טחול מוגדל

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/10/2009 | 21:11 | מאת: רא

שלום רב, אני בת 25, משקל:52, גובה:167 מזה כחודשיים, יש לי בלוטות מוגדלות בצוואר, ונפיחות בברך מאז כשלושה חודשים ללא חבלה, באולטראסאונד שעשיתי לבטן עליונה יצא שהטחול מוגדל ובגודל 14.5, וכל השאר תקין. יש לציין שאני עובדת בבי"ח מזה כשנה (עובדת סוציאלית), ולקחתי חיסון נגד היפטטיס (החיסון האחרון היה בחודש מאי). אני מאוד מודאגת ממצבי הנוכחי למרות שאיני מרגישה עייפות או כל שינוי באורח החיים שלי, מפחדת שזה יהיה סרטן. תודה רבה אלה תוצאות בדיקות הדם (לא צירפתי התקינים): 2.85 LYMPHOCYTES abs-DIF 33 NEUTROPHILS%-DIF 1.54 NEUTROPHILS abs-DIF 4.7 WBC 9.8 HB 32.3 HCT 63.6 MCV 19.3 MCH 30.3 MCHC 15.0 RDW 122.0 PLT 62 GOT (AST 53 GPT (ALT 749 LDH

06/10/2009 | 21:24 | מאת: תשובת מנהל הפורום

חבל שצינזרת את הספירה ולא רשמת את כולה... האם יש לך תלסמיה ? התוצאות מורכבות ויכולות להתאים לכמה דברים (אולי שילוב של כמה דברים): א. היפרספלניזם ב. תלסמיה + חוסר ברזל ג. אי אפשר לשלול קיום המוליזה בלי בירור נוסף ד. דלקת כבד / מחלת כבד כרונית האם בדקו אפשרות של מונונוקלאוזיס ? EBV ? CMV ?

מנהל פורום המטולוגיה