טלויזיה ומוסיקה בווליום גבוה.האם יכול להיות שיש בעית ויסות חושי?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/11/2019 | 16:30 | מאת: גל

שלום, שאלה לגבי בני בן ארבע. התפתחות דיבור תקינה, רכש שפה בגיל צעיר וכו. לפני שנה עשינו בדיקת שמיעה מאחר ולא תמיד ענה לפניות הגננת בגן. יצא תקין. הוא בהחלט שומע היטב כשאנחנו משוחחים איתו אבל מתעקש על ווליום מאוד גבוה בזמן צפיה בטלויזיה והאזנה לדיסק בטייפ. מהצד השני שהלכנו לזאפה להופעת ילדים הווליום של המוסיקה הפריע לו והלחיץ אותו. האם יכול להיות שהענין הוא ויסות? למי אפשר לפנות? קלינאית תקשורת?

רצוי לחזור על בדיקת השמיעה ולעקוב אחר העוצמות בהן מעדיף לשמוע. נדיר שתהיה רגישות רק בתחום השמיעה, אבל יכול להיות. הוא יכול להגיד מה ומתי לא נעים לו לשמוע.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה