השפעת על השפה של תינוקות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/08/2019 | 20:50 | מאת: איילת

שלום, הבת הקטנה שלי תיכנס לגן בקרוב, היא תהיה בת שבעה חודשים במועד הכניסה לגן, והגננת האחראית על התינוקייה בגן, היא עולה חדשה יחסית (מספר שנים בארץ), אך עם מבטא רוסי כבד יחסית, יש עוד אנשי צוות בגן אך רוב הזמן כמובן החשיפה של הבת שלי תהיה לגננת הזו. רציתי לברר כמה הדבר (המבטא הכבד של הגננת) יכול להשפיע על פיתוח הדיבור, ההיגוי, והשמיעה של הבת שלי, בטח כאשר כ-8 שעות ביממה היא מעבירה בגן. האם יש מה לחשוש מהשפעה על הדיבור, השפה וההיגוי שלה במקרה כזה? (אציין רק שלרוב האנשים האחרים בסביבה (משפחה) של הבת שלי אין מבטא בכלל, וחשוב לנו כמובן שיהיה לה הרקע הרחב והטוב ביותר לפיתוח שפה וללא השפעות שיכולות להיות מגבילות או מקשות). תודה

מדינת ישראל התברכה בעליה ועולים לכל העולם, עדיין רוב האנשים אין להם מבטא זר. לדעתי ובמיוחד בגיל זה, החשוב שבגננת תהייה אוהבת וקשובה לילדה, שהיא תדבר איתה ותדאג לצרכיה. אם הייתה סבתא שלה, השאלה לא הייתה עולה כלל!!!! השפה נלמדת מכל הסביבה ולא רק מאדם אחד, המון ילדים בארץ גדלים נהדר עם כל מיני סגנונות דיבור ומבטא, גם ביתך תחשף ותלמד לדבר, כמו במשפחת, בהצלחה בגן!

28/08/2019 | 20:55 | מאת: איילת

תודה רבה! חשוב לי להגיד שאין לי כמובן כל בעייה עם עצם המבטא עצמו או המוצא כמובן, מדובר בגננת מדהימה וחמה. בכל מקרה, לפי מה שאני מבינה אז ממך אין מקום לדאגה לדעתך מבחינת ההשפעה על השפה שלה והמבטא שלה?

14/09/2019 | 20:02 | מאת: איילת

?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה