עיכוב שפתי ניכר לילד בן 3

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/05/2019 | 09:53 | מאת: אמא עם יד על הדופק

הי, ראשית מתנצלת על אורך השאלה.. רציתי לדעת כיצד יודעים האם איחור שפתי נובע מבעיות רגשיות או תקשורתיות? בני בן 3 שנים, חודשיים לאחר ניתוח כפתורים ושקד 3(היה עם דלקות אוזניים כרוניות, לא הפנו אותי לבדיקות מעמיקות וככה למעשה "בזבזנו" חודשים יקרים ללא מענה ראוי לדלקות,עד שבדקתי ברצינות את העניין מעצמי ורופא א.א.ג, ראה שיש ירידת שמיעה 30 ונוזלים באוזניים), כעת מתחילה עימו טיפולי קלינאית ופועלת להשמתו בגן שפתי(בהתפתחות הילד הרופאה מתקשה לאבחן אם מדובר בקושי תקשורתי או רגשי והפנתה לפסיכולוגית ילדים) השתפר מאוד מאז הניתוח מבחינת נינוחות, רגוע יותר יושן טוב יותר אך אוצר המילים לא פורץ דרסטית(רוכש מילים בודדות עדיין אין משפטים),מבין הכל, ממלא הוראות, מגיב לשם ויוצר קשר עין , יש הצבעה על דברים ובקשות , לא משחק בכפייתיות, נהנה ממשחקים משותפים עם אחיו ובקרב ילדים מבני משפחתנו האם מדובר בקשיים רגשים או קושי תקשורתי? הקושי החברתי ניכר עם בני גילו, נניח רוצה לשחק בגינה ציבורית במתקן מסוים ויש ילד באותו המתקן, הוא בוכה או צורח ואותו הילד נבהל ועוזב את המתקן.. מרגיש שמאוד מתוסכל כי לא מדבר.. חשוב לי לציין שבסביבות גיל שנתיים(קצת לפני) כשדלקות האוזניים היו בשיאן - ידע לומר מס מילים שלא אומר או משלים כעת, אך ממשיך לרכוש מילים בקצב איטי מאוד(כמו "איה איה הו" שהיה שר-לא שר זאת יותר אבל למד את המילה "אמא"ומשתמש בה בהקשר נכון). מצטערת על אורך הדברים,אשמח להתייחסותך.

ניכר שאת דואגת ובצדק, לפי התאור לא נראה לי שיש בעיה רגשית. יש לו סיבות טובות לעיכוב ברכישת השפה וגן שפתי לשנה, שנתיים יכול לתת לו את החשיפה המובנת ומעקב, אינטנסיביות שהוא זקוק. תמשיכי בטיפול של קלינאי תקשורת דרך הקופה ואל תאמיני אם יגידו שלא זכאי, הוא בהחלט זכאי. תדאגי לקבל הדרכה מהקלינאית בגן וגם בקופה. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה