תזונה וויטמינים בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/02/2020 | 22:48 | מאת: אורית

שלום אני בהריון בשבוע 8. גניקולוג אמר לי לקחת חומצה פולית, ברזל, אומגה 3 ומולטי ויטמין להריון. רופא אחר, שגם תזונאי במקצועו, המליץ לי לא לקחת מולטי ויטמין כיוון שיש שם ויטמינים שסותרים זה את זה וכן כי יש שם ויטמין a שאומרים שיכול לגרום לעיוורון לעובר. לכן הוא המליץ לי לקחת ויטמינים שונים בנפרד על פי הפירוט הבא: מנה 1- ברזל בבוקר על בטן ריקה מנה 2- חומצה פולית 5 מ''ג, אומגה 3, טאורין, ויטמינים- e,d,c. חומצה אלפא ליפואית, ליקופן. מנה 3- אבץ ומגנזיום בלי ויטמין A גורם לעיוורון של העובר אני מאוד מבולבלת עם המידע הזה, בין שני הרופאים לתזונאי. מה לעשות?? ואיך ניתן לברר מה נכון ומה כדאי? תודה

שלום אורית, נתחיל בלציין שפורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי, ועליך לפנות לדיאטנית המתמקצעת בתחום. שנית, ההמלצות של הרופא/דיאטן אינן מבוססות, אין בהם שום טעם או חיבור להמלצות של ארגוני בריאות בנושא. שלישית, ההמלצות מתבססות על רמות בדם, שלב בהיריון ועוד הרגלי תזונה ומצבי מחלה או חסר. בהנחה שאין התוויה שמצריכה תיסוף במינון גבוה של חומצה פולית או פריטין מתחת ל- 30, את יכולה להסתפק בפראנטל. אומגה 3 אפשר לקחת רק מהטרימבטר השני, ולקחת רק אם את לא אוכלת דגים לפחות פעמיים בשבוע. כמו כן צריך לבדוק רמות ויטמין D. לסיכום: פני לדיאטנית נשים והיריון. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר