ריור יתא אצל בן 3.5

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/09/2019 | 15:46 | מאת: לינוי

בני בן 3.5 מרייר הרבה, יש יצים שפחות יש ימים שיותר, הוא יכול לחזור בשתיים מהגן עם חולצה רטובה על כל הבטן. (נעזוב רגע את הגננת העצלנית שלא מחליפה) עד עכשיו זה לא הפריע חברתית אבל עכשיו החל ללכת לגן משרד החינוך עם ילדים יותר גדולים שמעירים והוא נעלב. היינו אצל רופא אף אוזן גרון לפני שנה ושוב עכשיו .מצא שיש שקד שלישי ושקדים מוגדלים אבל אמר שאין צורך בניתוח, אמר גם שהריור לא קשור לשקדים. קיבלנו הפניה שאף לקלינאית תקשורת רציתי לדעת אם יש לך המלצה על קלינאית באיזור הצפון (קריות/כרמיאל/נהריה), הקופה אני לא יודעת כמה נמתין עד שיתפנה תור לכן גם פרטי זה אפשרות. תודה

ראשית, ריור יתר נעשה פחות חמור עם הגיל, בן שלוש, יכלה להיות הטבה טבעית, !! אני לא מסכימה עם רופא אאג', השקד השלישי חוסם לעתים את הנשימה דרך האף והילד, חייב לנשום דרך הפה (אחרת מהיכן ינשום?), הייתי פונה לרופא אאג' המתמחה בילדים או ישירות למרפאת חוץ בבית חולים, ומציינת האם הילד מתקשה בנשימה דרך האף, האם הוא נוחר, האם נוהג לאכול בפה פעור ועוד....האם עבר בדיקת שמיעה? איך הדיבור שלו? ברור??? בנוסף יש מקום לבדיקה של פיזיותרפיסט לגבי אחיזת חגורת הכתפיים ובכלל, לגבי מתח שרירי בכלל - האם הוא היפוטוני (מתח שרירים ירוד), האם יושב בגב ישר ועוד. לאחר הבירור ואם אין ממצא אחר, זה הזמן לפנות לקלינאי תקשורת, אבל בינתיים לדעתי, עדיין מוקדם מבחינת בירור הסיבה לריור יתר.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה