ניתוח כריתת שקד שלישי, בקע טבורי ובדיקת CBC.

דיון מתוך פורום  ניתוחי ילדים

25/12/2016 | 15:57 | מאת: שרון

שלום. 3 שאלות: 1. בתי (6). הופנתה לבדיקות דם לפני ניתוח כריתת שקד שלישי. בטופס כתוב CBC. האם זה כולל בדיקת ברזל? 2. יש לה ADD ועד כמה שהבנתי זה עלול להיגרם עקב חוסר בברזל. האם זה נכון? 3. בתי גם צריכה לעבור ניתוח בקע טבורי. האם מבחינה רפואית יש אפשרות לעבור את שני הניתוחים באותו זמן, אחד אחרי השני? אם כן – האם הסיכונים מוגברים? יש לה נטייה לאסתמה (לפני כשנה נקבע שכבר אין לה).

11/01/2017 | 10:30 | מאת: ד"ר רן שטיינברג

שלום וברכה אתיחס רק לסעיף השלישי ברשותך שהוא בתחום אחריותי. אין בעיה לבצע כריתה של שקד שלישי ותיקון בקע טבורי באותו הניתוח. הגיל של הילדה מתאים, ואכן,חבל להרדים פעמיים. הבעייה היחידה הינה תזמון של שני מנתחים: א.א.ג. וכירורג ילדים לאותו חדר ניתוח באותו הזמן. בברכה רן

מנהל פורום ניתוחי ילדים