ילד בן 3 - דיבור צרוד

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/07/2019 | 14:01 | מאת: מעין

שלום, הבן שלי בן 3 ומדבר רב הזמן באופן צרוד, בעיקר כשמדבר חזק. בנוסף, לא מסוגל לבטא ר'. אני לא חושבת שזאת בעיה פיזית, כי עבר ניתוח שקדים לפני כחדשיים ומעבר לשקד המוגדל לא התגלו בעיות לאורך הדרך. לא סובל מדלקות גרון/נזלת. האם עובר לבד עם הגיל או דורש אבחון כלשהו? מאיזה גיל מטפלים בבעיות כאלו?

הצרידות יכולה להיות משנית להמצאותם של השקדים ויתכן שיחלימו בחודשים הקרובים. יכול להיות שהוא מתאמץ או צועק ולכן יש לו גירוי יתר של הריריות במתרי הקות יכולה גם להיות בעיה מבנית במתרי הקול, שתסביר את הצרידות... מומלץ לפנות לרופא אאג' לבדיקת המתרים וגם לקלינאי תקשורת לבדוק את הדיבור שלו ומידת המאמץ שמשקיעה בדיבור ובהפקת הקול. במידה והילד משתף פעולה ונבון, ניתן לעבוד על הפחתת המאמץ הקולי. לגבי ה "ר" יש לו זמן לרכישה טבעית עד גיל 4 וחצי- חמש.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה