בקע מפשעתי בתינוק

דיון מתוך פורום  ניתוחי ילדים

08/04/2015 | 22:37 | מאת: שחר

שלום. לבן שלי יש בקע מפשעתי מלידה. כיום הוא בן חצי שנה ונקבע לו תור לעוד חודש. התור נקבע לזמן הזה בגלל שהוא נולד פג ומבחינה נשימתית צריך לעבור זמן מסוים עד שניתן לבצע את הניתוח. היום הילד צרח ללא הפסקה, הגענו כיתו למיון והעה לו בקע כלוא. הרופא שיחרר לו את הבקע ואחרי השגחה של כמה שעות שוחררנו לביתינו. השאלות שלי הן: - האם הבקע יכול שוב להיות כלוא ומה הסיכויים? -מה הסיבה שהבקע נכלא ? הילד מצונן עם הרבה נזלת האם יש קשר? - איך עדיף להשכיב את הילד לישון על הגב או על הבטן? האם זה משפיעה על הבקע ויכול להשפיע על מעבר המעיים ולגרום לכליאתם? - האם בקע כלוא מחייב הקדמה של הניתוח ? אשמח לתשובתך, תודה רבה. -

20/04/2015 | 18:04 | מאת: ד"ר רן שטיינברג

שלום, סליחה על האחרו הרב במתן התשובה. אני מניח שאתם אחרי הניתוח, ובכל זאת. הסיכוי של בקע שנכלא לחזור ולהכלא גבוהיים מאשר בבהקע שאין הסטוריה של כליאה בעברו, לכן אנו מנסים לנתח בין שבוע לעשרה ימים מיום הכליאה.ולכן, ברור שאם היה תור נומר לעוד שלושה חודשים יש להקדימו. מדוע הבקע נכלא? יש לזה הרבה סיבות וכניראה שלא אף סיבה אחת ברורה, יותר חשוב, אין לנו אפשרות להשפיע על בקע שלא יכלא..... לגבי התנוחה? בטן או גב אין זה משפיע על הבקע. בהצלחה, ושוב סליחה על העיכוב בתשובה.

מנהל פורום ניתוחי ילדים