לא רק בדיסנילנד: גם בישראל פורצות לפרקים מחלות שכמעט שכחנו...
יש מחלות נדירות איתן נולדים, ויש מחלות המתפתחות עם זמן. יש...
מחלת החצבת חזרה לאחרונה לכותרות ולמודעות של כולנו, בעיקר...
קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן אומרות? מה זה...
היי אהי בן 75 חלה בלוקמיה aml. עבר השתלת מח עצם מאחיו (התאים לו 100%) לפני חודשיים בערך. אתמול בוצעה בדיקת מח עצם ובתוצאה כתוב: PCR, Oncogenes, PB Microsatelitelites-follow up, PB Mixed chimerism 92%donor קראתי קצת באינטרנט מה הפירוש....אבל אני לא מצליחה להבין איך יודעים ומתי? אם ההשתלה התליחה אומשיש עדיין סרטן בגוף???
אין מספיק מידע בשאלה (כמו האם מדובר בבדיקת מח עצם ראשונה שבוצעה לאחר ההשתלה ומה סטטוס המחלה בבדיקת מורפולוגיה ופקס). יחד עם זאת, כדאי להבהיר שבדיקת הכימריזם בודקת את אחוז תאי התורם ואת אחוז תאי המקבל. במקרה זה יש 92% תאי תורם. תשובה זו יכולה להיות תקינה, בהתחשב בעובדה שפרוטוקול הטיפול לפני ההשתלה היה פרוטוקול מופחת מינון (REDUCED INTENSITY) בברכת בריאות.
מה עוד ניתן לעשות? לדברי הרופאים המחלה ממשיכה להתפתח ללוקמיה. כעת אחוז הבלסטים 17%.
ההחלטה על טיפול מורכבת. ואין אופציות רבות. באופן עקרוני במידה והרקע הרפואי מאפשר זאת יש לשקול השתלת מח עצם מתורם, אך יש לזכור כי מדובר בטיפול אינטנסיבי וקשה ולא כל מטופל מתאים לכך. במידה ויש התקדמות ללויקמיה יש אופציה לטיפול בתכשיר וונטוקלקס בשילוב עם תכשיר מהקבוצה של וידזה.
תודה רבה! בנוסף רציתי לשאול לגבי דימומים תת-עוריים אצל חולים כאלו (ממחסור בטסיות), וכן לגבי קשיי קרישה בפצע מדמם - האם בכל מקרה של פציעה קטנה יש לרוץ לבית חולים כדי לקבל טסיות/מנת דם? או שיש דרך לעזור לחולים כאלו בבית? עד כמה ניתן לעזור להם באמצעות חבישה ומתן כדור הקסאקפרון (Tranexamic Acid)
במידה ויש דימום משמעותי וערכי הטסיות נמוכים באופן משמעותי, כדאי לקבל טסיות בדחיפות. קשה לענות תשובה סציפית יותר מבלי להכיר את המקרה.
בעלי עבר השתלת מוח עצם מאח שלו יש לו AML חודש לאחר ההשתלה יש קליטה מלאה אפיון 0.5% וה npm1 0.038 .. שלושה חודשים אחרי ההשתלה בדיקת לשד אפיון תקין וה npm1 עלה ל 0.111 האם יש סיכויי שהמחה תחזור ומה הסיבה לכך???
NPM1 הוא מדד רגיש מאוד לשרידי מחלה. עליית הרמה שלו מחשידה לכך שצריך להטות את שיווי המשקל לטובת פעילות השתל ושהלויקמיה עדיין לא נשלטת בצורה מיטבית. אין מספיק נתונים לגבי תפקוד השתל, ספירת הדם ודרגת GVHD כדי לייעץ מעבר לכך בברכת בריאות
אין סימני GVHD ספירה יציבה לויקוצים 3.43 צקלוספרין מקבל 125 בבוקר ו 100 בערב ורמה שלו סביב 150 אם האפיון תקין עדיין אין תשובה של ביופסיה זה יכול להדאיג?
לא חושב שנכון לייעץ כך. צריך לראות את כל התמונה הקלינית. אני בטוח שהרופא המטפל עם קבלת תשובת הביופסיה יוכל להנחות אתכם לגבי הטיפול
שלום ד"ר. אבי אובחן לפני חודשיים בלוקמיה AML. הוא קיבל שני טיפולים כמוטרפים ואין מחלה במח העצם. הרופא שלו אמר לו שלמרות שהלוקמיה שלו מסוכנת לא עושים בגילו השתלת מח עצם. שכחתי להזכיר שהוא בן 71.
ההחלטה של ביצוע השתלה נגזרת משלושה גורמים - החולה, המחלה והתורם. אם כל שלושת הגורמים מכוונים להשתלה, אנחנו מבצעים השתלה. אם לא כולם מכוונים להשתלה - אז אנחנו מתלבטים. כפי שציינת המחלה של אביך מכוונת לצורך להשתלה. השאלה היא האם יש תורם מתאים בהתאמה מלאה. במידה ויש, ולאביך אין מחלות כרוניות משמעותיות, לרב הרופא יתמוך בהשתלה. לגיל כשלעצמו, אין השפעה משמעותית על ההחלטה ללכת להשתלה. למחלות הרקע (כגון מחלת לב, מחלה ריאות וכו) יש השפעה והן לעיתים גורמות לכך שאיננו תומכים בהשתלה. בברכת בריאות