הגייה ומשפטים בת 3 ו 9 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/02/2019 | 22:26 | מאת: איזי

היי בתי עוד 3 חודשים בת 4. עדין לא הוגה את ההברות "ח" ו- "ר". מלבד אלו הוגה את שאר ההברות. ניתן לומר שהדיבור שלה נשמע קצת כמו "הונגרית". בנוסף, לפעמים נראה ש"בולעת" חלק מהמילים כשאומרת משפטים ארוכים. בזמן שהיא עיירנית אפשר לנהל איתה שיחות עם משפטים ארוכים . היא משתמשת בהטיות של זמן באופן תקין, רבים יחיד וכד'. כשהיא עייפה יכולות להיות שיבושים בבניית משפטים. פנינו לקלינאית תקשורת אך הילדה לאחר מספר קטן של מפגשים לא שיתפה פעולה. רציתי לשאול איך נשמע לך התיאור? האם הדברים קשורים אחד לשני? לגבי ההברות שאינה הוגה- האם זה יגיע מעצמו ועד כמה העיכוב חריג? (אומרת א במקום ח ו-ר) תודה

ביתך מתוארת כילדה עם התפתחות תקינה, עדיין מדי צעירה לטיפול באותיות שציינת. כדאי להמתין ושהיא תתחיל טיפול בתחילת גן חובה, ולא ללחוץ עליה, היא עדיין לא בשלה לרכישת ההגאים שציינת. הם נרכשים על ידי רוב הילדים לקראת גיל 5, אין מה למהר ואין סיבה לדאגה. ממליצה לרשום אותה בתור לטיפול כדאי שלאחר המתנה ארוכה, תכנס לטיפול בשנה לפני כתה א׳, בנתיים יש לה מסימות התפתחותיות רבות לפניה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה