כאבי בטן חזקים ללא אבחנה

דיון מתוך פורום  ניתוחי ילדים

06/10/2021 | 01:14 | מאת: גלי

שלום דוקטור בתי מאושפזת זה שבועיים עם כאבי בטן וקושי בתנועת גפיים תחתונות לכיוון כיפוף ברכיים .היא מרגישה כאובה יותר בהנעת רגל שמאל לכיפוף ירך .בניסיון כיפוף רגליים בשכיבה על ידי פיזיותרפיסטית מכופפת את רגל ימין ב 30 מעלות ושמאל 10 מעלות בלבד וההגבלה היא בגלל תחושת כאב בבטן .בהליכה הולכת עצמאית תוך גרירת רגליים באיטיות .בוצע על ידי פיזיותרפיסטית ניסיון של תרגול הליכה מעל מכשול נמוך מאוד כדור נייר ,היא ניסתה אבל דיווחה על כאב חזק ובכתה .בייעוץ מרפאת כאב בוצע rectus sheath block שעזר לה מאוד ליום וחצי . השאלה שלי לדוקטור האם יתכן שהכאב מקורו בדופן הבטן אולי מכליאה של עצב .האם rectus sheath block עוזר גם להפחית כאב מפתולוגיה תוך בטנית ?.האם אני צודקת בכך שבכאב שמקורו באברי הבטן דווקא כיפוף הירכיים עוזר תודה רבה

שלום רב, התגובה הטובה לבלוק יכולה אכן להתאים לכליאת עצב, אולם מכלול הפרטים חשוב כדי להגיע לאבחנה של הגורם לתלונות.

מנהל פורום ניתוחי ילדים