תינוק בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/02/2019 | 07:56 | מאת: מירב

שלום רב, 1- יש לי תינוק בן 3 חודשים והוא איננו ממלמל בכלל עדין ואינו משמיע קולות למעט הבכי . בדיקת שמיעה תקינה. האם זה נורמלי ? מתי תינוקות אמורים להתחיל למלמל ? 2- דבר נוסף -התינוק מוציא במכוון הרבה רוק מהפה ועושה בועות רוק עם השפתיים. מה זה אומר ? תודה, מירב

הבועות אומרות שמתחיל להיות מודע לאברי גופו ומכיר את פיו. לגבי קולות, עדיין מוקדם, ישמע קולות בהמשך. בן שלושה חודשים וכבר דואגת ומפרשת, ... תהיני ממנו ותני לו להתפתח לפי הקצב שלו!

07/02/2019 | 14:16 | מאת: מירב

תודה רבה, נרגעתי קצת מתי אני אמורה לצפות שהתינוק יתחיל למלמל ולהשמיע קולות ?

הוא כבר יראה לך, תרגיעי ותיהני ממנו בכל יום

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה