הבדל בין דיבור חטוף לגמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/08/2019 | 11:42 | מאת: הילה

לא מצליחה להבין עד הסוף הבדלים ביניהם. האם ייתכן שיש שניהם? יש לי גמגום שאליו אני מודעת לכך. יש לי קצב דיבור מהיר שאליו אני לא מודעת אליו. ההגייה שלי לא תמיד תקינה - גם אליו לא הכי מודעת... בליעת הברות סופיות - שהייתי קטנה אמרו לי שאני בולעת הברה/צליל האחרון לפעמים ולא הייתי מודעת לכך - כיום לא יודעת... אני כן מצאת בטיפול אך אשמח לדעת אם ייתכן מצב של גם דיבור חטוף (שהבנתי לרוב אין מודעות) וגמגום (שיש מודעות לכך) ביחד? (כמובן שכל מקרה לגופו אך אשמח בכללי לדעת). בת 20

מודעות איננו השוני בין שתי האבחנות, שייתכן שייכות לקצב דיבור, מודעות בשתיהן יכולה לסייע לשלות. החשוב זה היכולת לווסת את הדיבור ולארגן את הנאמר בצורה ברורה ובהירה, עם דיבור מובן לסביבה. אצל מבוגרים, כמו אצל ילדים, יכול לתת השהייה מסוימת לארגון המילים למשפט. אם את בטיפול, מה שחשוב זה שתסגלי לעצמך הרגלי דיבור יותר נוחים לך ולסביבה שלך

13/08/2019 | 22:50 | מאת: הילה

לא הבנתי כל כך את תשובתך... מה כן ההבדל בין דיבור חטוף לבין גמגום? תודה רבה על המענה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה