בן שנתיים עם אוטם במוח

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/03/2019 | 12:06 | מאת: אמא

שלום הקטן אצלי נולד שבוע 32 בן שנתיים עוד שבוע , מתוקן שנה ו 10 . אחרי לידה בסונר ראש שביצעו הופיעה בצקת בהימספרה השמאלית עם אוטם באזור טמפוראלי וב MRI הדגים אוטם MCA משמאל.בדיקת EEG תקינה . כהתרשמות ראשונה של הנוירולוגית בפגיה הבחינה שאכן יש הבדלים בצדדים וחולשה בצד ימין בגוף. כיום הילד עם התפתחות תקינה מורגש שאכן יש הבדל מזערי בצדדים רק אם מחפשים , נמצא במעקב של נוירולוג מאז הלידה. התחיל למלמל כרגיל ודבר כמה מילים ונשאר איזה תקופה על אותם מילים, מדברת איתו מסתכל איך אני מהגה את המילה אך לא מסוגל להגיד כלום ורק צועק. בקשתי לבצע בדיקת שמיעה ותוצאה הייתה שמיעה ירודה של 40 -35 כתוצאה מנוזלים. עבר לפני חודש ניתוח כפתורים ושקד שלישי, מרגישה שיש אכן כמה מילים חדשות , אך עדיין יש אצלו קושי לחזור על הברות או מילים מסוימות . אוצר מילים שלו היום עומד כמעט 15 מילים לא מעבר, מנסה לבקש משהוא לא מצליח הכל אצלו אאא אאא . בדיקת שמיעה אחרי ניתוח אמורים לעבור בעוד שבועיים . מציינת שהוא מבין הכל , כל מה שמבקשת ממנו עושה אך לא מצליח להסביר את עצמו . קלינאית תקשורת עוד לא היינו אצלה , המליצה לתת לו זמן של חודש וחצי חודשיים אחרי ניתוח ואז להגיע לאבחון. מאוד לחוצה שהקושי והעיכוב שיש אצלו קשור לאוטם . במידה וזה קשור לאוטם מה הסימנים שרואים ?

אצל ילודים אשר עברים פגיעה נאורולוגית בגיל מוקדם מאד, המוח מעביר את התפקוד לאיזור אחר במוח, ככה זה אצל ילודים כי המוח שלהם עדיין מאפשר מעברים לאזורים שלא נפגעו. מה שאת מתארת מתאים לילדים גם בלי סיפור מיוחד סביב לידתם ויכול להיות קשור לירידה בשמיעה שהייתה וגם לקושי בתכנות פעולות הדיבור. הצעת הקלינאת תקשורת להמתין מעט אחר הניתוח, מתאים ונכון, בהמשך תקבלו הדרכה והילד יכול כבר להתחיל טיפול, אין מה להמתין מעבר לגיל שנתיים וחצי.... כמובן בהתייעצות עם הקלינאית תקשורת שבטח תעקוע אחר השגיו ותחליט מתי היהי זמן להתערב באופן ישיר בנתיים, את עושה כל מה שנחוץ, כאמא דואגת ואהבת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה