פורום לופוס

מחלת הזאבת (לופוס, SLE) הינה מחלה אוטואימונית בה ויסות המערכת החיסונית משתבש. בדומה למחלות אוטואימוניות אחרות, במהלך מחלת הלופוס הגוף מייצר נוגדנים עצמיים העלולים לתקוף רקמות שונות בגוף ולהוביל לתהליך דלקתי מקומי. במסגרת פורום לופוס, יענו ד"ר דפנה פארן וד"ר יונתן וולמן, על שאלות בנושאים שונים כולל: אבחון מחלת הזאבת, טיפולים למגוון ההסתמנויות המאפיינות מחלה זו, תכנון הריון אפשרי ומעקב בעת הריון ולאחר לידה. .
203 הודעות
175 תשובות מומחה

מנהלי פורום לופוס

בעקבות תקלה טכנית מנהלי הפורומים לא קיבלו התראות על הודעות בפורום, ולכן חל עיכוב במענה לשאלות הגולשים. המענה בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ולפגישת ייעוץ אישית בינך לבין הרופא המטפל.
23/09/2018 | 10:28 | מאת: רונית

שלום, האם יש הכרח לבצע זירוז לידה בשבוע 39 אם ערך ה-GOT הוא 55?או שניתן לחכות שהצירים יופיעו באופן טבעי?!

18/09/2018 | 17:32 | מאת: אור

שלום רב בשנה האחרונה אובחן אצלי לופוס עורי ...תשובות מעבדה תקינות למעט לויקופניה קלה. תשובת הביופסיה הצביעה על לופוס עורי. 2 שאלות :האם מותר לעבור הסרת שיער בלייזר ?(אני לא נחשפת לשמש לכן אין פריחה וכל זמן שאני מקפידה להמרח בקרם הגנה הפריחה לא פורצת )האם טיפולי לייזר עלולים לגרום ללופוס להתפרץ? בנוסף האם לופוס עורי יכול בחלוף השנים להפוך למערכתי? ואם כן מה ניתן לעשות כדי להקטין את הסיכון ?אודה למענה על שאלותיי

לקריאה נוספת והעמקה

אור שלום המידע אודות בטיחות הסרת שיער בלייזר בלופוס עורי מצומצם ולמעשה אין בנושא זה מחקרים. מתוך המידע שנתת, לא ברור לי אם מדובר בלופוס עורי מסוג (DLE ( Discoid LE . אם בזה המדובר אנחנו נוטים להימנע מטיפולים קוסמטיים העלולים לעורר את הנגעים העוריים אשר עלולים להותיר צלקת. אם מדובר ב- DLE בלבד זה לעיתים מחלה עורית בלבד . עם זאת, 5-10% ממטופלים הסובלים מ- DLE עלולים לפתח מחלה מערכתית. טיפול בפלקווניל מפחית את הסיכון לכך. בהצלחה!

16/09/2018 | 13:42 | מאת: מעיין

שלום, אני חולת לופוס בת 22, אובחנתי לפני שנה וקצת. אני לוקחת באופן קבוע פלקווניל 400 מ"ג, פרדניזון 5 מ"ג וסלספט 1000 מ"ג ביום (התחלתי עם מינון גבוה יותר והורדתי בהדרגה). אני מתכננת לטוס לטיול ארוך במזרח אסיה, מה שמצריך ביצוע חיסונים. רציתי לברר אם ישנם סיכונים מסויימים או חיסונים שאני לא יכולה לעשות בגלל המחלה או התרופות שאני לוקחת?

לקריאה נוספת והעמקה

מעיין שלום כאשר נוטלים תרופות מדכאות חיסון כפי שאת נוטלת חל איסור לקבל חיסונים חיים מוחלשים. אני ממליצה לקבוע תור לרופא במרפאה למטייל הנמצא במרבית בתי החולים כדי לקבל ייעוץ פרטני המתייחס ל: מחלה שלך, לטיפול התרופתי שאת נוטלת, לארצות בהם תבקרי ולמשך השהות בהן. אני ממליצה ייעוץ מסוג זה לכל מטופל/ת המתכננים נסיעה לארצות הדורשות חיסונים. בנוסף, אני ממליצה להתייעץ עם הראומטולוג המטפל בך. בהצלחה!

16/09/2018 | 09:09 | מאת: אני

שלום. רציתי לשאול אני בת 29. התעורר אצלי חשד ללופוס לאחר פריחה שלא חולפת במשך שנתיים. בבדיקות נמצא Ana ו anti d's DNA גבולי. 5. השאלה אם יש חשש כלשהו ללופוס? האם תשובה לביפסיה העור,תשלול לווס בוודאות? באופן כללי סובלת מעיפות. נשירת שיער... כאבי בטן. אפטות בפה ובאף. ויובש בכל העור ופריחה שהחמירה אחריי הריון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב התסמינים שאת מתארת כולל פריחה ממושכת, נשירת שיער ואפטות בפה ובאף בהחלט יכולים להופיע בלופוס אך הם אינם ספציפיים ויכולים להופיע גם במצבים רבים אחרים. ביופסית עור לעיתים קרובות מסייעת מאד בהעמדת אבחנה. אבחנה של לופוס היא מורכבת ומבוססת על מכלול תסמינים, ממצאים בבדיקה גופנית וממצאי מעבדה וחשוב להגיע לייעוץ ראומטולוגי מסודר לשם כך. מכיוון שהפריחה היא ביטוי ממושך אצלך אני ממליצה במקביל להתייעץ עם רופא עור ולשקול עמו צורך בביופסית עור. בהצלחה!

13/09/2018 | 20:46 | מאת: ליז

האם שימוש בפלקווניל עלול לגרום לירידה ברמת האלבומין בדם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שימוש בפלקווניל איננו גורם לירידת רמת אלבומין בדם. מומלץ לחזור על הבדיקה ולהשלים בהקדם בדיקת שתן לכללית ובדיקת יחס חלבון קריאטינין בדגימת שתן כדי לבחון אם יש אובדן חלבון בשתן כסיבה לירידה ברמת האלבומין וכמובן לפנות בהקדם לראומטולוג המטפל. בהצלחה

קבעו לי פיברומיאלגיה אבל רופא המשפחה שלי טוען שזה זאבת ורוצה שאגש לראומטולוג אחר , אני מחפשת ראומטולוג בצפון שיודע לאבחן את המחלה . לפני 14 שנה היה לי את התפריט בצורת פרפר בהריון וקצת אחרי הלידה עבר , מאז אני סובלת מבעיות לב צניחה של המסתם הפרעות קצב אי ספיקה מיטרלית קלה עד בינונית והמון סבל , כאבי פרקים נשירה מוגברת עד קרחות , דלקות בגוף ובחניכיים התרחבות וכאילו נוסף עוד עצם בכל המעטה של החניכיים לא יודעת אם זה קשור ...חלבון בשתן ובבדיקות דם ANA positive ו Anti ds dna 10! יש לציין כי לפני מספר חודשים הייתי מתעלפת בבית אחרי דופק מהיר מאוד ודלקות בריכוז 40אחוז שאני לא מבינה ממש מה זה אומר , אבל עברתי מאז שינוי באכילה וניקוי רעלים וזה מאוד שיפר לי לכמה חודשים את ההרגשה אבל עכשיו שוב לא מרגישה טוב וממש רוצה להבין מה יש לי ואם זה באמת זאבת אנא צרו עימי קשר תודה רבה מיטל

לקריאה נוספת והעמקה

מיטל שלום מתוך המידע שנתת לא ניתן לקבוע אם מדובר בזאבת. חלק מהתסמינים שציינת אינם ספציפיים ועלולים להופיע גם במצבים אחרים. את זקוקה להערכה ראומטולוגית עדכנית. אני ממליצה לחזור על בדיקות דם ושתן עדכניות ולפנות לאחת המחלקות הראומטולוגיות באזור חיפה , קרוב לאזור מגוריך. בהצלחה!

05/09/2018 | 07:40 | מאת: אני

בבדיקת דם. Ptt sensitive stago נמצא ערך 51. בעוד שהטווח 31 עד 49. האם יש לזה משמעות? את הבירור עשיתי בחשד ללופוס והפלות חוזרות.. ותסמיני לופוס שונים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הערך של PTT 51 הוא מעט מעל לנורמה . כדי לבחון אם זה בעל משמעות, במיוחד בהקשר לברור סיבה להפלות חוזרות מומלץ להשלים בדיקת קרישה בשם: lupus anticoagulant וכן בדיקות נוספות העשויות להעיד על נטיה לקרישיות יתר מסוג זה כולל: anticardiolipin IgG and Igm anti beta glycoprotein I IgG and IgM

שלום . אני בת 29. סובלת למעלה משנתיים מפריחה שרק הולכת ומתפשטת. ירכיים כל אורך היד. פנים.תנוכי האוזניים. יובש קיצוני בעור. הנגעים מעקצצים. משאירים לי צלקות בגוף. ברקע.. הפלות חוזרות. ואמא עם סקלרודרמה. ו d's anti DNA חיובי. עיפות ונשירת שיער. כאבים קלים במפרקי הירכיים. רציתי לדעת. איך אפשר לאבחין בין דרמטטיטס אטופיק. ללופוס? לאחרונה עשיתי ביופסיה. ממתינה למענה בינתיים ... רוצה לדעת מה יש לי?מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

כדי להגיע לאבחנה של לופוס, ניתן להיעזר במספר קריטריוני אבחנה שכוללים בדיקות מעבדה (דם ושתן), ממצאים בבדיקה גופנית ותלונות מסוימות. במקרה שלך מהנתונים שהעברת לא ניתן לקבוע אבחנה, ויתכן שהביופסיה תכוון ותעזור בכך, אולם יש עוד סדרה שלמה של נוגדנים שכדאי לקחת, כולל כאלו לקרישיות יתר. בהצלחה!

בדיקות קרישיות עשיתי במהלך הבירור להפלות. נמצא רק mthfr הטרו. בשתן כבר שנתיים.יש חלבון ודם. בנשימה לעיתים כאבים בכתף. ובדם. פריטין נמוך מאד. ו b 12 חסר קיצוני. הריון האחרון הסתיים באי ספיקת שליה. והיפרדות שליה. התמונה הזו מתאימה ללופוס? מה עוד עליי לעשות?

הנושא מורכב מכדי לתת תשובה מפורטת במסגרת הפורום הזה וודאי שלא ניתן לקבוע אבחנה. החשד ללופוס עדיין רק חשד וכדי לבסס אותו הדרך הטובה ביותר היא לפנות לראומטולוג שישלים את כל הבדיקות: יעבור על מה שנעשה וישלים את החסר ולחזור על בדיקות שהיו תקינות בעבר (לפעמים התוצאות משתנות והופכות משלילי לחיובי), יקח אנמנזה מפורטת ויבצע בדיקה גופנית מדוקדקת. לא צריך להיות חלבון ודם בשתן, צריך לוודא שהבדיקות נעשו כמו שצריך, לעשות איסוף שתן לחלבון, שתן למיקרוסקופ והרשימה עוד ארוכה. לכן צריך ראומטולוג במרפאה שיכוון וינהל את הברור

תודה רבה על הסבלנות. ועל המידע!

20/08/2018 | 13:05 | מאת: משה

שלום בן 45 ללא מחלות (למעט יל"ד) בעקבות פריחה בפנים נשלחו בדיקות דם בשתי בדיקות שונות ANA MULTIPLEX POSITIVE ANTI DSDNA 13 בבדיקה ראשונה ו-18 בבדיקה שניה יצויין ש DSDNA-IFA ן-ANA-IFA שנשלחו עם הבדיקה השניה חזרו שליליות השאלה היא לאילו בדיקות מאמינים - האם לבדיקות בשיטה הראשונה שחזרו חיוביות פעמיים או לבדיקות בשיטה השניה ? (ד"א שאר הבדיקות כולל C3 C4 ESR PT בדיקות שתן וכו .. חזרו שליליות) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, תודה על השאלה. הבדיקה שחזרה אצלך חיובית היא באמת בוצעה בשיטה לא אמינה מספיק (ELISA) ולכן, בגלל ההשלכות של תשובה חיובית, מבוצעת אוטומאטית בדיקה נוספת בשיטה יותר מדויקת שנקראת IF (אימונופלורוסנס), ואם היא שלילית אז הבדיקה כולה תקינה. לציין כי גם כך הערכים של 13 ואח"כ 18 הם גבוליים, מה שמסתדר עם תוצאת תקינה בIF. תרגיש טוב

Sm Ab. (Smith) 3 U/ml-קטן מ :ערכי ייחוס Negative <7 U/mL Equivocal 7-10 U/mL Positive >10 U/mL Ro Ab Anti SSA הערות לבדיקת 3 U/ml-קטן מ :ערכי ייחוס 7 - 10 U/mL גבולי > 10 U/mL חיובי La Ab Anti SS 3 U/ml-קטן מ :ערכי ייחוס 7-10 U/ml גבולי > 10 U/ml חיובי RNP Ab 3 U/ml-קטן מ :ערכי ייחוס 5.0 - 10.0 U/mL גבולי >10.0 U/mL חיובי Antinuclear Ab Adults 1.6 ערכי יחוס 0-1 האם מתאים ללופוס או סיוגרן בציון העובדה כי החולה ,בחור כבן 30 אובחן כחולה ב MF תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מהדרך שבה הוצגו הנתונים בפורום לא ניתן להבין דבר. אני מציע לצלם את הדף (כמובן לפני שמעלים, למחוק פרטים אישיים) של הבדיקות ולהעביר שנית.

לפני כשנתיים עברתי ניתוח להסרת מאקרואדנומה מההיפופיזה לאחר לידה 3. לפני הניתוח אובחן קרישיות יתר וקיבלתי זריקות מחשש ללופוס. מאז וגם לפני הניתוח, דיכאון, בכי, סחרחורות, חוסר שיווי משקל וריחוף, לעיתים לא מחוברת למציאות, מזה כחודשיים, כאבים בחצי גוף שמאל עד לרמה של שיתוק וחוסר תחושה מוחלט, צלליות מרצדות מול העיניים, צמרמורות, כאבי גב, כאבים בחזה. כיום לוקחת קסאנקס בלילה ורק נגמלתי מויפקס שלקחתי ביום. האם תופעות אלו יכולות לצוץ מלופוס אן שהבעיה נירוכירוגית או הורמונלית בכלל. חייבת לציין שהמצב מחמיר בשבוע שלפני הוסת, הוסת ארוכה , כ 10 ימים וממשיך עד כשלושה ימים אחרי הוסת. למי לפנות, אנא עצתכם בדחיפות. ספיר

שלום רב, בתשעה חודשים האחרונים הופיעה לי פריחה 3 פעמים לאחר חשיפה לשמש התפרחת הופיעה בעיקר בזרועות ומתחת לצוואר. בבדיקות מעבדה ה-ana היה תקין ובממצאי הביופסיה היה כתוב שהאבחנה מתאימה ל erythema multiforme אך גם ל- le. לסיכום הרופאה כתבה באבחנה שהכל הנראה זה לופוס עורי . לאחר ששללה את האפשרות לerythema multiforme כיוון שלא היה לי הרפס.איך ניתן לקבוע בוודאות שזה לופוס עורי ?אם בממצאי הביופסיה לא היה אזכור למחלה זו ע"י פענוח הפתלוג ואם בדיקות הדם תקינות ?כעת נשלחתי לבדיקות תפקודי קרישה ול anti phospholipid abובדיקת שתן לחלבון האם התשובות הללו יכולות לשפוך אור אם אכן מדובר בלופוס עורי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לופוס יכול להיות רק בעור ויכול להיות מחלה כללית (סיסטמית) שגם מערבת את העור. יש בלופוס כמה סוגים של פריחות, המוכרות יותר הן פריחה על הפנים (נקראת פריחה פרפר בגלל הצורה) ופריחה שדומה לפסוריאזיס (רובד אדום עם קשקשת). יש עוד הרבה מאוד סוגים של פריחות, ולכן כדי לאבחן חייבים לבצע מהנגע ביופסיה ולחפש מאפיינים של לופוס. מלבד מראה התאים במיקרוסקופ, יש מקום גם לצבוע בטכניקות מיוחדות את הביופסיה. ועדיין, לפעמים קשה להגיע למסקנה ולכן יש מקום לשקול ביופסיה נוספת כי המשמעות יכולה להיות חשובה, וזה גם חומר למחשבה במקרה שלך. למיד אפשר לבקש חוות דעת נוספת של פתולוג. בכל מקרה ובאופן כללי- חשוב לוודא שאין מעורבות מערכות אחרות בגוף במחלה ולכן נשלחת להשלים בדיקות (אלו שציינת). רק להזכיר בנוגע ללופוס ופריחות (ולופוס בכלל) שיש חשיבות רבה לנסות להימנע מחשיפה לשמש (למרוח קרם מקדם הגנה לפחות מספר 15) וגם עישון יכול להחמיר פריחה בחולי לופוס. בהצלחה.

תודה על המענה. בבדיקות הדם הופיע ערך של rf מוגבר .ana היה תקין . בהינתן שזה המצב לופוס עורי וערך של rf מוגבר מותר לי לעבור פרוצדורה של ניתוח פלסטי (הרמה והגדלת חזה ) או שאין קשר בין הדברים ?היות ויש שיבוש במערכת החיסון אני קצת חוששת

RF יכול להיות מעט מוגבר בכ 10-15% מאוכלוסיה בריאה. בהנחה שאין מחלה סיסטמית (כללית) פעילה, אין התוויה כנגד ניתוח אסטטי, אולם אם הבעיה העיקרית היא עורית, כדאי להתייעץ עם רופא עור, שמתמחה במחלות עור אוטואימוניות.

אני במעקב של רופאת עור מומחית בבית חולים (מרפאות חוץ) אך אינני יודעת אם מתמחה ספציפית במחלות עור אוטואימוניות ...אתה יכול להמליץ לי על רופא באזור חיפה ?

לא מכיר בחיפה אבל את יכולה להתייעץ עם רופאת העור שלך

08/08/2018 | 18:16 | מאת: אור

שלום רב,בהמשך לתכתובת שלנו נפגשתי היום עם ראומטולוג בבית חולים רמבם ..הצגתי בפניו את תשובות ב.דם והוא שלל זאבת וסקלרודרמה.התייעצתי איתו לגבי ניתוח להגדלת חזה והוא בתגובה אמר שהיות ויש את האבחנה ללופוס עורי אזי הניתוח יכול להגביר תגובה ממערכת החיסון ויש נשים שפיתחו מחלות אוטואימוניות בעקבות החדרת שתלים. האם העובדה שמערכת החיסון שלי פועלת באופן משובש בעת חשיפה לשמש יכולה להעמיד אותי בסיכון כלשהו לחלות בסקלרודרמה ?הוא טוען שיש קשר בין שתלים לפיתוח מחלה מסוג כזה.אני ממש אובדת עצות האם לבצע ניתוח בשלב זה בהתחשב בעובדה שבשנה האחרונה פרצה לי הרגישות הזו או לחכות עם זה ולתת למערכת החיסונית אולי סיכוי להתחזק ?

אם הרופא שלל מחלה אוטואימונית אצלך (כך ציינת) אז אני לא רואה כל בעיה עם ניתוח קוסמטי. במידה וכן יש מחלת לופוס ברקע, אין התוויה נגד ניתוח כזה. לא הוכיחו בעבודה מסודרת גדולה ומקיפה שניתוחים אסטטים מסוג השתלת סיליקון גורמים להתלקחות או התפרצות של המחלה האוטואימונית, אם כי הסבירות שהתלקחות כזו תקרה, כנראה מוגברת מאדם ללא מחלת רקע אוטואימונית. אולם שוב, אם נשללה מחלה אוטואימונית אצלך, אז זה לא רלוונטי.

09/08/2018 | 16:51 | מאת: אור

היי ד"ר. תודה על מענה מפורט. מחלת לופוס סיסטמית נשללה.לופוס עורי לא נשלל ..ולפי מה שהבנתי לופוס עורי זו מחלת עור אוטואימונית .אם כך אני בדרגת סיכון להתלקחות של סקרלודרמה כיוון שלדבריו נמצא קשר מחקרי בין שתלי סיליקון להתפרצות מחלת עור אוטואימונית שנקראת סקרלודרמה.אגב בדיקות המעבדה תקינות למעט לויקופניה קלה. אני רוצה לדעת אם העובדה שיש לי לופוס עורי בלבד מכניסה אותי לדרגת סיכון לחלות במחלה נרחבת יותר עקב הכנסת שתלים וניתוח בפני עצמו שעלול להכביד על מערכת החיסון שבשנה האחרונה פעלה באופן משובש עקב כל הפריחות תודה על ההתייחסות מקווה שהבנתי את עצמי נכון בשאלות

אין תשובה לשאלה הזו ולכן אין התוויה נגד ניתוח כזה. אני מניח שהסיכון לסיבוכים מהסוג שציינת מוגבר יותר אצל אלו שמראש סובלים מבעיה אוטואימונית.

13/08/2018 | 11:42 | מאת: אור

שלום ד"ר ראשית אני מודה לך על כל ההתייחסות לשאלותיי. האם אתה יכול להמליץ לי באזור המרכז על רופא עור שמתמחה בבעיות עור אוטואימוניות ?באזור חיפה ישנם רופאי עור שמטפלים בכל הבעיות אך אני מעוניינת להגיע לרופא שזה תחום ההתמקצעות שלו.אודה לעזרה

יש באיכילוב מרפאת עור למחלות אוטואימוניות בראשותו של ד"ר טל צאלי https://www.tasmc.org.il/Personnel/Pages/Zeeli-Tal.aspx

האם צלקת אדומה יכולה להחלים ולהתבהר למרות לופוס?

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה הנכונה היא- האם הממצאים בעור מעידים על מחלה דלקתית (הקשורה ללופוס) בעור. הכי נכון לפנות לרופא עור המומחה למחלות אוטואימוניות (יש בבתי חולים במרפאות חוץ, גם באיכילוב)

שלום יש לי צלקות כתוצאה מאפליציה ,האם ניתן לבצע בחולי לופוס ניתוחים פלסטיים ושתלי עור?,

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לעשות ניתוחים מכל סוג. השאלה האם הממצאים בעור מעידים על מחלה דלקתית (הקשורה ללופוס) בעור. אם כן, הטיפול הוא לא ניתוח. הכי נכון לפנות לרופא עור המומחה למחלות אוטואימוניות (יש בבתי חולים במרפאות חוץ, גם באיכילוב)

18/07/2018 | 06:25 | מאת: אביגיל

שלום ותודה על המענה, אני בת 33, מאוזנת כבר 6 שנים, נוטלת פלקווניל 100 מג ביום. היות והיריון עם לופוס מוגדר כהיריון בסיכון, רציתי לדעת האם ניתן לטוס (5 שעות טיסה) בשלבים מוקדמים של היריון?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה מטיסה למטופלות עם לופוס. אבל צריך לוודא את הסטאטוס של קרישיות יתר שקיים (לפחות בבדיקות הדם) בכ 30% מהמקרים. במידה ויש נוגדנים, צריך לשקול טיפול מניעתי בנוגדי קרישה (זריקת קלקסאן) לפני כל טיסה ארוכה. פני לראומטולוג שלך בשאלה זו.

07/07/2018 | 15:26 | מאת: Netta

Ana 1:160 מה זה ״ ana pattern golgi״ תודה

שלום רב. בגלל כאבי פרקים התחננתי לרופא משפחה לעשות לי בדיקות דם ללופוס ולהפנות אותי לראומטולוג Ana 1:160 כאבי פרקים עקצוצים ברגליים וידיים אנמיה פצעים בפה ואוזניים גירוד אחרי חשיפה לשמש אבל אין פגיעה בכליות או כבד ואין פריחה ראומטולוג בקופת חולים ראה בדיקות ותשובה שקיבלתי ממזכירה במחלקה - ״ אמרו שמצב שלך לא מחייב דחיפות וצריך לקבוע לך תור לעוד חצי שנה ״ האם לדעתך צריך להתעקש ולדרוש לראות ראומטולוג או באמת לחכות חצי שנה חייבת לציין שכאבי פרקים בלתי נסבלים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא סביר לחכות חצי שנה לאף רופא. אני מסכים ששילוב התלונות שהצגת יחד עם מעבדה של ANA חיובי דורש הערכה ראומטולוגית. כפי שכבר ציינתי כאן בעבר, ANA חיובי יכול להיות בכ10% מאוכלוסיה בריאה והערך של הבדיקה אצלך (1:160) אינו גבוה. עדיין אפשרי שאין לך מחלה אוטואימונית ותימצא אבחנה אחרת, אך ללא ספק אין שום סיבה לחכות כל כך הרבה זמן. רק בריאות ושבוע טוב

תודה רבה 🧡

04/07/2018 | 01:36 | מאת: טלי

שלום. אני בת 29. הועלה אצלי חשד ללופוס עקב anti ds dna חיובי. וגנטיקה. אמא~סקרלודרמה. פריחה כרונית .10 הפלות חוזרות... בבירור נוסף שעשיתי נמצא גם בבדיקת שתן שלמעלה מ 9 חודשים האחרונים באופן קבוע נמצא אצלי בשתן חלבון 10 וכדוריןת אדומות 0.3 . ככה נמצא ב 9 בדיקות שתן לפחות. ובנוסף בהריון האחרון נטלתי קלקסאן ואספירין אמפירי. אך ההריון הסתיים בשבןע 32 עקב אי ספיקת שליה. והיפרדןת שליה. האם הדברים הנ"ל מחזקים את החשד,ללופוס? האם מוצדק ליטול קלקסאן ואספירין בהריון?

