אי נוחות בזמן הדיבור בן 21

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/09/2019 | 21:10 | מאת: רוני

הי יש לי שאלה אני בן 21 לפני כשנתיים עברתי טיפול אורתודנטי בסיום בטיפול ברגשתי שמשהו לא תקין כשאני מדבר אחרי שחזרתי לרופא ועשינו צילומים ובדיקה שהכל תקין אחרי הטיפול והסגירה של הלסתות תקינה עדיין יש לי קושי בדיבור אני מדבר שוטף לגמרי אך מרגיש אי נוחות בזמן דיבור מילים מסויימוצךת ואותיות מסוימות,כמו למשל שאני מדבר אני מרגיש את הלשון זזה,או כל מיני צקצוקים בפה בזמן דיבור מהיר כאילו לא מרגיש לי חופשי לדבר.. אשמח לשמוע חוות דעת בנושא

יש תופעה שכיחה שנקראת דחיקת לשון, למעשה הלשון זזה במרחב הפה ונוגעת בשיניים. תרגול אצל קלינאי תקשורת יכול לסייע לך בתחושה ובדיוק התנועה של הלשון. במידה ויש דחיקת לשון, יש סכנה שהלשון תזיז את השיניים ממקומם, תופעה מוכרת וידועה. תפנה לקלינאי תקשורת שמטפל בנושא של דחקית לשון.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה