתייה בקשית על פני מזרק במיוחד בחולי דמנציה?(פיתוח שרירי הלסת וכו) או שאין לכך משמעות יש דרך אחרת לתת לה לשתות?(באופן ידני)

לקריאה נוספת והעמקה

בדמנציה הבעיה היא היכות לפעול באופן מודע, שתיה בקשית דורשת פעילות מכוונת והשתיה במזרק פסיבית ומעוררת את רפקלס הבליעה, הבעיה שזה מעמיד את סבתך בסכנה של השתנקות בגלל שמשקים אותה ללא שיתוף פעולה מצידה. עדיף לתת לה נוזלים מוסמכם במסמיך מסחרי, בכף תוך לחיצה על גוף הלשון, לעוררות רפלקס הבליעה

02/12/2018 | 09:20 | מאת: עירית

שלום ילד בן 2.5 מרייר מאוד, לעיתים יותר ולעיתים פחות. בבירור בא.א.ג נמצאו שקדים מוגדים ושקט שלישי אך תקינים. נמצא כי אין צורך לניתוח הסרה. נאמר לי שייתכן שצריך עבודה אצל קלינאית תקשורת / ריפוי בעיסוק. רופא משפחה טוען שיש להמתין עד שיחלוף מעצמו. שנה הבאה הילד יהיה בגן עירייה וחוששת שיפריע לו חברתית. מה עושים במקרה כזה? תדה

לקריאה נוספת והעמקה

טוב שנבדק אצל רופא אאג' יש כמה נושאים שצריך לבדוק.. רצוי פיזיותרפיסט וגם קלינאי תקשורת. לגבי פיזיותרפיסט, האם הילד מאובחן עם היפוטוניה ואחיזת חגורת הכתפיים, האם מחזיק את הגוף במנח ישר וגם את הראש. קלינאית תקשורת כדי לבדוק את פעילות הפה, דיוק וקואורדינציה בלעיסה, בליעה, דיבור. מתי מרייר יותר, כשעייף? כשהיה בפעילות, כשמרוכז במשהו אחר? יש הרבה שאלות...לגבי הכמות ואיכות התפקוד הכללי שלו, רגישות סביב הפה, מודעות וכו'. אני ממליצה לבצע בדיקה תפקודית אצל קלינאי תקשורת ופיזיותרפיסט ורק אחרי זה תדעי האם יש מקום להתערבות כעת או להמתנה לעוד שנה, שנתיים. הוא לא יכול לצייר או לשחק במשחקים בגלל הריור המרובה??. הוא מנקה את עצמו כשמרגיש רטוב, אוכל אוכל מוצק ולועס היטב?

02/12/2018 | 10:33 | מאת: עירית

תודה על התשובה. לא רואה שום בעיה תפקודית. מצייר, עושה יצירות,יש לו יכולת מוטורית גבוהה מאוד, גם מוטוריקה עדינה, ילד אנרגטי ופעיל מאוד פיזית. אוכל מוצקים. מרייר בכל מצב אך בתקופות לדוג. עכשיו נראה שיוצאות לו שיניים תוחנות אז כמובן מרייר יותר. מבקש להחליף חולצה כשמרגיש שרטוב לו , כך גם מדווחים בגן.

26/11/2018 | 06:23 | מאת: Y

שלום רב, אשמח להתייעץ: בני בן שנתיים וארבעה חודשים. אומר משפטים שלמים, אך מתייחס לעצמו כ"אתה" ואליי כ"אני". למשל יכול לומר "אתה לא רוצה ללכת לישון" ומתכוון לעצמו, "ציירת רכבת" במקום "ציירתי". יש לו אוצר מילים עשיר והוא מבין המון. האם יש צורך לעשות משהו בשלב זה או לחכות שזה יסתדר מעצמו?

אני שומעת המון הורים שפונים לילד שלהם בגוף שלישי ואז מתפעלים למה הילד פונה לעצמו כך, וההורים מדברים גם על עצמם בגוף שלישי כמו אמא תתן ללך נשיקה במקום אני אנשק אותך, אז, שימוש נכון בצייני השם הינה הדרך להקנותם!

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 74