תזונה לספורטאים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ביצים: האם יש סיכון למחלות לב?

אוהבים לאכול ביצים? שימו לב: ממצאים חדשים מצביעים כי צריכה רבה של ביצים מעלה את הסיכון למחלות לב וכלי דם. הפרטים המלאים בפנים לאחר מחקרים שונים שהרגיעו רבים כי אין חשש מפני אכילת ביצים, ממצאים חדשים מצביעים כעת על סיכון מוגבר למחלות לב עם צריכה רבה יותר של ביצים. הממצאים פורסמו לאחרונה בכתב העת JAMA.   מהי מטרת המחקר? מטרת החוקרים הייתה לקבוע את הקשר בין צריכת ביצים וכולסטרול בתזונה ובין היארעות מחלות לב וכלי דם ותמותה מכל-סיבה. לצורך כך, הם אספו נתונים משישה מחקרים בארצות הברית ובחנו את צריכת כולסטרול בתזונה (מ"ג/יום) וכמות הביצים היומית. הממצא העיקרי היה ההבדל בהיארעות מחלות לב וכלי דם (אשר כלל שילוב של מחלת לב כלילית, אירוע מוחי, אי-ספיקת לב ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם אחרות) ותמותה מכל-סיבה.   כל חצי ביצה נוספת שתאכלו מלווה בעלייה של 6% למחלות לב. צילום: שאטרסטוק   מה כלל המחקר? הסקירה כללה...
ללמוד עוד על תזונה לספורטאים
תוספי תזונה: המדריך לספורטאים-תמונה

ניתן לשפר הישגים ולעזור לגוף במאמץ באמצעות תזונה נכונה...

מאת: ליאת עיני,...
20/03/2012
כושר קרבי: איך עושים זאת נכון?-תמונה

הגיוס לצבא מתקרב? יש למתבגר/ת שלכם תוכניות להתגייס ליחידה...

מאת: ד"ר איתי זיו...
21/02/2019
ביצים: האם יש סיכון למחלות לב?-תמונה

אוהבים לאכול ביצים? שימו לב: ממצאים חדשים מצביעים כי צריכה...

מאת: ד''ר עמית...
28/04/2019
תזונה: תפריט למתאמן המתחיל-תמונה

כיצד משפיעה התזונה על יעילות האימון ועל גוף המתאמן? על הקשר...

מאת: עינת לב ארי
24/06/2008
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לתזונה לספורטאים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

תזונה לספורטאים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אני בן 33 שוקל 70 קילו והגובה הוא 1.76 האם זה הגיוני(לפי בדיקה באינטרנט של BMR) שאני שורף ביום שכולל אימון בחדר כושר (יום הרמת משקולות ויום הליכה מהירה\ריצה 5 ק''מ יום ככה יום ככה) בסביבות 2300 קלוריות? זאת אומרת שאם אני רוצה להתחטב אני צריך לאכול עד 2200 קלוריות? תודה

שלום דניאל, אני לא יודעת באיזו משוואה השתמשת, אבל רובן לא מדוייקות מאוד. ממליצה בחום לפנות לדיאטנית המתמחה בתחום תזונת ספורט ולבנות יחד איתה תזונה מתאימה. בברכה,דנה

שלום רב למומחית, אני אדם צעיר בן 34, גובה 182, משקל 88. בשנתיים האחרונות אני מתאמן באופן סדיר - אימוני משקולות, ריצה, שחיה. לא מצליח לרדת קילוגרם במשקל ולא לעצב את הגוף בצורה אחרת. הכרס נשארה במקום. לא ברור לי למה. נמנע ממזונות מעובדים כמעט לחלוטין, אוכל המון ירקות, פירות, בשר רזה, ממעט עד נמנע מבצקים וקמחים. לפי סוג האימונים שלי אני אמור לצרוך כ2500-3000 קלוריות ביום העובדות הן שאני לא עובר את ה1800 קלוריות ביום (בממוצע, לפי כיתוב שאני עורך). ואני עדיין לא מצליח לרדת. מאמנים בחדר כושר טענו בהתחלה שצריך לאכול יותר חלבון - אכלתי יותר חלבון ומסת השריר קצת עלתה, אבל לא הרבה טענו שצריך להתחיל לעשות ריצות - התחלתי לעשות ריצות בקיצור, אני מבולבל לחלוטין. אני מרגיש שאני עושה את כל הדברים הנכונים אבל המשקל שלי לא זז מילימטר והכרס נשארת במקומה. הכושר הגופני שלי במצב טוב. מה עושים?

שלום יוסף, ממליצה לפנות לדיאטנית המתעסקת בתחום תזונת ספורט לייעוץ פרטני, ולא לקבל ייעוצים מאנשים לא מוסמכים לתחום. אני לא אוכל לתת ייעוץ במסגרת פורום זה. בברכה,דנה

היום אכלתי: לפני אימון בוקר: 2 תמרים . אחרי האימון אכלתי: כוס שוקו , 200 גרם חלבה בטעמים , סלט ירקות ענקי, רוטב אלף האיים, טחינה, רוטב הדרים, רוטב ויניגרייט, 200 גרם סלט טונה טוניסאי, קופסת חומוס עם חריף, 2 לחמניות עם דבש ושומשום מקמח עדשים, ביצה קשה, 100 גרם ממרח טחינה עם שוקולד , כוס חלב וניל 1% עם כפית קקאו וסטיביה ,ו- 20 חתיכות תפוחי אדמה בתנור עם שמן זית. האם מה שאכלתי לאחר האימון ייכנס לשרירים???

דנה שלום זה יכנס לשרירים ו גם לשומן. בני תכנית תזונה עם תזונאי/ת בהצלחה אורי

במסגרת תוכנית הפיתוח גוף שלי הייתי שותה עד עכשיו אבקת גיינר שכוללת חלבון ופחמימה. לאחרונה הבנתי שהפחמימה שם מורכבת כולה מגלוקוז טהור שזהו פחמימה פשוטה עם אינדקס גליקמי גבוה מאד. לכן אני מעוניין להחליף את הגיינר באבקה המכילה חלבון בלבד ואת הפחמימה שבגיינר בפחמימה מורכבת עם אינדקס גליקמי נמוך. מצאתי שקמח תירס עונה על הקריטריונים האלה. מבחינת טעם, טעמתי קמח מעורבב עם מים וצירפתי לזה שוקולית ו2 כפיות סוכר ויצא בסדר גמור. השאלה האם זה בריא ובסדר לצרוך קמח ככה כמו שהוא לא אפוי (מעורבב עם מים ואבקת חלבון) ? אני מעוניין לצרוך כ-3 כוסות כאלה ביום. האם זה בסדר או מסוכן? ואם זה מסוכן, באיזה דרך יהיה אפשר לצרוך את הפחמימה הזו במצב של אבקה? כי אני לא מעוניין בלחמים או במזון שלם כי יותר קשה לצרוך כמויות גבוהות של אוכל ככה. אולי חימום במיקרוגל של הקמח ישפיע על הבקטריות שעל הקמח כמו תנור רגיל? תודה מראש!!!

הי יוני, יש סיבה מדוע הפחמימה בגיינר היא גלוקוז ולא פחמימה מורכבת, ואני לא חושבת שצריך להחליף את הגיינר. לקמח תירס לא מבושל ייקח זמן רב להתעכל וגם עלול לגרום כאבי בטן ושאר תופעות גסטרו'. באופן כללי אני לא חושבת שהגיינר הוא דבר רצוי ואתה יכול להכין לעצמך שייק בריאות ממריכבים שאתה יודע בדיוק מהם ללא חשש לזיהומים (כמו בגיינר). ממליצה לך לפנות לדיאטן/ית ספורט או לפורום תזונת ספורט למידע נוסף בהצלחה