לקריאה נוספת והעמקה

הי טלי, שילוב של סיפור משפחתי כפי שציינת, פריחה, מעבדה (אנטי DS-DNA חיובי), חלבון בשתן והפלות חוזרות- יכול מאוד להתאים ללופוס וסינדרום קרישיות יתר מיילדותי (APS). במקרה כזה את צריכה להיות במעקב ראומטולוגי מסודר בין ההריונות , גם כדי לבסס את האבחנה של לופוס (או לשלול, או למצוא הסבר אחר) ואולי לקבל טיפול קבוע, ובעת ההריון במעקב של גניקולוג מומחה להריון בסיכון. באיכילוב יש מרפאה משולבת של שני רופאים- מרפאת לופוס והריון- הכוללת ראומטולוג+גניקולוג. יתכן ויש מקום לקחת אספירין וקלקסאן במינון גבוה ממה שלקחת. בנוסף לראות אם מחלה אוטואימונית אחרת (לופוס?) פעילה ולטפל בה. שיהיה המון בהצלחה ורק בריאות

25/06/2018 | 10:47 | מאת: דנה

שלום רב, בת 32. ילדתי לפני חצי שנה בן ראשון בלידה קיסרי (חירום) שלאחריה הייתי מאושפזת במשך 10 ימים עקב זיהום בשל חיידק איקולי ואנטופוקוליס קקליס בנרתיק. טופלתי במספר סוגי אנטיביוטיקות במשך כשבועיים. מאז עברו כמה חודשים ולאחרונה התחלתי להרגיש כאבי מפרקים (בעיקר באגודלים ובעיקר בשינה). פניתי לרופאת משפחה ששלחה אותי לבדיקות דם. Ana יצא חיובי (רמה 2). Rf בטווח הנורמה.Crp קטן מ0.5. אנטי Dna לא נבדק. שאלתי היא - 1. האם הממצאים מעידים על לופוס? 2. האם אני יכולה להניק את התינוק שלי על אף ה Ana החיובי ובטרם השלמתי את הבירור הרפואי אודות הגורם למדד חיובי זה? אודה על תשובה מהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

ANA יכול להיות חיובי בכ 10-15% מאוכלוסיה בריאה, ולכן לא היתי ממהר לקבוע על סמך ANA חיובי שמדובר בבעיה רפואית. שאר הבדיקות שציינת תקינות, מה שמעודד כמובן. מצד שני, אם יש כאבי מפרקים אז כדאי לעבור הערכה מסודרת אצל ראומטולוג. אין בעיה להניק עם ANA חיובי (ראי אותה התייחסות לשאלה הקודמת). מזל טוב ורק בריאות.

26/06/2018 | 19:35 | מאת: דנה

תודה רבה על המענה המהיר. היום עשיתי גם בדיקת דם לאנטי Dna. ממתינה לתוצאות. בינתיים כאבי מפרקים קצת התגברו ומורגשים גם באצבע המורה בכף היד, בבהונות כף הרגל ומעט בקרסול. קבעתי תור לראומטולוג. כמו כן, תרבית שתן חזרה חיובית. ברזל נמוך (אבל זאת בעיה ישנה אצלי). שתי שאלות ברשותך: 1. בחצי שנה האחרונה אני בחופשת לידה מגדלת תינוק בבית ועושה המון המון שימוש במפרקים (שלא כמו קודם ללידה. אני עובדת בעבודה משרדית). יכול להיות שהכאבים מגיעים פשוט מיתר שימוש במפרקים? יכול להיות שזאת גם הסיבה לעליית הANA? 2. אני רואה שאתה מתייחס בפורום לכמה שיטות לבדיקת Ana ואנטי Dna. איך אני יודעת אם הבדיקה שעשו לי היא המהימנה? (בדיקה בקופח מכבי, כאמור ערך של 2 ב- ANA כאשר הנורמה בין 0 ל-1). תודה רבה!

בוקר טוב דנה, לגבי השאלה הראשונה- וודאי שהכאבים יכולים להיות קשורים לעבודה ולטיפול בתינוק, ולכן כפי שכבר כתבתי, אין סיבה למהר ולקבוע שמדובר בבעיה ראומטולוגית. מצד שני, אם יש תלונה חדשה של כאבי מפרקים בכפות הידיים- הדרך הנכונה להעריך במה מדובר היא לפנות לראומטולוג להערכה מסודרת ולבדיקה גופנית. לגבי השאלה השניה- ANA יכול להיות חיובי בכ15% מאוכלוסיה בריאה, סיבות נוספות- בעיות בבלוטת התריס, תגובה לתרופות שלוקחים (אנטיביוטיקה? ואז כשמפסיקים הANA צריך להיעלם), להופיע לפרק זמן קצר אחרי זיהום, וגם חלק ממחלה אוטואימונית. בדיקת אנטי DS-DNA שלילית -בדר"כ התוצאה אמינה, אבל אם היא חיובית אז קופ"ח צריכה לוודא עם שיטת בדיקה אמינה יותר (זה אמור להתבצע אוטומאטית).

19/06/2018 | 11:13 | מאת: הדר

האם רופאים נוהגים לתת גלולות למניעת הריון כאשר הלופוס לא פעיל ?או שחולי לופוס לעולם לא מומלץ להם לקבל גלולות?

לקריאה נוספת והעמקה

חולות לופוס שמחלתן יציבה ואינה פעילה, יכולות לקחת גלולות למניעת הריון. מטופלות עם רמה גבוהה של נוגדנים לקרישיות יתר (anti phospholipid antibodies), אצלן עדיף שימוש בגלולות שמכילות פרוגסטרון ולא אסטרוגן. נקודתית- כל מקרה לגופו- עדיף תמיד להתייעץ עם הראומטולוג ו/או גניקולוג מומחה להריו בסיכון.

19/06/2018 | 07:51 | מאת: טלי

שלום. אני בת 29 ומזה ככמעט שנתיים סובלת מנגעים בעור. בעיקר ברגלים ובידים ומאוחרי האוזנים. לאחרונה הנגעים התגברו עוד יותר. הם לא מגרדים אך לא אסטטים. ומשאירים לי צלקת על העור לאחר ריפוי.במהלך הבירור נמצא anti ds dna חיובי. ודבר נוסף. ברקע עברתי 10 הפלות חוזרות ולא נמצאה סיבה. אני סובלת מעייפות קשה. וחום לאחר חשיפה ממושכת לשמש. וכאבים במפרק הברך בבוקר. לאמא שלי יש סקלרודרמה כרגע אני נמצאת בברור בחשד ללופוס. האם התסמינים הנ"ל מהווים קשר כלשהו ללופוס? אודה למענה.

לקריאה נוספת והעמקה

הי טלי, שילוב של סיפור משפחתי של מחלה אוטואימונית (סקלרודרמה למשל), פריחה, הפלות חוזרות ומעבדה עם אנטי DS-DNA חיובי, בהחלט מעלים אפשרות שמדובר בלופוס. צריך לחדד את הדברים: לוודא שנעשתה בדיקת אנטי DS-DNA טובה ואמינה, להשלים בדיקות קרישיות יתר (APLA) וסרולוגיות אימוניות נוספות, בדיקות דם ושתן וכמובן צריך הערכה ראומטולוגית מסודרת. לפעמים יש צורך בביופסיה מהעור כדי לבסס את האבחנה. יתכן שהביטוי העיקרי (או היחידי) של המחלה היא מעורבות העור, ואז הטיפול יכול להיות יחסית קל, כמו תרופה שנקראת פלקווניל. בהצלחה ורק בריאות!

תודה על המענה! עשיתי בדיקות שתן ונמצא כבר למעלה מחצי שנה בכל.בדיקת שתן. כדוריות אדומות 0.3 וחלבון בשתן 10 וליקוציטים 25. האם לזה משמעות? ובנוסף באופן כמעט קבוע הטסיות אצלי נמוכות הכי הרבה 160. האם זה גם קשור ללופוס? בנוסף בהריון האחרון נטלתי קלקסאן ואספירין אמפירי.. למרות זאת ילדתי בשבוע 32 עקב אי ספיקת שליה והיפרדות שליה . כל זה קשור ללופוס?

17/06/2018 | 13:50 | מאת: הדר

האם פלאקווניל יכול לסייע לאלרגיות?או לרגישות לתרופה?,אני שואלת כי מאז לקיחת מינוצקלין החלה לי פריחה בפנים שעתה מאוד חלשה היא הייתה בעבר יותר דומיננטית,וונאמר לי שמינוצקלין עלול לגרום לפריחות גם למי שרגיש לתרופה, אך בינתיים הרופאי עור טוענים שמה שיש לי לא נראה כמו אלרגיה, וראמוטולוג טוען שאין לי לופוס, האם יכול להיות שהמינוצקלין סתם מסיבה לא ברורה לא עשה לי טוב לעור הפנים? ממה הפריחה יכולה להיות? כתוצאה ממינוצקלין מלבד אלרגיה ולופוס? והאם פלאקווניל יכול להעביר גם פריחות אחרות שמקורן הוא לא מלופוס כי זאת תרופה שטובה לעור באופן כללי?

לקריאה נוספת והעמקה

אני מבין ממך שאין לך אבחנה של לופוס. מינוציקלין שניתן כטיפול עבור מחלות עור, יכול לגרום לפריחות, כולל פריחות שקשורות ללופוס. במקרה כזה הטיפול הוא הפסקת התרופה ולראות שהפריחה חולפת (ולא טיפול בפלקווניל). בכל מקרה, אם עולה חשד ללופוס, צריך גם להיבדק ע"י ראומטולוג שיקבע האם יש קשר בין הטיפול במינוציקלין וגם לוודא שאין פגיעה באיברים אחרים (כמו כליו, מפרקים ועוד).

17/06/2018 | 21:39 | מאת: vsr

כיצד הראומוטולוג יודע שאין פגיעה באיברים פנימיים לפי מה?

לפי התלונות, הבדיקה הגופנית ובדיקות עזר. למשל, פגיעה בכליות יכולה להתבטא בחולשה, בצקות, חלבון בבדיקת שתן ועליה בקריאטינין בבדיקת דם

14/06/2018 | 17:48 | מאת: לופוס וראייה

האם חס ושלום יכולה להיפגע הראייה מלופוס?

לקריאה נוספת והעמקה

מחלת לופוס יכולה באופן תיאורטי לפגוע בעין והבעיה השכיחה ביותר בהקשר הזה היא יובש בעיניים. באופן עקרוני, כל חולה לופוס הסובל מתלונה בראיה צריך להיבדק על ידי רופא עיניים. במידה ומדובר בתלונה הנובעת מיובש, בדר"כ הטיפול הוא טיפות תחליפי דמעות. הברור נעשה על ידי מבחן שנקרא מבחן שירמר (בדיקה זמינה, פשוטה ומהירה). תלונות בעיניים יכולות גם להיגרם מטיפול תרופתי (סטרואידים יכולים לגרום לקטרקט, גלאוקומה. פלקווניל יכול לגרום באופן נדיר לבעיה הרשתית). כמובן לזכור שתלונות של הפרעה בראיה נגרמות לעיתים מסיבות אחרות שאינן קשורות ללופוס.

האם פלאקווניל יכול לסייע לאלרגיות?או לרגישות לתרופה?,אני שואלת כי מאז לקיחת מינוצקלין החלה לי פריחה בפנים שעתה מאוד חלשה היא הייתה בעבר יותר דומיננטית,וונאמר לי שמינוצקלין עלול לגרום לפריחות גם למי שרגיש לתרופה, אך בינתיים הרופאי עור טוענים שמה שיש לי לא נראה כמו אלרגיה, וראמוטולוג טוען שאין לי לופוס, האם יכול להיות שהמינוצקלין סתם מסיבה לא ברורה לא עשה לי טוב לעור הפנים? ממה הפריחה יכולה להיות? כתוצאה ממינוצקלין מלבד אלרגיה ולופוס? והאם פלאקווניל יכול להעביר גם פריחות אחרות שמקורן הוא לא מלופוס כי זאת תרופה שטובה לעור באופן כללי?

11/06/2018 | 17:43 | מאת: הדר

שלום רב,האם במידה וקיימת נשירת שיער וחשד ללופוס יש דרך למנוע מצב של היווצרות קרחות?כיצד חולי לופוס מטפלים בנשירת שיער והאם הפלאוקווניל יעיל במקרים כאלו או שלא ניתן למנוע התקרחות כתוצאה ממחלת לופוס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, צריך לבחון כמה דברים: - האם ההתקרחות בכלל קשורה ללופוס. יתכנו סיבות אחרות כמו חוסר איזון בלוטת התריס, חסרים של ברזל, ויטמינים כמו B12 וכו'. במקרה כזה הטיפול הוא בבעיה עצמה ולא בלופוס (למשל, לקחת ברזל) - במידה ויש חשד ללופוס פעילה, מה לגבי מערכות אחרות בגוף, למשל כליות, מפרקים, ממצאים אחרים בעור, בדיקות מעבדה שיכולות להעיד על מחלה פעילה. במקרה כזה הטיפול הוא כוללני ויכול לעזור גם להתקרחות - קיימת אפשרות בהתקרחות נגרמת מתרופות שנותנים ללופוס, כמו פרדניזון, MTX ועוד. - במידה והפריחה היא ביטוי ללופוס פעיל שקיים רק בעור ולא במקום אחר, צריך לפנות לרופא עור מומחה למחלות אוטואימוניות. יש כמה סוגי התקרחות, הופעת נגעים עוריים מסוגים שונים. לפעמים צריך לקחת ביופסיה כדי לאבחן. אם פלקווניל לא מספיק לעיתים אפשר להזריק קורטיזון לזקיקי השיער. בהצלחה

25/07/2018 | 15:44 | מאת: נעמה

האם פלקווניל יעיל במקרה של נגעים על הקרקפת (dle) אלופציה אראטה + נשירת שיער מפושטת ? האם פלקווניל יפסיק את הנשירה וירפא את הנגעים....בנוסף לאלוקום . תודה.

25/07/2018 | 17:31 | מאת: ד"ר וולמן

כפי שכבר הגבתי לשאלות דומות בנושא (11/6/2018), לאיבוד שיער בלופוס יש כמה אפשרויות ולא רק המחלה עצמה. במידה ולופוס עצמו גורם לפריחות או לאיבוד שיער, צריך לטפל במחלה, בין אם בטיפול מקומי ובין אם טיפול סיסטמי. צריך לבדוק שאין פגיעה באיברים אחרים בגוף לפני קביעת הטיפול המתאים. ספציפית לגבי DLE- פלקווניל יכול להיות טיפול מתאים, גם הזרקות של קורטיזון לזקיקי השיער, משחות שמכילות סטרואידים או תרופה אחרת המשפיעה על מערכת החיסון (ציקלוספורין למשל). בכל מקרה, מומלץ להיוועץ עם רופא עור שמומחה למחלות אוטואימוניות, יש רופאים מומחים במרפאות חוץ בבתי החולים.

נעמה משתמשת במייל שלי ושואלת שאלות בשמי ,תפסיקי לעשות זאת מייד!!!,האם בפורום זה פורסם גם המייל הפרטי שלי?

סליחה טעות שלי לא הבנתי משהו.

01/06/2018 | 18:29 | מאת: לונה

קיים חשד ללופוס כשנה.ללא תסמינים קליניים אך קים נוגדן חיובי וגם אנא חיובי חלש.האים רצוי לא להחשף לשמש על מנת לא לזרז הופעת לופוס? מה ההמלצןת לגבי החשיפה לשמש זה בילתי אפשרי בקיץ להמנע מחשיפה בטיולים ובים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי לונה, אם יש חשש ללופוס, אז צריך להיות גם חשש משמש. המנגנון, בתיאוריה, הוא מוות של תאי עור כתוצאה מחשיפה לשמש, והמרכיבים של התאים המתים נחשפים למערכת החיסון ש"מעירים" אותה לפעול נגד הגוף עצמו. המשמעות במקרה כזה היא להקפיד להימרח בקרם הגנה מינימום מקדם מספר 15 (לדעתי האישית עדיף לשים ממש בלוק- את המספר הגבוה ביותר), ובכלל להשתדל להימנע משהות בשמש, גם עם מריחת הקרם. למשל, להעדיף תמיד להיות בצל, ללבוש בגדים (דקים בקיץ) ארוכים, כובע רחב שוליים וכו'. בים אפשר לשבת בצל אבל להימרח טוב. מסכם את הדברים העיקריים: קרם הגנה, לנסות להימנע משהות תחת השמש, כובע רחב שוליים, לנסות לצמצם הליכה עם קצר בשעות היום. זה לא אומר שאי אפשר לטייל בשעות היום, אם מקפידים על הדברים שציינתי.

04/06/2018 | 07:10 | מאת: לונה

תודה על המענה עבודתי דורשת שהיה בשמש אני שוקלת הסבה מקצועית.איני מטופלת תרופתית עפ החלטה של ראומטולוג בהעדר מספיק סימנים ללופוס .האים החשד יוסר בשלב כלשהו או ההמנעות מהשמש הינה לצמיתות בכל מקרה תודה מראש

הי, לא נוח ולא אפשרי לתת המלצה עם משמעות גדולה כ"כ דרך הפורום. זה צריך להיעשות במסגרת הערכה מסודרת במרפאה.

האם יכול להיות שלמרות שהיה בעבר ana חיובי ולאחר מכן בבדיקות הבאות ana שלילי עדיין יש סיכוי שאין זאבת כלל , או שלא?

לקריאה נוספת והעמקה

זה לא ענין של שחור ולבן. האבחנה מבוססת לא רק על בדיקת דם (כמו ANA) אלא על מכלול של דברים. אם ANA היה חיובי והפך לשלילי, עדיין יכול להיות שמדובר בלופוס. רק בריאות

24/05/2018 | 21:30 | מאת: x

שלום במידה ומזמן יצא לי ana חיובי, אך שלוש שנים מהופעת הפריחה אינני סובלת מתסמינים כלל של לופוס ,לקחתי פלאקווניל ובבדיקה האחרונה יצא ana שלילי ,האם יכול להיות שאין לי לופוס ?או שכן יכולה להתקיים זאבת מבלי תסמיני זאבת? ,בנוסף הרופא טוען שהפריחה מקורה לא מלופוס וכי איננה נראית כפריחת לופוס, ומתכוון לשלול לי את החשד ולאשר שאין לי לופוס כלל ,האם זה מסוכן? כמה זמן מהופעת הפריחה צריכים להתפתח התסמינים ללופוס?

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי עניתי לך בתשובה לשאלה האחרונה בפורום

ממש לא ענית לי אם יש זאבת ללא תסמינים?,הפורום הזה פתוח לכולם וזכותי לשאול כמה שאלות שארצה,בלי שיגבילו אותי.

שלום רב, נשאלו 2 שאלות זהות בפורום ולכן הפניתי בפעם השניה לתשובה שנתתי קודם. לשאלתך- כן. יש בדר"כ 2 אפשרויות- בהתחלה יכולים להיות מדדי מחלה רק בבדיקות דם ללא ממצאים בבדיקה גופנית וללא תלונות. בנוסף המחלה יכולה להיות פעילה ואז להיכנס לרמיסיה והמטופל/ת ללא תלונות עם הטיפול. לפעמים מוצאים את המעבדה במקרה ללא כוונה, ואז לא פשוט להחליט מה המשמעות. לעיתים יש צורך במעקב בלבד ללא טיפול.

23/05/2018 | 22:59 | מאת: ס

שלום ,רופא מהקופה בהתחלה אבחן אצלי לופוס על סמך בדיקות דם ונתן לי פלאקווניל , הלכתי לחוות דעת שנייה, בעודי לוקחת כבר הרבה זמן את הכדורים, הייתי אצל החוות דעת שנייה במעקב של כמה חודשים והא בדק שוב את הדם וטען שאין לי לופוס כלל ושאפילו הפריחה שלי היא לא פריחת לופוס?, האם הבדיקות דם עשויות להשתנות עקב התרופות ? ובמקרה כזה על סמך מה קובעים שאין לופוס? מה אם הוא טועה וקיים אצלי לופוס? האם ניתן לקבוע אם יש לופוס בעודי לוקחת את התרופות שאמורות להפחית סימטומים? בקיצור איך ניתן לדעת שאין לופוס?

לקריאה נוספת והעמקה

הי. לא אוכל להתייחס כמובן למה שנאמר לך ע"י כל רופא, אבל אבחנה של לופוס מורכבת מלקט של קריטריונים שכוללים ממצאים בבדיקות מעבדה וממצאים בבדיקה גופנית. במעבדה ישנם נוגדנים עצמיים (הגוף מיצר נגד עצמו). לא תמיד הם מוגברים, לעיתים זה תלוי בפעילות המחלה. נהוג לומר שאין לופוס בלי ANA חיובי. לציין בהקשר זה שגם שיטת הבדיקה במעבדה יכולה להשתנות ולהשפיע על התוצאה. קלינית- יכולה להיות מחלה מאוד קלה עם קצת כאבי מפרקים ופריחה, ומצד שני יכולה להיות מחלה שתערב הרבה מערכות כמו כליות, מח, לב וכו'. כל מטופל עם לופוס צריך לקבל פלקווניל ללא קשר לעוצמת/פעילות המחלה. עם הטיפול הזה אינו מספק, אפשר ולפעמים צריך להוסיף תרופות נוספות. לגבי הפריחה, אם יש ספק לגבי האבחנה, אפשר לעשות ביופסיה מהעור ולקבל תמונה יותר ברורה. בהצלחה ורק בריאות!

15/05/2018 | 03:02 | מאת: לי

שלום, בת 32 ללא רקע של מחלות ובריאה בדרך כלל. לפני כשנה נכנסתי בעוונותי למיטת שיזוף עם קרני uv ולאחר מכן נשארו לי סימני תפרחת קטנים מאוד עד זעירים על עצמות הלחיים. בתחילה לא ייחסתי לכך חשיבות וצד אחד נעלם כלא היה ולאחר כחצי שנה פניתי לרופא עור באשר לכתם השני שנשאר והוא אמר שמדובר בכתם שלא עובר ואף אולי בהתרחבות נימי דם ועשה לי טיפול בחנקן פעמיים תוך חודשיים ונשארה לי צלקת אדומה מוגדרת בעיגול ואמר שהוא לא מצליח לטפל ולכן הפנה אותי לרופא שמתמחה בלייזר פניתי לרופא עור נוסף והוא הפנה אותי לבדיקת דם ana ובמקביל נתן לי למרוח משחה שנקראת אלוקום. כשהתוצאות בדיקת הana הגיעו ניתן לראות שבחלקה היו חיוביות ומעל לטווח התקין. אני מצרפת כאן גם תמונה של הכתם וגם את תוצאות המעבדה של הבדיקות. חשוב לציין שאני מודאגת נורא לאחר שקראתי שיש אפשרות שמדובר בלופוס. בנוסף, אציין שבשבוע האחרון חזרתי לפעילות ספורט ונתפסו לי השרירים שואלת האם הפעילות ושימוש באולקום יכלו לשבש את התוצאה שקיבלתי אבקש פענוח של הבדיקה והערכה עד כמה שניתן. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא הצלחתי לראות את התמונה, אבל שילוב של פריחה בפנים וANA חיובי דורשת הערכה משולבת של ראומטולוג (לבחון האם ישנה בעיה סיסטמית/כללית) ורופא עור כזה במתמחה במחלות אוטואימוניות של העור. על סמך הנתונים שכתבת לא הייתי ממהר לקבוע אבחנה של מחלת לופוס או מחלה אוטואימונית אחרת. כדאי להתקדם בברור

הי, מאחר והקובץ לא עלה העתקתי את התשובות אשמח לתגובה יותר פרטנית לאחר עיון בתוצאות ANA MULTIPLEX POSITIVE ANTI DS DNA 7.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (.........)* Indeterminat ANTIRIBOSOMAL P < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI RNP 0.30 AI ( 0.00- 0.90) (..*......) Negative ANTI RNP-A 0.30 AI ( 0.00- 0.90) (..*......) Negative ANTI SM < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SM/RNP < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SCL-70 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI RNP 68 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI RO (SS-A) 7.50 AI ( 0.00- 0.90) (.........)* Positive ANTI LA (SS-B) < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SS-A 52 7.50 AI ( 0.00- 0.90) (.........)* Positive ANTI SS-A 60 1.10 AI ( 0.00- 0.90) (.........)* Indeterminat ANTI CHROMATIN < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI JO-1 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90) <

יש עוד נוגדנים חיוביים, מה שמעלה את הסיכוי לבעיה אוטואימונית, אבל עדיין המלצותי הקודמות לא השתנו

אני מודה לך מאוד

27/04/2018 | 05:47 | מאת: הרופא אבו שוקרה מסורוקה אמר לי שמותר לי

הרופא ראומוטולוג שלי טוען שמותר לי לעבור כאשר המחלה של הלופוס א פעילה לטענתו הוא רואה שהיא לא פעילה דרך הבדיקות דם , שמותר לי לעבור טיפולי אפילציה אינפרא אדום והסרצת שיער בלייזר. האם זה נכון ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה נכון שבספרות הרפואית אין התייחסות ברורה לנושא ומכאן שאין התוויית נגד (קונטרא-אינדיקציה), אולם באמת חשוב לוודא שאין מחלה פעילה לפחות מספר חודשים (לפחות 6) ואני מציע לנסות תחילה הסרת שיער בחלק קטן מאוד בגוף ובאזור מוסתר ולחכות קצת לבחון את התגובה. בהצלחה ושבוע טוב

24/05/2018 | 07:57 | מאת: אורית

האם מותר לעבור ניתוח הרמת פנים , או הזרקות בפנים למילוי קמטים לחולי לופוס

27/04/2018 | 05:33 | מאת: האם מותר לעבור אפילציה בלופוס כשהמחלה לא פעילה

האם מותר לעבור אפילציה כאשר יש לופוס כשהמחלה לא פעילה?

09/04/2018 | 06:42 | מאת: שרונה

תודה על התשובה המהירה.עפ האינטרנט מדובר בעשרה אחוז בלבד כניראה שיש שינוי בנתונים.האים יש תקופה רגישה במיוחד בה נדרש מעקב תכוף יותר? לעיתים הנוגדני אפלה גם נעלמים ? שוב תודה על ההתיחסות המהירה

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי קרישיות יתר כבעיה בפני עצמה- המעקב והטיפול מתווים ע"י המטולוג מומחה לקרישיות יתר. כפי שכתבתי חשוב להיות במעקב ראומטולוגי במקביל בגלל סיכון יחסי לפתח מחלה אוטואימונית אחרת, כולל לופוס. כל עוד אין הוכחה למחלה כזו המעקב צריך להיות על פי הקליניקה, מניח שלהתחיל מביקורת שגרתית וההמשך לפי התרשמות הראומטולוג שבדק. נוגדי APLA יכולים להיעלם ולחזור מסיבות עלומות. עדיין, אם היה ארוע של קרישיות יתר ונמצאו הנוגדנים המתאימים, האבחנה רלוונטית גם אם הנוגדנים לעיתים נעלמים בבדיקה.

08/04/2018 | 22:46 | מאת: שרונה

אובחנתי לאחר ארוע קרישה כתסמונת אפלה נוטלת קומדין קבוע.כרגע בדיקות לנוגדני לופוס שליליים.עד מתי אני נמצאת בסיכון לפתח לופוס. האים יש פרק זמן שהסיכון יורד?האים אפשרי למנוע מתסמונת אפלה להפוך ללופוס תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

כ 30% בחולים עם APLA יכולים לפתח לופוס. הסיכון קיים תמיד ולכן כדאי להיות גם במעקב וביקורת ראומטולוג (ולא רק המטולוג מומחה לקרישיות יתר). ברגע שאת לוקחת קומדין, לפחות באופן תיאורטי, את מוגנת מקרישיות יתר. אין דרך למנוע לופוס אבל במידה ומופיע, צריך לאבחן מוקדם ככל הניתן כדי לתת טיפול מתאים.

06/04/2018 | 22:20 | מאת: גוי

ערב טוב האם ניצן לאבחן as רק על סמך סימפטומים וכאבים בגב ממושכים יותר מחצי שנה Mri תקין גב תחתון ומפרקי האגן בדיקות דם תקינות הראומטלוג אבחן אותי as על סמך סימפטומים ואמר לי שיש מצב כזה שכל הבדיקות תקינות אבל המחלה קיימת לציין שהכאב הוא תסמונת המיופאצילית כלומר לחיצה על אותו מקום מקפיץ אותי לשמיים מהכאבים , אין לי כאבים בעכוז הכאב הוא רק בפעולה כשאני נח הכאב עובר, יום שני קבלתי זריקת דפרוספן 2 מ״ג בשריר אך ללא שום שינוי חוץ מתופעות הלוואי שלה , הכאבים הם על רקע שרירים, מטופל אצל פרופסור גלב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ראשית חשוב להדגיש שכאן זה פורום לופוס ולא מחלות מפרקים דלקתיות, ואין קשר בין אנקילוזינג ספונדיליטיס (נושא שאלתך) לבין לופוס. אבחנה של דלקת מפרקים בחוליות מבוססת על מספר רב של פרמטרים, ביניהם גם הדמיה כמו MRI, אבל לא רק. למשל, תגובה לנוגדי דלקת, סיפור משפחתי של מחלות דלקתיות (כמו פסוריאזיס, קרוהן למשל), בדיקות דם עם מדדי דלקת ועוד. יתכן וקיימת אבחנה של דלקת ללא הוכחה בMRI אבל לדעתי הסיכוי לכך נמוך מאוד. הטיפול לדלקת כזו הוא בקו ראשון נוגדי דלקת שאינם סטרואידים, קו שני הוא תרופות ביולוגיות כמו למשל בולמי TNF או בולמי IL-17. בהצלחה ורק בריאות

31/03/2018 | 21:49 | מאת: זאבה

היי, אני בחורה בת 31 הובחנתי כחולת זאבת לפני 3 שנים התסמינים התחילו הרבה לפני בסביבות 6 שנים בערך. בהתחלה קיבלתי אימורן במינון של 25מ"ג הועלה ל50מ"ג אחר כך חזרה ל25 והפסקה. לפני כשנה סיימתי סדרת זריקות של עירוי שנקרא בנליסטה. הופסק, עקב ניסיון אובדני. כיום חזרו לניסיון סבב נוסף (אני אחרי 3 זריקות כאשר כל חודש מקבלים אחת) האם נדרש פרק זמן יותר ארוך להשפעה של הטיפול? האם יש טיפול יותר קל או יותר "מהיר"?

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול בבניליסטה ניתן בעירוי לווריד אחת לחודש. הטיפול נחשב ליעיל בעיקר לתסמינים של דלקות מפרקים, בעור ומאפשר ירידה במינון סטרואידים. בנוסף יש אלמנט של התייצבות פעילות המחלה. בניגוד לתרופות שעובדות מהר יחסית (סטרואידים, אימורן) כאן התגובה לטיפול מופיעה בדר"כ רק אחרי 4-6 חודשים ועם הזמן ממשיכה להשתפר. צריך סבלנות של המטופל והמטפל. במידה וישנה עדיין מחלה פעילה, למרות בנליסטה, אפשרי להוסיף טיפול- כמו סטרואידים, אימורן, MTX, ערבה ועוד.

01/04/2018 | 09:52 | מאת: זאבה

המחלה הייתה פעילה גם בטיפול הקודם וגם כיום חשוב לציין גם שבין הטיפול הקודם לטיפול הנוכחי הייתה הפסקה של מעל חצי שנה האם התדירות הוא גם פקטור חשוב להצלחה?

לדעתי יש מקום לטיפול רצוף למשך חצי שנה לפחות כדי להעריך את איכות הטיפול. במידה וצריך אז אפשרי להוסיף טיפול לבנליסטה (MTX, אימורן וכו')

14/03/2018 | 21:08 | מאת: כרמי

שלום בן 35 מזה 3 שבועות כאב במפרק זרוע יד שמול אך שאני שם יד על העצם של המפרק אני קופץ מכאבים. הכאבים מקרימים לכל אורך היד והשרירים . כבר שלושה שבועות ורק מוסיף עוד יותר .האם מדובר בדלקת מפרקים .היום התחלתי להרגיש גם יד ימין אותו מתחיל לאט לאט בכאבים אני מפוחד שזה דלקת פרקים אין מחלות רקע רק אנא חיובי rnp חיובי מעל 10 שנים. אני רוב הזמן עייף יושן הרבה שעות וקם עייף עשיתי בינואר בדיקות דם שגרתיות לא היו סימני דלקת אבל כאבי הפרקים הופיעו שבוע אחרי

לקריאה נוספת והעמקה

התלונות שאתה מתאר נשמעות כמו בעיה מכאנית ולא ראומטולוגית, כלומר לחיצה או לחץ מפיק כאב. מצד שני, אם ANA ואנטי RNP חיובי, תמיד ממליץ במידה ויש תלונה חדשה מטרידה, לעבור הערכה מסודרת אצל הראומטולוג המטפל

14/03/2018 | 21:19 | מאת: כרמי

תודה דר על התשובה המהירה אבל לא קבלתי שום מכה והכאב עכשיו גם ביד השניה מתחיל .הוא למרות זה נשמע מיכאני?

כתבתי שתיאור הכאב נשמע מכאני למרות שלא קיבלת מכה. יחד עם זאת גם כתבתי שצריך לעבור הערכה קלינית מסודרת אצל ראומטולוג נוכח המעבדה שתיארת. על סמך כל הנתונים שמסרת לא ניתן לקבוע מה האבחנה.

14/03/2018 | 21:11 | מאת: כרמי

לציין גם עשו לי גם בדיקת C3 שהיא כל הזמן תקין C4 כל הזמן מעל 50 שהגבול העליון 50 כלומר חריגה כל הזמן

26/02/2018 | 13:56 | מאת: אורטל

אני בשבוע 7 להריון כשילדתי לפני שילדתי את הבן שלי שהיום הוא בן 9 חודשים אמרו לי כשהייתי מאושפזת על אנזימי כבד גילו שייש לי אנטי la עכשיו אני בשבוע 7 להריון ואני בלחץ שייש לי את הנוגדן הזה . הידיים שלי נירדמות הרבה והברך כואבת לי מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בנוגע אלייך ללא קשר להריון- באופן כללי אם יש לך נוגדן כמו אנטי LA ותלונות נוספות (נימול וכו')- מומלץ לעבור הערכה ראומטולוגית ונוירולוגית מסודרת. סביר שרוב התלונות קשורות להריון באופן כללי ולא למחלה אוטואימונית, אבל חשוב לוודא זאת. לגבי ההריון בנוכחות הנוגדן- אצל כל אישה הלוקה במחלה ראומטית אוטואימונית או שבדמה נמצאו נוגדנים נגד גרעין ANA (Anti-Nuclear Antibody), או נוגדנים נגד SS-A/Ro ,SS-B/La -מקובל לעקוב אחר קצב לב העובר באמצעות בדיקה אקוקרדיוגרפית של לב העובר, מדי שבוע משבוע 16 עד 26 להיריון, ומדי שבועיים משבוע 26 עד 32 להיריון. הרופאים הגניקולוגים מכירים היטב את הנושא הזה, בעיקר אלו מתחום של הריון בסיכון. ממליץ לפנות לרופא כזה. בהצלחה

אני לוקחת אימורן בגלל הלופוס. בנוסף כרגע חליתי בברונכיט. האם להפסיק את לקיחת האימורן כשאני חולה במחלה אחרת שבה אני זקוקה למערכת החיסונית כדי להתגבר על המחלה (וכמובן להמשיך לקחת כשאני מבריאה מהברונכיט)

לקריאה נוספת והעמקה

כל עוד יש מחלת חום או מחלה זיהומית וצורך באנטיביוטיקה, מציע להימנע מטיפול באימורן (רק לימים ספורים). במידה והחום ממשיך או הבעיה החריפה לא עוברת, צריך להיוועץ עם הרואמטולוג המטפל.

