התחלת טיפול

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

19/12/2016 | 20:06 | מאת: יאיר שלו

שוב תודה רבה. ושאלה אחרונה ברשותך, האם אתה חושב שלאור כל מכלול הדברים שכתבתי ותגובתך הראשונה שלאור דברים אלה אני עלול להיות נפגע פוסט טראומה כתוצאה מהלם קרב, יש טעם להתחיל טיפול התנהגותי שאינו נפשי (לא טיפול המציע לשחזר את הזיכרונות הטראומטיים) או להמשיך להמתין כדי לראות האם התופעות ממשיכות לחזור על עצמן?

שלום יאיר, אין לי שום כוונה לאבחן את מצבך הרפואי מבלי לפגוש אותך, אבל מה שאתה מתאר מתאים לתיאור של פגיעה טראומטית. אני ספקן לגבי מה שמכונה 'טיפול נפשי', ומניסיוני אני יודע שהדרך היעילה ביותר להתמודד עם הטראומה היא תמיכה משפחתית, קיום זוגיות טובה, פעילות גופנית, עבודה יצירתית וטכניקות הרפיה (נשימה, דמיון מודרך, טאי-צ'י, מדיטציה, יוגה וכו'). חשוב ללמוד ולהכיר את הסימפטומים הפוסט-טראומטיים כדי לדעת להתמודד עם התקפי חרדה וזעם ולהימנע מפגיעה באנשים הסובבים אותך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב