תינוק בן 5 חודשים הפסיק למלמל

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/08/2019 | 15:32 | מאת: אורית

התינוק שלי בן החמישה חודשים הפסיק בשלושל השבועות האחרונים למלמל. מגיל חודשיים נהג לומר ahoo ahoo. בדיקת שמיעה בטיפת חלב הייתה תקינה. ממצמץ בעיניו כשיש רעש. לאחיו הבכור בן 3.9 יש אפרקסיה. אני קצת לחוצה עקב הניסיון שלנו עם הבכור. השינוי היחיד שחל לאחרונה היא שהפסקתי להניק אותו ועכשיו אני מנסה לחזור בהדרגה. מה מומלץ לעשות? יש לציין שאני מדברת אליו כל היום, מסבירה מה אני עושה ואף קוראת לו ספרים. תודה מראש

בדיקת שמיעה אינה מבוצעת בטיפת חלב, שם אולי ביצעו איתור בלבד. תפני לרופא אאג ותבקשי הפניה לבדיקת שמיעה מקיפה. תנסי לא להיכנס אליו תיקף כשקם בבקר, תני לו את השקט שלו ואולי יעסיק את עצמו בהפקת קולות ומשחקי קולות. הגריה לילד צריכה להיות מאוזנת, בין דיבור והשמעת קולות ושקט ורגיע כדי שיוכל למצוא את הקול והצלילים שלו.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה