תלסמיה מיינור: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לתלסמיה מיינור?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

תלסמיה מיינור: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום אני בשבוע 30 להריון ברקע תלסמיה מינור, אנמיה והמוליזה.זה מתבטא בהמוגלובין נמוך, הפטולגלובין גבוה, רטיקוליציטים גבוהים, LDH גבוה כמו כן עקב ההמוליזה עליה בתפקודי כבד ALT בילרובין האם במצב כזה מותר להתחסן לשעלת בהריון? רופא הנשים והמוטולוג לא ידעו לתת תשובה תודה רבה

שלום אין מניעה להתחסן לשעלת בהריון (או בכלל) בשל תלסמיה. בברכה

תודה. גם אם התלסמיה גורמת להמוליזה ועליה בתפקודי כבד?

עדי שלום, לא ידוע על השראת התקף תלסמיה ע"י שפעת. ולהיפך, חולים כרוניים, כגון בתלסמיה, נמצאים בקבוצת סיכון לסיבוכי השפעת, ולכן מומלץ להתחסן. בברכה,

שלום. בת 35 ברקע תלסמיה מינור, לאחר לידה.לפני כשבוע חוויתי מעין העלמות שדה ראיה מימין והופעת עיגול כסוך למשך 15 דק.בדיקת ראיה ונוירולוג במיון יצאה תקינה. לא בוצע סיטי אך בוצעה בדיקת mri. תוצאותיה: מודגמת האדרה של איזור הדורה צמוד לעצם ספונאידלית מימין, ממצא חשוד למנינגיומה המודגם בחתכים קורונלים ובחתך סגיטלי. חשוד לתהליך מנינגיומה כולל בזווית העין מימין כאשר עצבי הראיה אינם מואדרים. אשמח לעזרה בפענוח , השלכות וטיפול היות והתור לנוירוכירורגיה רק בעוד כמעט חודש. תודה רבה!

עדי שלום מנינגיומה היא גידול שפיר של קרומי המוח, אשר גדל באיטיות רבה מאד. הטיפולים המקובלים הם ניתוח ובו כורתים את הממצא ובמרבית המקרים זה מביא לריפוי. לעיתים כשמיקום התהליך הוא בעייתי או מסיבות אחרות ניתן לטפל בקרינה ממוקדת הנקראת רדיוכירורגיה. יש מצבים של גידולים מאד קטנים שלא גורמים לתסמינים בהם ניתן להסתפק במעקב ורק אם נראית גדילה או מופיעים סימנים לשקול טיפול. בברכת בריאות

27/05/2014 | 17:34 | מאת: מאיה
מתוך פורום לופוס

שלום. בת 34 ומתכננת הריון ראשון. ברקע: תלסמיה מינור,אנמיה וחסר ברזל. כמו כן שחפת ריאתית שטופלה. בממצאי מעבדה לפני כשנה התגלו ממצאים חיוביים ללופוס Ana DNA וכדומה וכן חשה בעייפות מוגברת,קשיי נשימה ובחשיפה לשמש אדמומיות מעטה בלחיים. במעקב ראומטולוגי נאמר לי כי הריון עלול לגרום להתלקחות הלופוס. נשלחתי לבדיקת קרישתיות היות והרופא מתלבט אם עלי לקבל מדללי דם טרם הכניסה להריון. אני חוששת מאד הן מקבלת טיפול זה הרי שידוע שהוא יכול לגרום לתופעות לוואי קשות ומסוכנות וכן חוששת מהתלקחות המחלה בהריון שלמיטב הבנתי יכולה חלילה לגרום לתסחיפים רעלת ולמוות לי ולעובר. אשמח להכוונה ולמידע היות ואני שוקלת את האופציה של לא להכנס להריון כלל בשל סיכונים אלו. תודה

הי. למרות ANA חיובי ואנטי DNA חיובי יחד עם התלונות שאת מפרטת- עדיין לא בהכרח מדובר לופוס. ישנו הבדל בין שיטות הבדיקה (למשל ELISA היא שיטה שאינה מדויקת לעומת שיטת קריטידיה) ולכן צריך לוודא שהבדיקות נעשו בצורה נכונה.כנ"ל לגבי נטיה לקרישיות יתר- יש בדיקות ספציפיות שצריך לבצע פעמיים בהפרש של 12 שבועות (אנטי קרדיוליפין, אנטי B2GPI ולופוס אנטיקואגולנט). בכל מקרה, זה נכון שכאשר ישנו חשד סביר ללופוס ו/או לקרישיות יתר יש לקחת בחשבון התלקחות של המחלה וסיבוכים בזמן ההריון וסביב הלידה. לסיכום, בשלב הראשון כדאי לוודא שאכן מדובר בחשדות סבירים למחלה ובמידה וכן יש להיות במעקב משולב של: גניקולוג מומחה להריון בסיכון מוגבר/ראומטולוג/המטולוג. מעקב צמוד והקפדה על הוראות הרופאים יאפשרו תהליך בטוח ומוצלח.

שלום רב! סובלת מדי פעם ממיגרנות. סובלת מסחרחורות. ערכתי בדיקות המוגלובין 10.5 (יש לי תלסמיה מיינור) אך תמיד ההמוגלובין 11. וכמו כן מתת פעילות בלוטת התריס. ויטמין b 12 ,תקין. האם אלה יכולים לגרום לסחרחורת ולחוסר מיקוד בראייה? הייתי אצל רופאת א.א.ג שאמרה שזה וירוס ורטיגו. כמה זמן עלול להימשך כזה דבר ? בברכה

שלום שרית סחרחורת עשויה להיות חלק מהמיגרנה. לכן לטיפול ומניעת הסחרחורות יש להתיחס כלמניעת המיגרנה כמו להמנע ממאכלים המכילים תירמין כמו שוקולד, גבינה צהובה ,יין אדום, פיצוחים קפאין וכו. להמנע מרעב כלומר לא לקפוץ ארוחות. ללמוד טכניקות קוגניטיביות ולתרגל פעילות גופנית מתאימה למניעת מתח נפשי וכן להשתדל לישון בשעות קבועות. כל אלה עשויים למנוע סחרחורות ממקור מיגרנה. בברכה ד"ר בן דוד