חוסר הצלחה בירידה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

05/05/2019 | 08:34 | מאת: יוסף

שלום רב למומחית, אני אדם צעיר בן 34, גובה 182, משקל 88. בשנתיים האחרונות אני מתאמן באופן סדיר - אימוני משקולות, ריצה, שחיה. לא מצליח לרדת קילוגרם במשקל ולא לעצב את הגוף בצורה אחרת. הכרס נשארה במקום. לא ברור לי למה. נמנע ממזונות מעובדים כמעט לחלוטין, אוכל המון ירקות, פירות, בשר רזה, ממעט עד נמנע מבצקים וקמחים. לפי סוג האימונים שלי אני אמור לצרוך כ2500-3000 קלוריות ביום העובדות הן שאני לא עובר את ה1800 קלוריות ביום (בממוצע, לפי כיתוב שאני עורך). ואני עדיין לא מצליח לרדת. מאמנים בחדר כושר טענו בהתחלה שצריך לאכול יותר חלבון - אכלתי יותר חלבון ומסת השריר קצת עלתה, אבל לא הרבה טענו שצריך להתחיל לעשות ריצות - התחלתי לעשות ריצות בקיצור, אני מבולבל לחלוטין. אני מרגיש שאני עושה את כל הדברים הנכונים אבל המשקל שלי לא זז מילימטר והכרס נשארת במקומה. הכושר הגופני שלי במצב טוב. מה עושים?

שלום יוסף, ממליצה לפנות לדיאטנית המתעסקת בתחום תזונת ספורט לייעוץ פרטני, ולא לקבל ייעוצים מאנשים לא מוסמכים לתחום. אני לא אוכל לתת ייעוץ במסגרת פורום זה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר