בן שנתיים ותשע-לאחר כפתורים ושקד

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/03/2019 | 22:38 | מאת: נ.ק

בני עבר היום ניתוח כפתורים ואנודואידים(שקד 3)בהצלחה רבה. רציתי לדעת מס שאלות: 1. תוך כמה זמן ניתן להבחין בשינוי מבחינה שפתית ? מה מצופה כעת לאחר הניתוח? מרגיש שהוא שומע מצוין כעת, אבל מסקרן אותי לדעת טווחי זמן לשינוי שפתי.(לפני כן היה אומר מילים בודדות, חלקן משובשות, ירידת השמיעה התבטאה ב30 db ) חלק מהמילים כאילו מתקשה להגידם שוב. 2.האם יתכן שליקוי השמיעה ובעית השקד גרמו לבעיה התפתחותית שבאה לידי ביטוי בתסכול/ויסות/ אי שקט וכ'ו ? 3.האם הקשיים שתוארו בסעיף השני, אמורים לחלוף בעקבות הניתוח? אציין שעד הניתוח קם קבוע באמצע הלילה למיטתנו ונרדם יחד איתנו עד הבוקר.. לתשובותיך אודה מקרב לב.תודה

להלן תשובת לשאלותיך, 1. במידי תרגישו ששמועה יותר טוב, לאחר כשלושה חודשים תבחינו בהתקדמות בשפה והדיבור. 2. לקוי בשמיעה יכול לגרום לחוסר שקט, אבל לא חייב. רצוי בכל מיקרה לבדוק אותו בעוד כמה חודשים ובנתיים להמשיך ללמד אותו סגנונות תגובה לחוסר שקט, בעניין ויסות , תלוי מה היה הקושי עד עכשיו. יכול להיות שיפור בחוסר שקט, אבל לא חייב. בנים מציגים יותר קשיי קשב וריכוז מבנות, ליקויי למידה וכן, קושי בויסות חושי. אם הקשיי לא יוקלו, תפנו להערכה של מרפא בעיסוק. 3. אתם אפשרתם לו לישון אצלכם במיטה, למה שיפסיק עם זה בעקבות הניתוח? אם אינכם רוצים אותו במיטתכם, החזירו אותו למיטתו ותשהו לידו עד שירדם בחזרה או לא, לשיקולכם.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה