האם אני סובל מpuberphonia? אם כן , האם ניתן לטפל בכך אינטרנטית?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/07/2019 | 19:27 | מאת: אריאל

היי , אני בן 22 וסובל מקול גבוה ושבירות קול לפעמים. אמנם לרוב אני לא מקבל תגובות על כך מאנשים אך אני מרגיש שהקול שלי גבוה וזה מאוד מפריע לי. הייתי אצל רופא אף אוזן גרון בנושא של השבירות קול, הוא בדק את מיתרי הקול והכל היה תקין. הוא אמר שאני נורא מתאמץ בדיבור והמליץ על קלינאית תקשורת . אני נורא התביישתי לשאול אותו לגבי הקול הגבוה והאם יש לכך טיפול. האם אני סובל ממה שנקרא puberphonia? אם כן יש טיפול אינטרנטי שיכול להתאים?

יש טיפול יחסי קצר לנושא גובהה הקול! לגבי המאמץ יתר, הטיפול יכול להצליח אם יש לך מוטיבציה ומודעות, כך שנראה לי שאתה תצליח לסגל לעצמך הרגלי דיבור יותר מתאימים לך. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה