ילדה בת שש - עיכוב והשלכות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/01/2019 | 09:51 | מאת: אמא מצטערת

ביתי בת 6 עוד מעט. עשיתי טעות איומה. אני מטבעי לא דברנית גדולה, אני אם חד הורית. גידלתי את ביתי במעין שקט מופתי. ידעתי מה היא צריכה מבלי שתתקשר ומילאתי צרכיה כך. הספיקה לי תנועה קלה שלה להבין אותה. בנוסף היא היתה איתי עד גיל 3 בבית. עלי לציין שהיא תמיד הייתה ילדה מאוד מרוצה ושמחה,מפותחת, נגמלה בקלות. ללא בעיות שינה או אכילה. חברותית וחכמה. אבל באופן לא מפתיע נוצר עיכוב בדבור. אפשר לומר שרק בגיל 3 וחצי דיברה במשפטים שמתאימים אולי לגיל שנתיים וחצי. היום היא הדביקה פערים, אבל אני עדיין שמה לב לכל מיני טעויות פה ושם. שאלתי היא האם עשיתי נזק קצת בלתי הפיך. האם פגעתי בה בתקופה בה התפתחות השפה היא קריטית ושבמובן מסוים אין ככ תקנה. בנוסף אני שואלת איך אפשר לתקן? אשמח לשמוע דעותייך והמלצותייך.

בטח שלא עשית טעות ואל תאשימי את עצמך, הילדה שלך לא דברה "רק" אתך בחייה, בטח ביקרה בגן והייתה חשופה לטלויזיה ועוד... אם עדיין יש לה שגיעות, זה זמו לפנות להערכה , הדרכה וטיפול לקלינאי תקשורת. בגילה עדיין יש לה זכות לקבלו דרך קופת חולים, ללא קשר לעזרה שיכולה לקבל בביה"ס. תפני לקבלת עזרה לקלינאי תקשורת. ובעקר, את לא עשית טעות כל שהיא! אמאות תמיד מאשימות את עצמם, לא תמיד בצדק! זה חלק מהגדרת תפקיד אם!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה