דיבור בגיל שנתיים ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/07/2019 | 20:08 | מאת: דיבור בגיל שנתיים ו3

שלום רב.. בני בן שנתיים ושלושה חודשים אומ ר מילים התחיל לחבר שתי מילים ביחד בערך לפני חודש.. הוא ילד מאוד פעיל חברתי הוא מבין כל דבר שאומרים לו מבין הוראות .. השאלה שלי האם ההתפתחות השפה שלו לא מאוחרת? אני רגילה מבנותיי שבגיל הזה אמרו משפטים כבר.. ידוע שלא צריך להשוות.. אבל רוצה להבין אם הוא בטווח או באיחור.. תודה רבה..אמא..

בנים מפחתים כישורים מוטוריים וקולות של מכוניות וחיות טרף לפני שמדברים עם הבובות, כמו הבנות.... בחופשת הקיץ, כשהילדים עם ההורים הם לרוב קופצים מהר מבחינת דיבור ושפה, החשיפה וההקשבה של ההורים מקדמים אותם. אם הוא התחיל רק עכשיו לחבר את המילים, תני לו זמן ותעכבי אחר ההתקדמות, בטח יתקדם כעת, כשהחל לחבר. אם עד אחרי החגים לא התקדם בצורה חד משמעית, שווה יהיה לקבל הדרכה ומעקב אצל קלינאי תקשורת, אבל לא כעת, כי הוא בכל מיקרה בשלב פעיל ובהתקדמות.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה