האם יכול להיווצר בקע בילדה בת תשע כתוצאה מקפיצה ראש למים "על הבטן"

דיון מתוך פורום  ניתוחי ילדים

11/06/2023 | 18:24 | מאת: חיים אבא של מעיין

שלושה ימים של כאבים מסביב לטבור, שרופא הילדים לא מצא אבחון קליני והחלו לאחר קפיצה למים (מגובה פני המים, לא ממקפצה). האם יכול להיות שזה בקע ואם כן איך לבדוק, לאן לפנות ובאיזו דחיפות?

שלום רב, רוב הסיכויים שהכאבים אינם קשורים לבקע טבורי, אלא לחבלה קלה או לסיבה אחרת שאינה קשורה לחבלה. יחד עם זאת, על מנת לבדוק את הענין באופן מלא יש צורך להבדק בדיקה גופנית ע״י כירורג/ית ילדים.

מנהל פורום ניתוחי ילדים