19/02/2018 | 10:00 | מאת: מירב

האם DNADS גבוה יכול להיות באדם בריא? בגלל כאבי גב, רגליים וראש עשיתי פעמיים בדיקת אנא. יצאה חיובי וגם DNA DS חיובי 70. הרופא אמר ש DNA DS יכול להיות גם באנשים בריאים, האם נכון? המשלים אצלי תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנטי DS-DNA יכול להיות באנשים ללא תסמינים קלינים, אבל בניגוד לANA שהרבה יותר שכיח, אנטי DS-DNA דורש תשומת לב ייחודית, כלומר, הערכה מדוקדקת שמא יש מחלה תת קלינית עם ביטויים נוספים שאולי "חומקים מהרדאר". אבחנה של לופוס נעשית על סמך מספר רב של קריטריונים והסרולוגיה שציינת היא רק נדבך אחד. חשוב לבדק פמטרים נוספים שקל לפספס - חלבון בשתן, דם בשתן, ספירת דם נמוכה של לימפוציטים, ובדיקות סרולוגיה מקיפות. בגלל כאבי ראש כדאי גם להשלים בדיקות לAPLA- מצב של קרישיות יתר שיכול להתלוות ללופוס בכ 30% עם ביטויים של כאבי ראש ובכלל, לעבור עהרכה של נוירולוג, עדיף כזה עם אוריינטציה למחלות אוטואימוניות ו/או למיגרנות.

היי, האם ניתן לעבור ניתוח תיקון חזה א סימטרי תחת לופוס ברימיסיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשרי לעבור ניתוחים כאשר ברקע יש לופוס ברמיסיה. כמו תמיד, כדאי לעדכן ולהיות בקשר עם הראומטלוג המטפל, ולהבחין בין לופוס קליני ללופוס במעבדה. יכול להיות שיש שינויים בבדיקות דם (שלא מרגישים אותם בגוף) כמו בבדיקות האימוניות. בהצלחה

20/01/2018 | 20:47 | מאת: סקלרודרמה

אני חולה בסקלודרמה הרבה שנים עם פגיעה במערכת העיכול. לאחרונה יש הדרדרות. מעונינת לקבל מידע על רופא/ים שאוכל לקבוע פגישה בקשר למחלה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את זקוקה לשני מומחים: ראומטולוג וגסטרואנטרולוג- כזה שמומחה בהפרעות תנועה של מערכת העיכול. לגבי ראומטולוג, את מוזמנת ליצור קשר עם המכון הראומטולוגי באיכילוב 03-6973243, 03-6973668

24/12/2017 | 14:02 | מאת: מילי

האם אפשר להידבק בלופוס מאדם חולה במחלה?

לא! נדבקים רק במחלה זיהומית (חיידק, וירוס וכו'). לא ניתן להידבק במחלה אוטואימונית

27/11/2017 | 22:57 | מאת: ת

שלום, אני תלמידת כיתה י"א לפני צו ראשון, לפני כחצי שנה איבחנו אצלי לופוס. בעיקרון המחלה לא מפריעה לי בתפקוד היום-יומי למעט אי חשיפה לשמש. אני לוקחת תרופות ולא חווה כאבים. האם חולי לופוס מקבלים פטור מצה"ל? האם אגויס בהסתכלות על המקרה שלי כפרט? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

איני עוסק או מבין בוועדות רפואיות של בצבא. למיטב ידיעתי יכולה להיות בעיה לגייס אנשים שסובלים מלופוס, ויתכן שיש אפשרות להתנדב, אולם התשובה שלי אינה רשמית או מבוססת מדי ויש לפנות לגורמים מוסמכים. בהצלחה ורק בריאות.

21/11/2017 | 18:05 | מאת: דנה

האם זאבת דיסקונאידית תתגלה בבדיקות הדם המיועדות לכך? והאם בדיקות תקינות שוללת מחלה זו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

האבחנה של discoid lupus היא בביופסיית עור. לעיתים בבדיקות דם ANA חיובי (מיעוט המקרים), אולם בדיקה זו יכולה לתמוך באבחנה ולא מעבר.

14/11/2017 | 18:35 | מאת: מיכל

תודה רציתי לדעת באם בדיקות אימונולוגיה אלו יכולות לשלול חשד ללופוס עורי? 1. פקטור ראומטואידי קטן מ5U/ML 2. גרעין התא נוגדנים בתא 0.2 3. ב3- 141.5 4. C4- 40.2 החשד ניתן בגלל נשירת שיער ורובד אדום קטן בקרקפת. אני אמורה לעשות ביופסיה בקרקפת אך מתלבטת לכן חשוב לי לדעת באם תוצאות אלו תקינות. תודה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות שציינת תקינות. הביופסיה חשובה כדי לתת כיוון. אולי פסוריאזיס?

10/11/2017 | 06:40 | מאת: מיכל

עקב נשירת שיער עשיתי את הבדיקות הבאות: c3 תוצאה 140 רף עליון 180. C4 תוצאה 40.2 רף עליון 40. האם זה מעיד על משהו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ברור לנשירת שיער כולל גם מחלות אוטואימוניות, אני מניח שבגלל זה נלקח משלים. הבדיקה תקינה. ברור נוסף (ומרכזי) כולל ויטמין B12, ברזל ועוד, אפילו ביופסיה של זקיקי שיער.

06/11/2017 | 14:19 | מאת: ליבי מליק

שלום, אני תלמידת כיתה י"א במועצה האזורית משגב (גליל תחתון). אני לומדת במגמת רפואה שבמסגרתה ניתנת לנו האפשרות לחקור לעומק מחלה שמעניינת אותנו בהיקף של 5 יח"ל. החקר כולל סקירה נרחבת של המחלה והמערכות המעורבות, ראיונות עם רופאים ומומחים בתחום, סיקור חידושים בעולם הרפואה שקשורים לטיפול בה וראיונות אישיים עם 3 מטופלים. כאן מגיע החלק בו אני צריכה את עזרתך. אם את/ה חולה בזאבת ומעוניין/ת לשתף איתנו את הסיפור שלך, איך אובחנת, וכיצד את/ה חי/ה עם המחלה, אני וחברותיי לעבודה נשמח שתיצור איתנו קשר במייל: libbush2001@gmail.com . כמובן שיוענק לך חסיון רפואי מלא, והעבודה שתוגש לא תכלול פרטים אישיים (שם מלא, מקום מגורים, מצב משפחתי ועוד). במידה ואת/ה מכיר/ה חולה זאבת שמוכן לדבר איתנו, נשמח שתפנה/י אותו למייל שצוין. במידה ואת/ה מכיר/ה רופא/חוקר רפואה המתעסק בין היתר במחלת הזאבת, נשמח שתשלח/י לנו את פרטיו למייל שצוין כדי שנוכל ליצור איתו/ה קשר. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

בהצלחה

02/11/2017 | 14:44 | מאת: דנה

עקב נשירת שיער ונגע אדום הקרקפת במחלקת עור שיבא חושבים על אבחנה DlE . איך אפשר לדעת לבטח? וכמו כן האם יש קשר בין חיסון שפעת שעברתי לפני חודש וחצי לבין המחלה,?והאם ביופסיה מהנגע הקרקפת יתן אבחנה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אבחנה של לופוס עורי נעשית בביופסיה של העור. בדר"כ- ברוב המקרים- הלופוס מקומי בעור ולא סיסטמי (לא מערב איברים אחרים), אולם יש להיות במעקב ראומטולוגי כי כן יכולה להופיע מחלה סיסטמית בעתיד (צריך מעקב משולב, של רופא עור וראומטולוג) אין קשר לחיסון! רק בריאות!!

05/11/2017 | 14:59 | מאת: דנה

תודה רבה . במידה ויש אבחנה של לופוס עורי מה הטיפול בכך?

האם יש סכנה בהזרקת חומצה היאלרונית בחולי לופוס?