ילד בן שנה ושבע, לא מדבר ומעט עיצורים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/06/2019 | 20:44 | מאת: אמא

שלום, בני בן שנה ו7, שומע שתי שפות (אנגלית מאבא ומשפחתו, עברית בכל השאר), מבין הכל כולל מצבים, הומור, ממש הכל, תקשורתי לחלוטין, מוטוריקה גסה ועדינה תקינה, בכל מדדי ההתפתחות מעל לגילו באופן מובהק, אבל לא מדבר. משתמש כמעט רק באה אה אה, יש לו אינטונציה נכונה (למשל ללא, כן, איפה), בקושי הוגה עיצורים. בחודשים האחרונים השתמש באופן ספורדי בכמה מלים (אמא, אוח (לפתוח), בי, זה, ועוד כמה), אבל אין שום שיפור ב3 חודשים האחרונים, והמלים לא מתקבעות והשימוש מאוד מועט (מילה שתיים ביום בקושי, עוד מעט עיצורים, ובעיקר אה אה). נדמה לנו שלפני כמה חודשים היה יותר חזרות על עיצורים (תה תה תה, בה בה, דה דה). בדיקת שמיעה תקינה לחלוטין. אני מאוד מודאגת. זה נראה כאילו אין לו אפשרות לומר מלים. האם לפנות כבר לקלינאית תקשורת? איש מקצוע אחר? תודה

הילד בן שנה ו-7 חודשים...בן, עדיין בתחום הנורמה. בגלל דאגותך רצוי שתפני לקלינאי תקשורת, לקבלת הדרכה לטיפוח שפה, לא נראה לי מתאים לטיפול! חשיפה לשתי שפות יכולה לעקב את הדיבור, בכל מיקרה, לא הייתי משנה. חשוב שכל מבוגר ישמור על תקשורת בשפה אחת, בלי לבלבל בניהן.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה