החלפת אותיות בדיבור- החלפת עיצורים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/01/2019 | 22:50 | מאת: ליאור

שלום, ילד בן 3 הוגה את האות ת במקום האותיות ק,ח,כ ולעי ים מחליף את האות ג ב-ד . האם זהו גיל להתחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת?

זה שכיח עדיין בגיל זה, תפני לטיפול של קלינאי תקשורת.. הוא עדיין צעיר מדי לטיפול באותיות ספציפיות, אבל מכוון שהתורים ארוכים מאד, עד שיגיעה תורו בטח יהיה בשל ומוכן לטיפול , או לחלופין, ירכוש את ההגאים באופן טבעי ואז פשוט, תבטלי את התור! אל תתקני לו ואל תחזרי על המילים המשובשות, דברי ברור ותני לו לגלות בעצמו את הדרך... כמו בכל נושא השפה וההיגוי.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה