תזונה בגיל המבוגר- מינראל אבץ

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

06/12/2019 | 12:28 | מאת: שולמית

מה ההמלצות לאוכלוסייה הקשישה הסובלת ממחסור במינרל אבץ ? מה תמליצי ל: 1. קשיש צמחוניים? 2. קשיש במצב כלכלי ירוד? 3. קשיש עם קשיי לעיסה? 4. קשיש עם חוסר תיאבון?

שלום שולמית, אבץ נמצא במקורות מזון רבים וזמינים, למשל: בשר: בשר בקר וכבש – מכילים כמויות גבוהות שנספגות בגוף בקלות עוף: הודו ועוף דגים: סרדינים וסלמון קטניות: חומוס, עדשים, שעועית שחורה ושעועית לבנה אגוזים וזרעים: זרעי דלעת ואגוזי קשיו מוצרי חלב: חלב, יוגורט וגבינה ביצים דגנים מלאים: שיבולת שועל, קינואה ואורז חום ירקות: פטריות, כרוב, אפונה, אספרגוס וסלק ירוק כך שצמחונים פחות חשופים למחסור משמעותי. ברור שמצב כלכלי ירוד פוגע באיכות המזון שצורכים, אך לא רק אבץ, ולכן צריך לבחון מה מסוגל לרכוש בכספו. בעית לעיסה יכולה להתר בעזרת בישול המזון ואף ריסוקו- אפשר להכין הכל מהרשימה למעלה. במקרה של חוסר תאבון אפשר לקחת תוסף. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר