אטרזיה דיאודנלית שבוע 25

דיון מתוך פורום  ניתוחי ילדים

02/03/2017 | 15:10 | מאת: הילה

שלום רב, שבוע 25, לאחר MRI עובר שבו נמצא: קיבה וחלק פרוקסימלי של התריסריון מורחבים, מתאים לאטרזיה דיאודנלית. אשמח להבין מה זה אומר, מה ההשלכות של זה על העובר קדימה והאם יהיו לו חיים נורמאלים בעתיד. רק לציין שהציפ הגנטי חזר תקין. תודה רבה

07/03/2017 | 15:04 | מאת: ד"ר שטיינברג

שלום רב לאור האמור לעיל, אם אכן אין לתינוקך מומים נוספים, הרי שמדובר בניתוח יחסית נפוץ ולא מאוד מורכב בו מבצעים השקה בין שני חלקי התרסריון שאינם מחוברים. הניתוחים הנ"ל עוברים בהצלחה, והילד גדל כתינוק בריא לכל דבר לאחר תקופת האישפוז. כל זאת בתנאי שאכן מדובר במום הנקרא deudenal atresia ולא במום אחר דומה או מורכב יותר.

מנהל פורום ניתוחי ילדים