פגיעה בשמיעה בשל תיפוף?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/11/2019 | 22:43 | מאת: לי

שלום בני כמעט בן 4. מאוד מוזיקלי. כבר מספר חודשים מתופף על סירים עם מקלות תיפוף. מכה מאוד חזק על הסירים. פתאום חשבנו שהרעש עלול לפגוע לו בשמיעה... מדובר במצטבר בכשלושת רבעי שעה ביום. (מתופף כרבע שעה ברצף מספר פעמים ביום). מחר נקנה לו אוזניות לשים בזמן התיפוף. האם מחצי שנה בה ניגן כך כל יום עלולה להיפגע השמיעה שלו? האם לדעתך כדאי לגשת לבדיקה? תודה.

לדעתי , אם עשה הפסקות בתיפוף, לא נגרם לו נזק תמידי טו שהחלטתם לקנות לו אוזניות או אטמים, רק תוודאו שמשתמש בהם והם ספציפיים לפחתת רעש. לגבי בדיקה, לא נראה שיש התוויה אבל אם תרצו, תעשו בדיקה. חשוב שהתיפוף לא ימשך הרבה זמן ברצף.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה