עיכוב שפתי בן שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/07/2019 | 15:46 | מאת: טל

הי אני מאוד מודאגת. בני בן השנתיים אומר מילים בודדות ( מים, המ המ,צצי(מוצץ),עגיה(עוגיה), עושה קולות של חלק מהחיות. ). הוא ילד מאוד תקשורתי ,חייכן, מבין הוראות , יודע צורות, קטגוריות של בעח,ירקות,פירות,ועוד.. האכילה שלו תקינה ונקייה בהתאם לגילו (אוכל בכפית) ההתפתחות המוטורית תקינה (החל ללכת בגיל שנה וארבע). אך עדין הוא לא מדבר לפי גילו. לאחרונה היינו אצל קלינאית לשם אבחון. לטענתה האבחון לא סופי אך יש חשד לדיספקסיה ורבלית. כמו כן לעיתים אני שמה לב כאשר הוא ממלמל גיבריש הלשון שלו טיפה בחוץ. אשמח לדעת סימטומים של דיספקסיה ורבלית? האם לפי התיאור את חושבת שזה הכיווון? מה ההשלכות בעתיד לילד עם דיספרקסיה? האם הוא ידבר? ישתלב בחברה? אשמח למענה לשאלותיי

בן שנתיים ותקשורתי! חבל שאת בלחץ! בגיל הזה יש שונות רבה בין ילדים... לפעמים מדברים בג'יבריש ולאט לאט מתחילים להגות נכון ולדבר ברור, זה תהליך ויש ילדים שזה לוקח להם זמן.... תשתדלי להבין מה הוא אומר ולחזור על המילים כדי שישמע אותם בצורתם הנכונה. בינתיים צעיר מדי לטיפול, תשחקי איתו בחיקוי קולות של כל מיני דברים ותעודדי אותו לדבר, כמה שיותר

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה