אכילה סלקטיבית-אודה לעזרה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

04/12/2019 | 18:17 | מאת: גל

שלום, אני בת 35 ומאז ומתמיד מתמודדת עם אכילה בררנית. בשנים האחרונות החלו להופיע תסמינים והתחלתי לסבול ממחסור בערכים התזונתיים שהשפיעו מאד על המצב הבריאותי. לפני מס' חודשים, לאחר שלא קיבלתי מענה מרופאת המשפחה, פניתי פה ובעצתך פניתי גם לדיאטנית קלינית. מהמפגש עם הדיאטנית יצאתי עם המלצות לנסות להיפתח למאכלים נוספים מאותה משפחה שאני כן אוכלת ולנסות גם לאכול משהו אחד חדש (לא נוגעת בירקות כלל. אמרה שאנסה ירק אחד). הבעייה שזה שהיא ממליצה לי לנסות לא עוזר לי. אני מודעת לזה בעצמי אבל אני לא יכולה לנסות משהו שאני נרתעת ממנו. זה שהיא אומרת לי לנסות לא יגרום לי פתאום לנסות. אני מתלבטת אם יש טעם להמשיך ואשמח לדעת אם יש באמת משהו שניתן לנסות? כי כרגע אני פשוט חושבת לוותר. תודה

שלום גל, בואי נתחיל בחלק הקל- חסרים תזונתיים ניתן להשלים בעזרת תוספי תזונה- ברזל, ויטמינים, אבץ , סידן וכו'- הכל פתיר במידה ויש חסרים משמעותיים וקריטיים. לגבי נושא המזון- קשה לי לענות במסגרת פורום זה, שכן יש לבצע הערכה מקיפה ולראות האם באמת זה כזה בעייתי ומה כן ניתן לשפר. אכילה בררנית שנמשכת מילדות לגיל המבוגר היא מורכבת מאוד וקשה לשינוי, אבל לא בלתי אפשרית. היא גם צריכה להיות מלווה בתמיכה נפשית- שכן לרוב יש רכיב נפשי. אפשר בעמצאים של שינוי התנהגותי והרבה עבודה עצמית לשנות, ורק אם את רוצה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר