תלסמיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מהי אנמיה וכיצד ניתן לטפל בה?

אנמיה היא מצב רפואי נפוץ, בעל סימפטומים בולטים, לעיתים קשים, וברבים מן המקרים היא ניתנת לטיפול תרופתי או תזונתי יעיל ופשוט המונח אנמיה או חסר דם, מציין מצב בו האדם סובל מרמה נמוכה של המוגלובין, שהוא חלבון המצוי בכדוריות דם אדומות, לעומת הרמה התקינה לפי גילו ומינו. לא מדובר במחלה כי אם בסימפטום, ובאופן דומה לחום גוף גבוה ישנן סיבות רבות להופעתה. ההמוגלובין משמש נשא למולקולות החמצן, ומובילן מן הריאות אל איברי הגוף השונים. רמת המוגלובין נמוכה מן הערך התקין מובילה לחוסר חמצן באיברים. כתגובה לחוסר בחמצן, הגוף מפעיל מספר מנגנוני פיצוי על מנת לחמצן את הרקמות, בין היתר עליה בקצב הלב (דופק מהיר) ובקצב נשימה. סימנים נוספים המופיעים במצב של אנמיה הינם: חום נמוך, אוושות לבביות, שינויים בבדיקת ECG (א.ק.ג.), כאבי ראש, חולשה, התעייפות מהירה, שינויים בציפורניים (ציפורניים נשברות בקלות), חיוורון, ועוד. חומרת הסימנים...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לתלסמיה

מומים מולדים ומחלות גנטיות - תמונת המחשה
מומים מולדים ומחלות גנטיות הטכנולוגיה בשירות הרפואה: פנוטיפ הוא מאגר מידע ענק, ייחודי וראשון מסוגו בעולם, המסייע ל...
בדיקות גנומיות לסרטן - תמונת המחשה
בדיקות גנומיות לסרטן בדיקות גנומיות לחולי סרטן הן האופציה הטיפולית המתקדמת ביותר, המאפשרת להתאים את הטיפול ל...
ללמוד עוד על תלסמיה
אנמיה: לא רק חסר בברזל - כמה סוגי אנמיה ישנם?-תמונה

יש לפחות תשעה סוגים שונים של אנמיה, ולא פחות מזה סוגי...

מאת: רוני...
22/11/2012
פענוח בדיקות דם ומעבדה-תמונה

קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן אומרות? מה זה...

מאת: ד"ר יעל הס
13/03/2003
משק הברזל ואנמיה של חסר ברזל-תמונה
מאת: מערכת zap...
24/06/2004
הכל על: הטחול-תמונה

כשאנחנו ברחם אמנו, הטחול מייצר את כל כדוריות הדם שלנו. אחרי...

מאת: ד"ר אוולין...
07/01/2013
אולי יענין אותך לדעת...
בדיקת HbA1c - תמונה
בדיקת HbA1c
מדריך בדיקות רפואיות: בדיקת HbA1c היא בדיקה...
פענוח בדיקות דם ומעבדה - תמונה
פענוח בדיקות דם ומעבדה
קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לתלסמיה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

תלסמיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום. אשמח לדעת אם על פי הבדיקות המצרפות ניתן לדעת האם קיימת טלסמיה. תודה רבה Hemoglobin A 86.40% Hemolytic ind. 7.00 index (טווח 0-30) Iron 99.00 ug/dl (טווח 65-175) Wbc 7.60 k/ul (טווח 4-10) Immature granulocytes 0.03 k/ul (טווח 0.00-0.09) Immature granulocytes % 0.4% (טווח 0-0.62) .Neutrophils 3.40 k/ul (טווח 1.80-6.60) Neutrophils % 44.90% (טווח 46.00-68.00) Lymphocytes 3.30 k/ul (טווח 1.10-3.50) Lymphocytes %43% (טווח 15-45) Monocytes 0.66k/ul (טווח 0.08-0.90) Monocytes %8.70% (טווח 2-10) Eosinphils 0.16 k/ul (טווח0-0.6) Eosinphils%2.10%(טווח 0-6) Basophils 0.07k/ul ( טווח 0-0.15) Basophils%0.9% (טווח 0-1.5) Rbc 5.49 m/ul (טווח 4.30-6.00) Hemoglobin 16.70 g/dl (טווח 13.5-17.5) Hemolytic 49.2% (טווח 38-50) Mcv 89.60 fl (טווח 80-98) Mch 30.4 pg (טווח 27-33) Mchc 33.9 g/dl (טווח 32-35.5) Rdw 12.90% (טווח 11-16) Nrbc 0.00 k/ul (טווח 0-0.1) Nrbc%0% (טווח 0-0.1) Platelets 254k/ul (טווח 150-400) Platelets large cell ratio 24.8% N.r 19.4-43.7% Mpv 9.90 fl N.r 6.5-11.5 fl Hemoglobin f 0.5% (טווח 0-2) Hemoglobin a2 3.10% (טווח 1.7-3.5)

כיוןן שהמוגלובין תקין וmcv תקין-זה לא מתאים לטלסמיה.

תודה רבה על תשובתך. האמת זה תקין שהמגולובין רק 86% ? האם בסה"כ הבדיקות תקינות?

*האם

עד כמהשאני מבינה הנמוגלובין הוא 16.7 וזה תקין.

שלום ושנה טובה! אני מתנצלת על האורך אבל אני מנסה לספר על השתלשלות העניינים. אני כיום בת 43 .בריאה משקל 64 ק"ג גובה 1.7. מגיל 39 אני במעקב על רמות הברזל. יש לי כל הזמן מחסור בברזל. עשיתי גסטרוסקופיה- יצא תקין. אין לי אליקובקטר. קיבלתי עירוי ורידי של ברזל כי הייתי באפיסת כוחות במשך שנה וחצי. והנה שוב יש מחסור. יש לי תופעות לוואי קשות מהמחסור ולכן מאחר ויש לי טראומות אני נוהגת לעקוב. אציין שכל חיי הייתי בתת משקל ובמשקל יציב(ככה נולדתי ולא מתוך בחירה)משקלי היה 49 קג ולא הצלחתי לעלות. בתקופת הנערות גילאי 16-18 ,46 קג. הייתי בריאה ווסת תקינה לחלוטין. בגיל-28 לאחר שהתלוננתי על חולשה ועוד אולי עוד פעם בעבר, בגיל 25 תמיד הרופא ניפנף אותי ואמר כי אני לא אוכלת בסוף נמצאתי עם מחסור בברזל אחרי שהתעלפתי. בגיל 39 היה לי דימום בין מחזורי מסיבי וקשה (הייתי עם חיתול חודש) באותו ערב של הדימום הייתי אצל רופא נשים ביצעתי בדיקת דם ויצאתי שוב עם מחסור בברזל . הרופא אמר שהמחסור זה עוד לפני איבוד הדם. הוא דיבר איתי על מחלת טלסמיה אבל זה הזוי אני לא מהעדות ואין לי אף אחד במשפחה וזה גם לא תואם את ממצאי בדיקת הדם. אין לי דימום בין מחזור יותר .יש לי מחזור סדיר אולי יותר מסיבי אני מנסה לעקוב אבל מספר הימים כבר מתקצר, אני מניחה שזה לא מונרגיה. רציתי לשאול: מה ניתן עוד לעשות? האם אני צריכה לקחת ברזל באופו תמידי כל החיים?- הרופא משפ' אמר שלא. האם להערכתך יש לי בעיה המטולוגית או בעיה במיחזור הברזל בגוף? רופא אחד אמר משהו על המאגרים ועל זה שהייתי רזונת כל חיי, היש קשר? תודה

כדי לענות יש לדעת את תוצאות ספירת הדם המלאה ומאגרי הברזל-כולל ערכי פריטין טרנספרין וברזל.

תוצאות בדיקה אחרונה מיום 4.9.18 ברזל -52 פריטין -5.7 המוגלובין -10.8 RBC -4.2 HCT-35.3 MCH-25.2 MCHC-30.6 טרנספרין אף פעם לא בדקו לי.

מדובר בחסר ברזל, קרוב לוודאי על רקע דימום ווסתי, מצב שכיח בנשים בגילהפוריות. הטיפול הוא בברזל ולפעמים יש צורך בטיפול קבוע כדי לשמור על מאגרי ברזל מלאים. ניתן גם להתייעץ עם רופא הנשים על דרכים להפחית את הדימום הווסתי מה שיכול למתן את חסר הברזל.

שלום אני בשבוע 30 להריון ברקע תלסמיה מינור, אנמיה והמוליזה.זה מתבטא בהמוגלובין נמוך, הפטולגלובין גבוה, רטיקוליציטים גבוהים, LDH גבוה כמו כן עקב ההמוליזה עליה בתפקודי כבד ALT בילרובין האם במצב כזה מותר להתחסן לשעלת בהריון? רופא הנשים והמוטולוג לא ידעו לתת תשובה תודה רבה

שלום אין מניעה להתחסן לשעלת בהריון (או בכלל) בשל תלסמיה. בברכה

תודה. גם אם התלסמיה גורמת להמוליזה ועליה בתפקודי כבד?

עדי שלום, לא ידוע על השראת התקף תלסמיה ע"י שפעת. ולהיפך, חולים כרוניים, כגון בתלסמיה, נמצאים בקבוצת סיכון לסיבוכי השפעת, ולכן מומלץ להתחסן. בברכה,

בבדיקות הדם של בעלי במושג immunotyping נכתב מופע היפוגלובולינמי יש לציין שיש לו טלסמיה מינור

המונח היפוגלובולינמיה מתאר ירידה בכמות החלבונים מסוג אימונוגלובולינים. לא ברור באיזה הקשר זה מופיע בבדיקת הדם אך אין קשר לטלסמיה.