כאבים בגב במותן ובבטן ימין לאחר אבן בכליה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

11/06/2016 | 21:52 | מאת: דויד

בן 22, היסטוריה רפואית של primary hyperparathyroidism,hypercalcemia, hypercalciuria, parathyroid adenoma לפני שלושה חודשים כאבים במותן בגב תחתון ימין, מותן ימין ובטן תחתונה ימין, בנוסף סימפטומים של UTI כולל המטוריה. הופנה למיון ובוצע CT פרוטוקול אבנים שהראה בכליה ימין אבן 2מ"מ בשופכן דיסטאלי והידרונפרוזיס קל מימין, כיס שתן וכליה שמאל תקינים. טיפול באומניק ל14 יום וספסמלגין לכאבים. אחרי שבוע אולטרסאונד ביקורת קליה ימין ללא הידרונפרוזיס, ללא עדות לאבנים, סילוני שתן תקינים כיס שתן תקין. ללא צריבה במתן שתן אך עדיין כאבים כמו ביום שפניתי למיון. הרופא רשם לי טרמדקס OD 100MG שהטיב עם הכאבים. אחרי שלושה שבועות CT ביקורת בעקבות הכאבים העזים, CT כליות ושלפוחית הכל יצא תקין. אחרי 3 חודשים של כאבים עזים ושימוש במגוון משככי כאבים שעוזרים המקצת(טרמדקס OD 200, רוקסט פלוס, אטופן 600) בוצע MRI בטן אגן שיצא תקין. בדיקות מעבדה: cbc with differential, abc, esr, liver and kidney function panel, gastrin, amylase, lipase, T4, T3, urine tests, תקינים. תרבית שתן שלילית, כל מדדי הדלקת בתחום הנורמה. low ferritin(21.2 ng/ml), low folic acid(5.5 ng/ml), low vitamin D (25-OH) (20.8 ng/ml), TSH low (0.37 mIU/I), Calcium/Creatinine high (275.0 mg/gr creat.), Calcium(U)(24h) high (457.6 mg/24 h PTH מוגבר מעט מעל הערך הנורמה העליון, סידן בדם בגבול הנורמה העליון. נשלל פריצת דיסק או גורם אורטופדי, הכאבים נשארו כמו שהם בזמן גילוי האבן, הכאב מפריע לי בתפקוד היום יומי התקין, בדרך כלל אני מתעורר 5 פעמים בלילה מהכאבים וזה משליך על העירנות שלי במהלך היום. המשככי כאבים שברשותי עוזרים מעט ואני לא נטול כאב איתם. הרופאים לא יודעים להסביר את הכאבים או את הסיבה להם.

13/06/2016 | 14:00 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, מדובר במקרה מורכב. על מנת להגיע לאבחנה ולהחליט על טיפול, יש צורך בבדיקה רפואית ועיון בכל המסמכים הרפואיים. ממליץ לפנות למרפאת כאב. חשוב להצטייד בכל המסמכים הרפואיים. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב