התלבטות לגבי תוספי תזונה להצערת העור

דיון מתוך פורום  עיכוב תהליכי הזדקנות

06/04/2019 | 00:08 | מאת: ג'וני

אני בן 30. נוטל פרופסיה לשיער, ג'וס פלאס לבריאות כללית ואנטי אוקסידנטים. אני רוצה עור פנים וגוף יותר צעיר ומודע לחשיבות של התזונה (ובנוסף מטפח במוצרי ניקוי, סרומים, קרמים, מסיכות וכו'). אני מתלבט בין תוסף תזונה קולגן וחומצה הילארונית של סולגאר או פורומולה משולבת של אצות הספירולינה והכלורלה וצמח המרפא מורינגה שבעלת האתר אמרה שתורם לבריאות (למשל נגד עייפות ונותן אנרגיה) וגם למראה עור צעיר יותר והוסיפה שכדאי לי לקחת את הקולגן בגיל 35 ואני מתלבט מצד אחד אני לא רוצה לקחת בגיל 35 כשכבר הנזקים יגיעו ומצד שני גם עכשיו שאני נראה צעיר לגילי אני רוצה להראות עוד יותר צעיר ותוהה אם זה לא מוקדם מידי. בנוסף, שמעתי שאם לוקחים קולגן ומפסיקים באמצע הגוף יתקשה לייצר קולגן כמו בעבר - זה נכון? אני מוכן ליטול את הקולגן למרות שזה מגעיל אותי (מבחינת רכיבים). מה תמליץ לי מבין 2 המוצרים: מה יותר יעיל בשבילי לגיל 30 ויתן גם מראה צעיר יותר, האם זה בסדר לקחת את כולם בנוסף לג'וס פלאס ופרופסיה או אפילו אחד מהם בנוסף ולא יהיה נזק לגוף?

ג״וני שלום. ובכן ראשית אין כל סתירה בין נטילת התוספים וג׳וס פלאס לבין נטילת פרופסיה. מעבר לכך, איני רואה כל סיבה שלא להתחיל וליטול תוספים של גלוקוז אמין או קולגן וחומצה היאלורונית גם בגיל 30. תוספת זו מעניקה את חומרי הגלם לתאים האחראים על ייצור הסחוס במפרקים ורקמת היבור שבעור. אמנם אפשר להתחיל בנטילה לאחר תוספים אחרים להם אתה אולי זקוק יותר, אולם אין בכך פסול. הפסקת נטילה אינה גורמת לפגיעה בקצב הייצור הטבעי של הקולגן. אמליץ על ביצוע בדיקות דם מקיפות לזיהוי רמות חסר של ויטמינים ומינרלים בטרם תחילת נטילת כל תוסף חדש. פשוט כדי לא לפספס דברים חשובים יותר בהווה בטרם אתה משקיע בעתיד. בברכה ד״ר אודי בר

19/08/2019 | 16:43 | מאת: יעל

היי ד״ר בר, נתקלתי בכתבה שלך מ2008 https://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3533099,00.html בקשר להמלצה על תוספים לפי גיל, רציתי לדעת על מה אתה ממליץ היום לגיל 30, 40, בהנחה ששוק הויטמינים התפתח. האם התוספים של אבקות קולגן באמת מומלצות להצערת העור והאם מומלץ תוסף של חומצה היאלורונית בבליעה. תודה

ג׳וני שלום. כפי שציינתי בתשובות אחרות, אין עדיין עדות מחקרית מבוססת אודות יעילות נטילת תוספי אבקת קולגן. וגם נטילת מורינגה או כלורלה לא ממש חיוניים לך. אם בחרת ליטול תוספי הג׳וס הרי שגם אינך זקוק לתוספת של ויטמין סי. עם זאת, אם אתה חש חולשה ומחסור בחיות, יתכן ומדובר בגורם אחר שאינו תלוי דווקא בנטילת תוסף אלא בפיתרון מסוג אחר. פעילות גופנית יומיומית לצד שמירה על תחושות של שביעות רצון ואופטימיות, וכמובן אכילה מאוזנת ישמשו לך בשלב זה של חייך ההשקעה הטובה ביותר בעיכוב ההזדקנות שלך. בברכה ד״ר אודי בר

יעל שלום. קולגן טרם הוכיח יעילותו ולגבי האחרים הרי שיש צורך בנתונים רבים נוספים אודותייך, כמו למשל אורח חייך, נתונים גנטיים, מחלות רקע, פרופיל תזונתי ועוד ועוד . עם זאת גם ללא כל מיידע נוסף אודותייך, אמליץ בהחלט להתחיל וליטול נוגדי חמצון, באמצעות העשרת תפריטך היומי בירקות ופירות, או להוסיף ויטמין סי במינון נמוך (אם אינך מעשנת וגבוה יותר אם כן) ואולי גם השלמת ויטמיני בי 12 חומצה פולית ומינרלים כמו ברזל ומגנזיום וזאת רק לאחר בדיקת דם בקופת החולים., מעבר לכך בהתאם לנתונים אישיים ניתן לשלב נוגדי חמצון נוספים הפועלים במגנונים שונים הנבחרים באופן אישי, ומעל לגיל 35 גם ליטול גלוקוז אמין עם או בלי חומצה היאלורונית על מנת לשמור על המפרקים והעור. נתון שהוכח זה כבר. בברכה ד״ר אודי בר

מנהל פורום עיכוב תהליכי הזדקנות