ניתוח הרחבת שופכה לבן 4

דיון מתוך פורום  ניתוחי ילדים

19/02/2019 | 10:04 | מאת: שוש

הסבר על הליקוי ( קשר לברית המילה) ומידע על הניתוח ( הרדמה , החלמה, גיל מתאים ) המלצות לבי"ח מתאים ביותר

שלום שוש, מדובר בהיצרות פתח השופכה- הצינור אשר דרכו הילד נותן שתן. יתכן, והמצב מתרחש יותר בילדים שנימולו לעומת ילדים שלא נימולו. הניתוח מתבצע תחת הרדמה כללית ובו אכן מרחיבים את פתח השופכה. ההחלמה היא לרוב מהירה ביותר וכוללת חזרה מידית לכל הפעילות שלפני הניתוח. כאשר מאבחנים את הבעיה ניתן לנתח ללא הגבלת גיל.

באשר לביה"ח המתאים ביותר- כל בי"ח בו מתנחים כירורגים ילדים או אורולוגים ילדים ומרדימים מרדימי ילדים.

מנהל פורום ניתוחי ילדים