הלומי קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

07/09/2012 | 09:41 | מאת: שירי

איך אפשרי הדבר לבדוק בן אדם אם הוא הלום קרב?????? בן זוגי הוא כיום נכה 100% בביטוח לאומי בגלל מלאי של מחלות בבן אדם אחד. הוא היה אדם שקט בצעירותו כפי שמספרים בני משפחתו אך כמעט שנתיים לאחר השירות הוא החל להיות עצבני לא שקט תוקף את סביבתו לא מעניין מי זה לא בוטח באחרים תמיד לא אוהבים או רוצים אותו כולם שונאים אותו ושינוי מצב רוח ממש בשניות.... בזמן האחרון מדבר על המצרים במלחמת ששת הימים גופות כרותי ראש רצות עוד כמה צעדים גופות מרוטשות מתחת לגלגלי הטנק הפציעה של חבריו הבטן המרוטשת של ברששת החבר שלוכשהוא מעלה אותו למסוק והוא לא רוצה להתפנות בגלל רסיס קטן בגבו חיילם שנהרגו ..... ולא מסוגל לשבת מבלי לכעוס או לרטון על חברים הקרובים אליו יותר מבני משפחתו או עלי בפיתאומיות ...לא אוכל לספר עוד על הדף אבל היתי רוצה לדעת אם ישנה אפשרות של איבחון להלומי קרב לאחר שניםםם תודה אשמח אם תוכלו לתת לי תשובה.....

שלום שירי, מה שאת מתארת מתאים לסימפטומים של פוסט-טראומה. למעשה, כל מי שחווה חוויה כזאת הוא הלום-קרב ברמה מסוימת, אך התגובה המאוחרת שונה מאדם לאדם. מי שסובל באופן קשה מסימפטומים פוסט-טראומטיים מתקשה לתפקד בחייו, לנהל קשרים ולשמור על המשפחה ועל מקום העבודה. מדוע חשוב לך האבחון? הלם-קרב אינו מחלה אלא מצב שאפשר להתמודד אתו בדרכים שונות. אגף השיקום אינו מסייע להלומי-הקרב, ולעתים קרובות התביעה להכרה רק מחמירה את המצב. שבת שלום, ד"ר דרור גרין

11/09/2012 | 12:52 | מאת: CBTIsrael

שירי שלום, התסמינים להפרעה מופיעים וממשיכים זמן רב לאחר תום החוויה ולעיתים קרובות מפריעים באופן חמור לתפקוד היומיומי של אדם הסובל ממנה. את הסימפטומים עלולים להצביע על PTSD ניתן לחלק לשלוש קטגוריות עיקריות. להלן: עוררות קושי להירדם או לישון חוסר סבלנות והתפרצויות זעם קשיי ריכוז חוסר רוגע, אי-שקט סריקה מוגברת של הסביבה, תחושה של “כוננות” חודרנות וחוויה חוזרת זכרונות מטרידים פלאשבקים – חוויה מחדש של האירוע במלוא עוצמת הרגשות סיוטי לילה חווית מצוקה רגשית כשנזכרים באירוע תחושות גופניות כשנזכרים באירוע – דופק לב מואץ, זיעה, רעידות, בחילה, סחרחורת הימנעות הימנעות ממקומות, אנשים, סיטואציות או מחשבות שמזכירות את האירוע אי-יכולת להיזכר בחלקים של האירוע חוסר חשק בפעילויות של היום יום ובחיים באופן כללי התרחקות מאחרים וקהות תחושה של חיים מוגבלים בלי עתיד הטיפול בהפרעת פוסט טראומה הטיפול הנפוץ והמקובל ביותר היום הינו טיפול קוגניטיבי – התנהגותי (CBT) במסגרתו פותחו שיטות רבות וטכניקות שהולכות ומתייעלות להתמודדות עם תופעות ההפרעה. באמצעות הטיפול מעבדים יחד עם האדם הסובל את החוויה הקשה אותה עבר מכל מיני היבטים. בהדגרמה וכמובן עם הרבה תמיכה וליווי מבצעים חשיפה לגירויים דומים מאותה חוויה (לדוגמא חשיפה למקום בו קרתה החוויה) כדי לבחון את המציאות מול תפיסת המציאות בעיני רוחו של הנפגע. מטפלים בדפוסי החשיבה הקשים שגורמים לחוויה לצוף ולרדוף את האדם ומבצעים מה שנקרא הבניה מחדש של החשיבה בנושא ומשחלפים מחשבות קשות במחשבות חיוביות ואופטימיות עם יותר נטיעה במציאות. אחוזי ההצלחה של הטיפול במקרים של הפרעת פוסט-טראומה הינם גבוהים מאוד. בהצלחה!

11/09/2012 | 21:21 | מאת: מילן

טיפולים דרך האינטרנט מכון CBT מציע טיפול קוגניטיבי התנהגותי גם למטופלים שלא מסוגלים להגיע למכון על מנת לקבל טיפול, עקב מגבלות פיזיות, מרחק משמעותי, או חרדות מנטרלות. למטופלים שמתקשים להגיע למכון, יש אופציה לקבל שירותים טיפוליים דרך ערוצים אלטרנטיביים. להלן האופציות לתקשורת אלטרנטיבית: סקייפ (Skype) צ’אט דוא”ל טלפון אם ברצונך לבדוק אפשרות של טיפול דרך אחד מערוצים אלה, נא צור קשר.

שלום לכולם, באתר posttrauma תוכלו לקרוא מאמר נרחב אודות הלם-הקרב, זיהוי הסימפטומים ודרכי הטיפול: http://www.post-trauma.org/Helem_he.html שנה טובה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב