פורום ניתוחי ילדים

הפורום יעסוק בכל מגוון הנושאים הקשורים בכירורגיית ילדים, החל ממומים המתגלים טרום הלידה, בקעים ואשכים תמירים, רפלוקס ושתי קיבתי, גידולים, מחלת הירשפרונג, מומים הקשורים באיטמות פי הטבעת, גידולים בטניים מורכבים, החדרת צנטרים לטיפולים, השתלות כליה, ניתוחים רובוטיים בילדים ובכל בעיה כירורגית בילדים. .
27 הודעות
25 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי ילדים

12/05/2019 | 21:53 | מאת: אלמוג יצחק

שלום, אני בן 17 (עדיין ילד מבחינתי), עברתי ניתוח בקע מפשעתי (נראלי זה היה בגישה הפתוחה, עשו לי חתך באורך 8-9 ס״מ) הניתוח התקיים ב-24 לאפריל ושבוע אחר כך הורדתי את הסיכות, לאחרונה שמתי לב שבגלל הניתוח הבטן שלי טיפה התנפחה והיא הולכת ברובה לצד שמאל וכך היא יוצרת חיסור איזון בין הצדדים מה שגורם לגוף שלי להיראות לא סימטרי.. האם זה דבר שגרתי לאחר ניתוח כזה והאם המצב יחזור לקדמותו בסופו של דבר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלמוג, בשבועות הראשונים לאחר ניתוח תתכן נפיחות, שעלולה להראות כחוסר סימטריה. נפיחות זו חולפת תוך מספר שבועות ולעיתים רחוקות תוך מספר חודשים. אם לא יחול שיפור אני מציעה לפנות לרופאים אשר ניתחו אותך לבדיקה. בברכה, ד"ר אסנת זמורה

19/02/2019 | 10:04 | מאת: שוש

הסבר על הליקוי ( קשר לברית המילה) ומידע על הניתוח ( הרדמה , החלמה, גיל מתאים ) המלצות לבי"ח מתאים ביותר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוש, מדובר בהיצרות פתח השופכה- הצינור אשר דרכו הילד נותן שתן. יתכן, והמצב מתרחש יותר בילדים שנימולו לעומת ילדים שלא נימולו. הניתוח מתבצע תחת הרדמה כללית ובו אכן מרחיבים את פתח השופכה. ההחלמה היא לרוב מהירה ביותר וכוללת חזרה מידית לכל הפעילות שלפני הניתוח. כאשר מאבחנים את הבעיה ניתן לנתח ללא הגבלת גיל.

באשר לביה"ח המתאים ביותר- כל בי"ח בו מתנחים כירורגים ילדים או אורולוגים ילדים ומרדימים מרדימי ילדים.

26/12/2018 | 10:28 | מאת: טל

שלום, הבוקר הרגשתי גוש בירך של הבת שלי בת 2.4 . הלכתי לרופא ששאל אם קיבלה חיסון ואכן קיבלה חיסון לפני כ 3 שבועות. אולטרסאונד הדגים ממצא היפו אקוגני בגודל 1.3*0.5 מתחת לשומן תת הורי בהספקט קדמי לטרלי של הירך. אין בתוכו זרימת דם או הסתיידויות. מתאים לקולוקציה נוזלית בעקבות החיסון או ציסטה. האם כדאי להוריד במצב כזה? או לנסות לתת אנטיביוטיקה? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה סביר ביותר כי מדובר בממצא שמקורו שטף דם פנימי על רקע זריקת החיסון (בהנחה שאכן מיקום הגוש מתאים למיקום הזריקה). במקרה כזה יש לעקוב בלבד. אני ממליצה להבדק ע"י רופא/ה שיוכלו לעקוב אחרי הממצא. במקרה של רגישות/כאב/אודם/גדילה של הממצא יש לפנות לרופא בדחיפות על מנת לשלול הזדהמות של הממצא. הסיכוי שדבר שכזה יקרה הינו קטן.

02/03/2017 | 15:10 | מאת: הילה

שלום רב, שבוע 25, לאחר MRI עובר שבו נמצא: קיבה וחלק פרוקסימלי של התריסריון מורחבים, מתאים לאטרזיה דיאודנלית. אשמח להבין מה זה אומר, מה ההשלכות של זה על העובר קדימה והאם יהיו לו חיים נורמאלים בעתיד. רק לציין שהציפ הגנטי חזר תקין. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לאור האמור לעיל, אם אכן אין לתינוקך מומים נוספים, הרי שמדובר בניתוח יחסית נפוץ ולא מאוד מורכב בו מבצעים השקה בין שני חלקי התרסריון שאינם מחוברים. הניתוחים הנ"ל עוברים בהצלחה, והילד גדל כתינוק בריא לכל דבר לאחר תקופת האישפוז. כל זאת בתנאי שאכן מדובר במום הנקרא deudenal atresia ולא במום אחר דומה או מורכב יותר.

14/02/2017 | 21:30 | מאת: אופק

היי, לפני שנה וחצי עברתי ניתוח בטן להסרת ציסטה מחלל הבטן ותיקון חסימת מעיים על רקע בקע פנימי שתוקן. לפני כחודשיים התחילו לי כאבים באזור הטבור (היכן שהייתה הציסטה והבקע הפנימי) , כאשר אני לוחצת על האזור,אני מרגישה כאב פנימי חד. עשו לי אולטרסאונד שגילה "נגע אקוגני" ועוד שבוע אני אמורה לעבור סיטי בטן כדי לגלות מהו הממצא. שאלתי היא כזאת : האם יכול להיות שהרופא שעשה לי את האולטרסאונד טעה? האם יכול להיות שאין חזרה של ציסטה ושהוא ראה בסה"כ פיתול מעי? אם אכן זוהי ציסטה, הפתרון הוא ניתוחי? אם עושים ניתוח בטן חוזר, אפשרי שהוא יתבצע שוב בלפרוסקופיה? תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

סליחה על האחור בתשובה! לאור מה שכתבת לא נראה לי כי מדובר בחזרה של הנגע. יתכן ומה שיש שם זה תפר שנותן צל בסונר. צריך לבדוק ולחזור על סונר אם יש ספק. נשמח לעזור בבית חולים רמבם.

שלום. 3 שאלות: 1. בתי (6). הופנתה לבדיקות דם לפני ניתוח כריתת שקד שלישי. בטופס כתוב CBC. האם זה כולל בדיקת ברזל? 2. יש לה ADD ועד כמה שהבנתי זה עלול להיגרם עקב חוסר בברזל. האם זה נכון? 3. בתי גם צריכה לעבור ניתוח בקע טבורי. האם מבחינה רפואית יש אפשרות לעבור את שני הניתוחים באותו זמן, אחד אחרי השני? אם כן – האם הסיכונים מוגברים? יש לה נטייה לאסתמה (לפני כשנה נקבע שכבר אין לה).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום וברכה אתיחס רק לסעיף השלישי ברשותך שהוא בתחום אחריותי. אין בעיה לבצע כריתה של שקד שלישי ותיקון בקע טבורי באותו הניתוח. הגיל של הילדה מתאים, ואכן,חבל להרדים פעמיים. הבעייה היחידה הינה תזמון של שני מנתחים: א.א.ג. וכירורג ילדים לאותו חדר ניתוח באותו הזמן. בברכה רן

26/10/2016 | 13:16 | מאת: רונית

כשהבנות שלי היו בנות שנתיים וארבע קוסמטיקאית עשתה להן חורים באוזניים לעגילים. המיקום יצא מאוד נמוך וקרוב לשוליים של התנוך. מאז לא ענדו עגילים היום הן בנות 10 ו 8 האם ניתן לתקן זאת ע"י ניתוח ? ולאחר מכן לחורר להן חור במקום המרכזי בתנוך?

בהחלט ניתן לתקן, הטוב ביותר לפנות לכירורג פלסטי שמתעסק יותר עם ילדים. בהצלחה רן

13/05/2016 | 22:34 | מאת: ממ

האם ניתן לתקן אטרזיה אנאלית והי מידת הסיגון

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה מעט לקונית ומאוד כוללנית. בוודאי שניתן לתקן אטרזיה אנאלית, השאלה באיזה מום בדיוק מדובר, האם מדובר בזכר או נקבה, האם קיימת פיסטולה לדרכי השתן או לנרתיק, בן כמה התינוק??? אשמח לענות בפרוט יתר באם תשאל שאלה מדוייקת יותר. בברכה רן

16/05/2016 | 21:50 | מאת: מ

העובר בשבוע 31 הוא בן שאר הממצאים תקינות כולל חיבורים למערכת השתן באטרזיה בגובה 1.5סמ מפי הטבעת נראת באולטרה וזה בסדר חשד בגלל זה נשלחנו לבדיקת MRI

בתי בת 5.5, עם שבר טבורי מגיל שנה לערך. לאחרונה הוא מפריע לה בגלל הצקות של ילדים וכן ניסתה לגזור את הטבור במספריים. קבעתי לה ניתוח לסוף מאי. יש לה נטייה לאסתמה (לפני כשנה נקבע שכבר אין לה). שאלותיי: 1. מה הסיכונים שבניתוח? 2. תוך כמה זמן מחלימים מהניתוח? 3. מה הסיכון שהשבר יחזור? 4. האם השבר מחלים מעצמו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון בתשובה לשאולותייך: בקע שלא עבר מעצמו עד גיל 5.5 לא יחלוף מעצמו, וכן, יש לנתח. ההחלמה צהניתוח תוך יום יומיים אך חזרה לפעילות גופנית מלאה רק כ 4 שבועות מהניתוח. הסיכון שהשבר יחזור הינו בסביבות עד 1%. באם הילד בריא ללא מחלות רקע (אסטמה לא מטופלת ללא אינהלציות אינה מהווה בעיה) אזי הסיכונים מינימליים. בהצלחה.

02/05/2016 | 20:56 | מאת: מיכל

הבן של בן 3, עבר לפני 3 שבועות ניתוח היפוספדיאס. היום שמנו לב שחוט התפר משוחרר , והתפר לא נמס. הילד נותן שתן תקין ולא זיהינו הפרשות. אך האזור נורא מגרד לילד. יש לנו ביקורת רק בעוד 4 ימים. האם יש צורך לפנות בהקדם למיון במצב כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל האורולוגים משתמשים למיטב ידיעתי בתפרים נמסים כך שברמת העקרון אין חשש, אבל הטוב ביותר לבדוק זאת ישירות מול המנתח של הילד. בברכה.

08/01/2016 | 08:10 | מאת: לורן כהן

למה לא ענו לי על המשך השאלה אולי אסור לשאול יותר משאלה אחת? רק רציתי שאם תוכל לענות לי מה קורה אם אני לא יטפל בגולה הזאתי? כתבת שיכול להיות בעיה גדולה... איזה בעיה גדולה זה יכול לעשות האם אפשר למות מזה אם לא מטפלים... האם יש תרופה או משחה שאני יכולה להשים כי יש ימים שמרוב שזה נפוח קשה לי לשבת וזה ממש כואב... אני עוד לא בת 15 וזה אומר שאני חייבת לעבור בדיקה עם אחד מההורים שיהיה בחדר לכן אני יחכה לגיל 15 ואז אני יילך בעצמי לרופא... אני מעדיפה לשתות תרופה ולא ללכת לרופא כי אם הרופא יצחק עליי כי אני לא רזה כל כך ואני מתביישת בלי קשר ואולי גם זה יהיה כואב... אני אשמח לקבל תשובות אם זה בסדר

שלום לורן בואי נרגיע את המצב, מדובר בבעיה פעוטה למיד, שחייבת טיפול ע"י רופא. המיקום של ה"גולה" הזאת נמצא החלק העליון של הכוז ואין שום בעיה לבדוק שם, אמא או אבא יכולים להיות נוכחים בבדיקה. אם לא תלכי לטיפול רפואי, הבעייה הקטנה עלולה להפוך לבעיה גדולה. אנא ממך, פני לרופא. יום טוב.

22/12/2015 | 05:24 | מאת: לורן כהן

שלום לרופא.. אני בת 15 ולדעתי יש לי שערה הפוכה בטוסיק יש לי שם בלוטה מתנפחת ואז מתפוצצת ויורד לי דם ביחד עם משהו לבן, כל הטוסיק שלי אדום ושורף אני שמה קרם שלא משפיע בכלל חפרתי על זה באינטרנט פול והראה לי שזה זה ... יש לי גם עצירות וכאבי בטן כל פעם לא יודעת אם קשור.. יש לי את זה כבר שנה ומשהו ועכשיו זה נהיה יותר מגרד וכואב לפעמים כשזה מתנפח.. לא הלכתי לרופא כי אני מתביישת שהוא יראה כי אני קצת שמנה ואני כבר ילדה גדולה וזה ממש בתוך הטוסיק קצת מעל איפה שיוצא צרכים צריך להזיז וליגוע ואני לא רוצה ואני מתביישת ואני גם מפחדת כי עושים ניתוח על זה קראתי באנטרנט.. השאלה שלי היא מה יקרה אם אני לא יטפל.. כי אני מתביישת ממש ממש ואני דואגת.. הבקשה שלי שתכתוב לי מה לעשות ושלא אצטרך ללכת לרןפא.. תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לורן קראתי את מיכתבך, ואכן יש פה בעיה. קודם כל, אין קשר בין עצירות לתופעה שיש לך. לעניין עצמו, מה שיש לך ניקרא פילונידל סינוס שמידי פעם מזדהם והופך לאבסס (כיס מוגלה) שמתנקז באופן עצמוני. לגבי הפתרון, קיים היום ניתוח מאוד פשוט!! שאינו כואב כלל. באם לא תטפלי, בעיה קטנה עלולה להפוך לבעיה גדולה!. המיקום של הנגע הזה ממש לא בעייתי גם לבחורה ביישנית, מדובר ממש בגב התחתון (ככה יהיה לך קל יותר להתיחס לזה). תקשיבי לורן, קבעי תור לכירורג ילדים ואני משוכנע שתראי שהשד אינו נורא כל כך. בהצלחה.

28/12/2015 | 07:35 | מאת: לורן כהן

אם תוכל כם לענות לי מה קורה אם אני לא יטפל? איזה בעיה גדולה זה יכול לעשות האם אפשר למות מזה אם לא מטפלים..

15/05/2016 | 15:37 | מאת: אלמוני

לורן שלום תאמיני לי שהרופאים ראו מקרים רבים כמו שלך וגם הרבה יותר גרועים, והם לא מתרגשים מזה. בשום אופן אל תימנעי מטיפול. המקום עלול להזדהם ובסוף יצטרכו לאשפז אותך ולטפל טיפול מסובך יקר וכואב. אז בכל מקרה יטפלו בך, ורק את תסבלי יותר... קדימה. תבקשי מההורים לקבוע תור כפי שד"ר שטיינברג המליץ

01/11/2015 | 18:03 | מאת: אבי

לבני בן ה13 יש הידוצלה גדולה מזה מס' חודשים . ארולוג ילדים שבדק אותו ממליץ על ניתוח . האם יש סיכונים בניתוח זה ? האם כדאי לקחת רופא פרטי לניתוח כזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי הידרוצלה גדול לילד בן 13 שנים צריך להיות מנותח!. מדובר בניתוח פשוט ושיגרתי. כל כירורג ילדים או אורולוג ילדים, ביצע כבר כמה מאות של ניתוחים מהסוג הזה. הסיבוך העקרי מהניתוח יכול להיות זיהום. שאר הסיבוכים מאוד נדירים. מבחינת מורכבות הניתוח? אין הצדקה לפנות לרופא פרטי.

03/11/2015 | 16:15 | מאת: אבי

24/10/2015 | 19:49 | מאת: סיון

היי, הבת שלי צריכה מחר לעבור ניתוח שקד שלישי.. ביום שישי היה לה חום כל היום כשהפעם האחרונה הייתה ב 22 בלילה. האם יכניסו אותה לניתוח ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי סיוון לצערי זאת שאלה שאת צריכה להפנות למרדים ולא אלי. לעניות דעתי? יש מקום לדחות את הניתוח. בהצלחה.

29/07/2015 | 14:16 | מאת: אנונימי

היי אני בן 17 ועברתי ניתוח הידרוצלה לפני כשבועיים , רציתי לשאול האם זה תקין שיש לי בעצם קו שהוא לא באותו מפלס (גובה) עם שק האשכים והוא בעצם נראה עמוק.. האם זה תקין? האם זה יסתדר בעתיד? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניח שכבר הייתה בביקורת. בכל מקרה, שבועיים לאחר ניתוח אין סימטרייה (דרך אגב, גם ללא ניתוח אין סימטריה באברי הגוף).

10/07/2015 | 01:09 | מאת: ואיל עותמאן

הבת שלי עברה ניתוח פיסטולה לפני שנה על ידכם בזמן האחרון התחלנו להרגיש ולראות אותם סימנים בזמן אכילת חלב משתעלת הרבה ועד עכשיו לא קיבלנו זימון לביקור חוזר נא עזרתכם תודה

13/07/2015 | 14:57 | מאת: עותמן ואיל

בוא למרפאה שלנו ביום רביעי הקרוב בשעה 13:00 קומה שלישית בבנין הילדים ע"ש רות רפפורט. יש להביא טופס 17 מהקופה.

14/07/2015 | 01:45 | מאת: עותמאן ואיל

אם אפשר לדחות הטור למועד אחר בתחילת השבוע הבא תודה רבה

20/05/2015 | 12:18 | מאת: מור

היי, בני יעבור בימים הקרובים ניתוח כפתורים והוצאת שקד שלישי. הוא בן 1.8. מכיוון והוא הרבה חולה, אני עושה לו אינהלציה כטיפול מונע המכילה מים + ונטולין. רציתי לדעת כמה זמן לפני הרדמה כללית אני צריכה להפסיק להשתמש בונטולין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי מור זאת שאלה שצריך להפנות למרדים. בברכה רן

14/05/2015 | 21:08 | מאת: אורית

אני אמורה לעשות לתינוקת שלי חיסוני גיל חודשיים הכוללים - חיסון מחומש ראשון (הכולל דיפטריה ,טטנוס, פוליו, דלקת קרום המח, ושעלת), חיסון פרבנר ראשון וכן חיסון רוטה . התינוקת שלי עברה ניתוח להחזרת המעיים לבטן - אומפולצלה בגיל יומיים ותודה לאל עושה צואה ופיפי כל יום ועולה במשקל. האם לא מסוכן לעשות את החיסונים במצב שהמעיים רגישות? מה המלצתך לגבי חיסון רוטה. אני חוששת לא לטעות בשיקול הדעת ולסכן אותה

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום אינני רואה כל מניעה במתן חיסון לילדה חודשיים לאחר ניתוח, שממנו לפחות ע"פ דברייך היא התאוששה לחלוטין. בהצלחה. רן

19/04/2015 | 15:55 | מאת: שרית

שלום! יש לי ילד בן שנה וחודש שצריך לעבור ניתוח -אשך טמיר עם לפרוסקופיה. על מה בדיוק מדובר? כרגע נקבע תור בתל השומר אך יש אפשרות גם באסותא. איני יודעת מה עדיף. ולא ידוע לי מי מתמחה בתחום... אשמח לתגובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרית. אני מניח כי לבנך לא נימוש אשך בתעלה ולכן הוחלט על ניתוח בשיטה הלפורוסקופית.בתל השומר אכן יש כירורגים טובים שיודעים את עבודתם נאמנה.לגבי מיקום הניתוח, אסותא או תל השומר? השאלה מי מנתח ולא היכן (כאמור בתל השומר יש כירורגים טובים), נשמע לי שאת בידיים טובות.

21/04/2015 | 11:51 | מאת: שרית

תודה על התשובה! ובכל זאת אני מרגישה לא בטוחה בגלל שחלק מהרופאים אומרים לפנות לאורולוג וחלקם אומרים לפנות לכירוג... למי אכן צריך לפנות במצב שכזה (אשך טמיר עם שיטה לפורוסקופית)? ולגבי המיקום- האם אסותא ערוכים לניתוחים ואשפוז של ילדים מתחת לגיל שנתיים?

08/04/2015 | 22:37 | מאת: שחר

שלום. לבן שלי יש בקע מפשעתי מלידה. כיום הוא בן חצי שנה ונקבע לו תור לעוד חודש. התור נקבע לזמן הזה בגלל שהוא נולד פג ומבחינה נשימתית צריך לעבור זמן מסוים עד שניתן לבצע את הניתוח. היום הילד צרח ללא הפסקה, הגענו כיתו למיון והעה לו בקע כלוא. הרופא שיחרר לו את הבקע ואחרי השגחה של כמה שעות שוחררנו לביתינו. השאלות שלי הן: - האם הבקע יכול שוב להיות כלוא ומה הסיכויים? -מה הסיבה שהבקע נכלא ? הילד מצונן עם הרבה נזלת האם יש קשר? - איך עדיף להשכיב את הילד לישון על הגב או על הבטן? האם זה משפיעה על הבקע ויכול להשפיע על מעבר המעיים ולגרום לכליאתם? - האם בקע כלוא מחייב הקדמה של הניתוח ? אשמח לתשובתך, תודה רבה. -

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, סליחה על האחרו הרב במתן התשובה. אני מניח שאתם אחרי הניתוח, ובכל זאת. הסיכוי של בקע שנכלא לחזור ולהכלא גבוהיים מאשר בבהקע שאין הסטוריה של כליאה בעברו, לכן אנו מנסים לנתח בין שבוע לעשרה ימים מיום הכליאה.ולכן, ברור שאם היה תור נומר לעוד שלושה חודשים יש להקדימו. מדוע הבקע נכלא? יש לזה הרבה סיבות וכניראה שלא אף סיבה אחת ברורה, יותר חשוב, אין לנו אפשרות להשפיע על בקע שלא יכלא..... לגבי התנוחה? בטן או גב אין זה משפיע על הבקע. בהצלחה, ושוב סליחה על העיכוב בתשובה.

08/03/2015 | 18:20 | מאת: גיא

שלום אני בן 16 ובעוד חודש אני עושה ניתוח לתיקון שקע בחזה ובסוף הניתוח אני אמור לשים קטטר אפידורל והשאלה שלי היא האם ניתן לשים משהו במקום הקטטר שבעל אותה השפעה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיא קודם כל בהצלחה! ניתן לבקש PCA )PATIENT CONTROL ANASTHESIA מדובר על מכשיר בו החולה לוחץ על כפתור בכל פעם שחש בכאב. אני חושב שהטוב ביותר הוא להתעייץ עם המרדים שיפגוש אותך במרפאה טרום הרדמתית.הוא בטוח יידע מה לייעץ לך.

15/01/2015 | 07:54 | מאת: מירב

שלום, בני בן 7, כירורג ילדים אבחן הידרוצלה והמליץ על ניתוח, אני עדיין לא מצליחה להבין למה צריך לנתח מעבר לפן האסתטי. כרגע אין בעיה רק מעבר של נוזלים מהבטן לאשך, האם זה בפני עצמו בעייתי? אם לא, למה לא לנתח באם תיווצר בעיה? האם אז הניתוח מסובך יותר? מה הסיכויי שתיווצר בעתיד בעיה? אם הסיכוי לבעיה נמוך למה לא לאפשר לילד לבחור בניתוח (או לא) כאשר יתבגר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירב אז למה צריך לנתח הידרוצלה שלא חלפה מעצמה עד גיל שבע? מכמה סיבות, בראש ובראשונה הידרוצלה עקשנית יכולה לרמז על בקע קטן, וזה הרי חייבים לנתח. מעבר לכך הבעיה האסתטית יכולה להיות משמעותית, ובעוד עמה שנים כבר לא יהיה לך מעקב אחרי מה שקורה עם בנך, והם הרי נוטים להסתיר. לכן אני חושב שאם יש הידרוצלה משמעותי, בגיל 7 שנים יש לנתחו, הרי מדובר בניתוח פשוט שנעה באישפוז יום. בהצלחה.

14/01/2015 | 09:56 | מאת: עמי

רצינו להתייעץ בנוגד לילד בן 7 אשר נולד עם ספינה ביפידה. שמענו על האפשרות לעשות בניתוח אחד גם פרוצדורה שנקראת מיטראפונוף לניקוז השתן וגם פרוצדורה שנקראת מאלוני לניקוי המעיים. באיזה גיל מומלץ לעבור את הניתוח? ממה שקראנו באינטנט יש עניין לחכות שהגוף יגדל וכן שילד מבוגר יהיה יותר נכון לשמור על היגנייה וכו'. כמו כן, האם יש ניתוח זמני שניתן לבצע כעת ובעתיד לעשות את הניתוח הגדול.

לקריאה נוספת והעמקה

עמי שלום. ניתן לבצע מיטרופנוף וניתוח דמוי מאלון באותה העת, אבל צריך להסביר לכם במה הדברים כרוכים, אשמח לחיץ... לגבי ניתוח שפותר את הבעיה מין היסוד? היום ידוע שרק התערבות תוך רחמית יכולה לפתור את הסיבוכים הקשים. בהצלחה רן

13/01/2015 | 10:35 | מאת: ימית

בני בן שש וחצי אמור לעבור ניתוח לתיקון עקמת הפין. ברצוני לשאול מה הם הסיבוכים של ניתוח שכזה? האם נחשב ניתוח פשוט יחסית ושכיח? מה הוא זמן ההחלמה והאם מלווה בכאבים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ימית הניתוח המתואר אכן נחשב ניתוח פשוט למדי. הניתוח מבוצע בארץ ברוב המקרים עי אורולוג ילדים, אנא, פני אליו עמ לשמוע סיבוכים ספציפיים לניתוח זה. בהצלחה רן

13/01/2015 | 10:02 | מאת: ענת

שלום רב, כבר יותר מחודש בתי בת ה-11 סובלת מציפורן חודרנית בבהונות. איזה כירורג ילדים מתמחה בטיפול/הסרה חלקית של ציפורן חודרנית? אני גרה בעמק יזרעאל ולא יודעת למי לפנות. תודה רבה, ענת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חגית . כירורג ילדים מטפל הציפורן חודרנית בכל גיל. בגיל שאת מתארת הטיפול כמעט תמיד!!! שמרני, דהיינו ללא ניחוח . את יכולה לקבוע תור למרפאתנו ברמבם בטלפון: 04-7774609, שם המזכירה הדס, בהצלחה רן

12/01/2015 | 10:06 | מאת: נופר

האם יכול להופיע בקע בטבור בגיל 5?? הילדה סובלת מכאבי בטן עזים שהולכים ובאים הרופא התרשם שזה כנראה בקע הופננו לאולטראסונד ( מחכים לתור).תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נופר שלום. בקע טבורי יכול להופיע בכל גיל, כנראה תמיד היה ברקע אך היה פחות בולט לעיין. בכל מקרה, האבחנה מעדת עי בדיקה פיסיקלית ( גופנית) ואין כל צורך האולטרסאונד לפני, בהצלחה!!!

גולשים יקרים, צוות האתר שמח לבשר לכם על פתיחתו של פורום חדש - פורום ניתוחי ילדים. גלישה פורייה, צוות האתר