נגישות
נגישות

הידרוצלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי ילדים

15/01/2015 | 07:54 | מאת: מירב

שלום, בני בן 7, כירורג ילדים אבחן הידרוצלה והמליץ על ניתוח, אני עדיין לא מצליחה להבין למה צריך לנתח מעבר לפן האסתטי. כרגע אין בעיה רק מעבר של נוזלים מהבטן לאשך, האם זה בפני עצמו בעייתי? אם לא, למה לא לנתח באם תיווצר בעיה? האם אז הניתוח מסובך יותר? מה הסיכויי שתיווצר בעתיד בעיה? אם הסיכוי לבעיה נמוך למה לא לאפשר לילד לבחור בניתוח (או לא) כאשר יתבגר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירב אז למה צריך לנתח הידרוצלה שלא חלפה מעצמה עד גיל שבע? מכמה סיבות, בראש ובראשונה הידרוצלה עקשנית יכולה לרמז על בקע קטן, וזה הרי חייבים לנתח. מעבר לכך הבעיה האסתטית יכולה להיות משמעותית, ובעוד עמה שנים כבר לא יהיה לך מעקב אחרי מה שקורה עם בנך, והם הרי נוטים להסתיר. לכן אני חושב שאם יש הידרוצלה משמעותי, בגיל 7 שנים יש לנתחו, הרי מדובר בניתוח פשוט שנעה באישפוז יום. בהצלחה.

מנהל פורום ניתוחי ילדים