אימוני משקל גוף או משקולות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

23/04/2020 | 12:13 | מאת: דוד

למאמן שלום. אני בן 18, מתאמן כבר שנתיים בערך באימוני משקל גוף בלבד - מתח, שכיבות סמיכה, התמקדות בבטן וזהו בגדול. יש גם אירובי כמובן... ב"ה מרוצה - אבל לא מרגיש שממש מתחזק אלא רק מעלה סיבולת. לאחרונה התחלתי להתלבט האם להוסיף אימוני משקולות חופשיות בנוסף ע"מ להגדיל כוח, אני לא מחפש שרירים ענקיים ואפילו מתרחק מכך. האם ישנה עדיפות לסוג אימון מסוים? אולי אשמע ילדותי אם אגיד שתמיד היה נדמה לי שעבודה טבעית יותר עדיפה ובריאה לאורך זמן... פועלי בניין ועובדי אדמה הם חזקים מאוד ולאורך שנים, גם בלי שרירים מפותחים, לפעמים הרבה יותר מבני גילם ש"גרים" בחדר הכושר. האם זה נכון שהישגי משקולות מחייבים תחזוקה רציפה ויעלמו מהר, ואילו משקל גוף משמר תוצאות לאורך זמן? תמיד נראה שמשקולני עבר "רופסים" הרבה יותר מהר ובצורה משמעותית מספורטאים אחרים. מעבר לכך נתקלתי בתופעה מוזרה - יש לי חברים שחזקים ממני בהרבה, בלי ספק, ומרימים משקלים גבוהים מאוד - אבל כשזה מגיע לטיפוס בחבל אני מצליח בקלות יחסית גובה שבשבילם הוא מאתגר מאוד. מה הסיבה לכך? אני מצטער על ריבוי השאלות והגישה המשונה... הרבה תודה מראש, דוד

דוד שלום, בו נעשה מעט סדר. ראשית חשוב להבין שאימון נגזר ממטרה, את חלקה הבהרת "אני לא מחפש שרירים ענקיים ואפילו מתרחק מכך" מצד שני אתה עדיין רוצה להתחזק "אבל לא מרגיש שממש מתחזק אלא רק מעלה סיבולת". אין מושג כזה " אימון טבעי" שריר לא "יודע" לאבחן אם הוא מרים את גופך בפוש אף או לוחץ משקולת ולכן שתי הדרכים בהחלט טובות כל עוד מתקדמים להשגת המטרה. כך גם לגבי האמירה שפועלי בניין או חקלאים חזקים יותר מאלו שבחדר כושר , זה ממש לא כך , ברור שלפועלי הבניין ולחקלאים יש יתרון בספציפיקציה של הפעילות בגלל המיומנות , בנוסף חלק גדול מפעילותם היא א- סימטרית וזה חסרון. כך גם לגבי האמירה שעבודה עם משקולות מצריכה " תחזוקה" רבה יותר בהשוואה למשקל גוף, ממש לא נכון. כך שתיאורך אינו מדויק. נחזור לשאלתך - בהחלט ממליץ להוסיף תרגילי כוח עם משקולות למשל אם אינך מתקדם בתרגיל שכיבות הסמיכה עליך או לשנות תרגיל או להוסיף משקל או להעלות נפח .... כך גם לגבי שאר התרגילים. אין מה לחשוש מהרמת משקולות להפך ובנוסף זה גם "טבעי", מה? להרים בול עץ מאמצע הדרך זה לא הרמת משקולת? ( המזכירה את תרגיל הדד ליפט) ... ממליץ להתייעץ עם מאמן כושר באזור מגוריך שיראה גם אם הביצועים נכונים. לגבי דוגמת החבל - סיבות רבות יכולות להיות לכך למשל : יחס בין חוזק שריריך ומשקל גופך, מיומנות הטיפוס .... בהצלחה אורי

23/04/2020 | 13:26 | מאת: דוד

הבנתי... ההסבר שלך באמת משכנע אותי, וייתכן שאוסיף משקולות לאימון - אבל אחרי הכול - מה תמליץ לאדם שרוצה לחזק את שרירי הרגליים? מכונת דחיקה או טיפוס הרים? מעבר לכך אני מעוניין לשמור על פרופורציות גוף - כיצד ניתן לאמן גב בעזרת משקולות? התרגיל היחיד שאני מכיר הוא חתירה, אבל הוא עובד לדעתי על הגב התחתון ופחות על השריר העליון באזור הסקפולה שמקנה לגב צורת ״משולש״

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה